keskiviikkona, joulukuuta 01, 2010

Rakas lapseni.

Rakas lapseni. Toivoisin niin kovin, että tietäisit muutamia faktoja.

Kun äiti on kipeänä, se ei tarkoita sitä että aamulla kannattaa herätä ennen seitsemää leikkimään. Hiivatinmoinen itkupotkuhuutoraivari ei auta asiaa, äiti ei nyt jaksa ajella pikkuautoilla tauotta. Kun äiti on flunssan vuoksi kotona, se ei tarkoita nonstop-leikkibileitä.

Kun äiti on kipeänä, ei sähköjohdot, jakorasiat, tv:n näppäimet tai kännykkä ole yhtään sen sallitumpia leikkikaluja. Vaikka äidiltä kestää tovi könytä perääsi täältä sohvalta, ei kannata nauraa päälle kun saa telkkarin asetukset aivan sekaisin.

Kun äiti on kanssasi kotona, se ei tarkoita että ruokailusta voidaan tehdä tunnin mittainen hauskuutushetki. Kun olemme kotona, ei ruokaa tarvitse ampua pikkulusikalla seinälle. Toki äidin ollessa kipeänä, nämä abstraktit naivistiset taide-elämykset jäävät pidemmäksi ajaksi ihailtavaksi.

Kun äiti on kipeänä, ei päiväuniaika ole leikin asia. Ei, vaikka kuinka yrität. Tiedän, että on välillä tylsää nukkua, mutta juuri nyt äiti kaikkein mieluiten nukkuisi itsekin. 

Rakas lapseni. Äidin rohtunut nenä toki näyttää petteri punakuonon klyyvarilta, mutta se ääni minkä äiti päästää kun pienellä sormella tökit kipeää nenääni, ei ole riemukas ''tööt''. 

Kun äiti yrittää syödä omaa pientä kaalikeittoannostaan, se ei auta että huudat vieressä pää punaisena komentaen; et vieläkään tykkää kaalikeitosta, vaikka olisit kuinka kipeä. Jos luovutan ja annan sinun maistaa, ei äitillä kipeänä ollessa ole oikein huumoria repiä omista hiuksistaan räkimiäsi kaalinpaloja. 

Rakas lapseni. Annan minun sairastaa. Tai anna minun ainakin huomenna mennä töihin lepäämään - tälläistä sairaslomaa en vielä ikinä ole kokenut. Tulkoot rutto tai hyppykuppa, en tahtoisi enään ikinä olla kipeänä kanssasi samaan aikaan. 

Rakas lapseni. Menethän huomenna päiväkotiin? 

7 kommenttia:

  1. Mikä ihme siinä on, että aikuisen ruokaa on pakko vinkua jatkuvasti? ja sitten, jos se ei maistu, pitää ensin huutaa pahaa makua, ja sitten vinkua sitä lisää, jos vaikka maku olisi huutamalla parantunut?

    Tsemppiä sairastamiseen!

    VastaaPoista
  2. ja sit mie repesin! anteeksi, kamalaa oikeesti kun on huumori ihan loppu, mutta sait puettua asian niin ironiseen muotoon, että vieläkin naurattaa.

    ajattele jos noin kaunis puhe tehoiskin? lapsi istuis ja lepäis sairastamassa siinä mamman kainalossa.

    musta on aika järkkyä ettei toinen puoliso saa jäädä lasta hoitamaan, vaikka toisella vanhemmalla olis pää kainalossa eikä pääsis sohvasta ylös. ainakin mein kaltasilla epänormaaleilla susipareilla se toinen saa valehdella itselleen yrjötaudin tai muuta jos tilanne on paha.

    plääh. pisteet himaan, sä selvisit, vaikka tiukkaa teki. toiv pääsit töihin lepäämään, tai ainakin mussun sait tarhaan!

    voimia ja jaksuja!

    VastaaPoista
  3. Ouh, täälläkin vähän rupesi naurattamaan! Voimia silti, tuo ei ole herkkua!

    VastaaPoista
  4. Sori Piukunen, mut ku nauratti niin perskuleesti. Sympatiat silti, muistan kyllä vielä hyvin kuin rankkaa toi oikeesti on. Ja nuo rukouksetkin päästä töihin lepäämään.
    Jos joku asia tilanteesta huolimatta ja väsymyksesi mitasta riippumatta on totaalisesti hallinnassasi, se on tuo kirjoittaminen. Kauheeta et voi näin pal nauraa toisen kärsimykselle.....mut mitäs kirjotat niin hyvin ja kuvaavasti :)
    Tsemppiä. Kyl se taas siitä, kun pääset lepäämään. Sinne töihin.

    VastaaPoista
  5. voiko mini mennä päibäkotiin kun olet kipeenä? kyllä äidin kuuluis saada rauhassa sairastaa :)

    VastaaPoista
  6. Voi ei, anteeksi myös minulta,nauroin ja nauran edelleen... vaikka ei siellä varmasti naurata...
    On kurjaa jos laps on nii pirtee ku peipponen ja äitin pitäis saaha sairastaa... nimim.kokemusta on!!
    -Elina-

    VastaaPoista
  7. mama, kyllä puoliso saa jäädä kotiin, jos lapsella ei muuten olisi hoitajaa. Tämä kulkee laissa nimellä "pakottava perhesyy". Palkkaa tällaiselta poissaolopäivältä ei tarvitse maksaa.

    Työsopimuslaki Luku 4, pykälä 7


    Poissaolo pakottavista perhesyistä

    Työntekijällä on oikeus tilapäiseen poissaoloon työstä, jos hänen välitön läsnäolonsa on välttämätöntä hänen perhettään kohdanneen, sairaudesta tai onnettomuudesta johtuvan, ennalta arvaamattoman ja pakottavan syyn vuoksi.

    Työntekijän on ilmoitettava työnantajalle poissaolostaan ja sen syystä niin pian kuin mahdollista. Työnantajan pyynnöstä työntekijän on esitettävä luotettava selvitys poissaolonsa perusteesta.

    VastaaPoista






Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...