keskiviikkona, joulukuuta 08, 2010

Kiitollisena

Mihinkäs sitä tästä vielä joutuu tällä kirjoitusharrastuksellaan? Tekstini julkaistiin eräässä yhdistyksen läpyskässä, mistä olin iloinen. Ainoa pikkuvika oli se, että blogin osoite oli laitettu väärin: pinkea.blogspot.com - ei vinkeä. Noh, voin mä olla aina välillä pinkeäkin!

Päiväkodin tädit olivat lukeneet sen ja kertoivat, että oli hyvä vuodatus. Hyvä - hienoa että se herättää tätsyjä ajattelemaan. Tuon jälkeen jäin miettimään - ymmärtäväthän he, että päiväkoti on oikeasti meidän arjelle ja rutiinille aikamoinen helpotus? Vaikka niitä palavereja on siellä, täällä ja tuolla, niin pelkästään se että terapiakäynnit toteutuvat päiväkodissa auttaa meidän arkea ihan mielettömästi! 

Kuten tuossa tekstissänikin totean, on arjessa monia kiemuroita, mitkä ovat läsnä vain sen erityisyyden takia. Kaikkein raskainta on se, kun sitä erityisyyttä täytyy ruotia erilaisille lippulappusille ja dokumenteille. Tuo nappula itsessään ei todella ole mitenkään normilasta rasittavampi tapaus - vaikkakin taidot tulevat hitaammin. Yhtä ihanan ärsyttävä pikkunatiainen se täällä mennä touhottaa!!! 

Arki on oikeastaan sitä, millaista siitä teet. Tiettyihin asioihin ei voi vaikuttaa, toisiin voi. Välillä sitä vaan herää väärällä koivella ja homma ei toimi - toisina päivinä naurattaa kaikki ja vastoinkäymisetkin on helppoja. Jotenkin tuo ajatus helpottaa; ei tarvitse väkisin pusertaa sitä positiivista vaan antaa elämä kulkea ja itse menee mukana. 

 Töissä opin ajatuksen siitä, että on tärkeä määritellä ongelma; Minun ongelma, sinun ongelma ja jonkun muun ongelma. Ainoa, mihin voin vaikuttaa, on Minun ongelma. 

Työssäni olen myös oppinut tyyneysrukouksen (ah- agnostikon lempparisana ''rukous'' - ehkä se on muotoon puettu toive) joka sopii kyllä kaikkialle käytettäväksi.

Anna minulle tyyneys hyväksyä asiat joita en voi muuttaa,
Rohkeus muuttaa ne jotka voin,
Ja viisaus erottaa nämä kaksi toisistaan.

Näillä ajatuksilla kohti huomista, tuikitavallista torstaita, tavallisen ihanan kakaran kanssa. 

6 kommenttia:

 1. Hear, hear! Hassua ja paljonpuhuvaa: me ollaan heitetty saman päivänä eetteriin hyvin samanhenkiset postaukset hyvin erityyppisistä elämäntilanteista käsin.

  VastaaPoista
 2. Tuo runonpätkä tuossa tekstisi lopussa tuli minulle todellisuudeksi parikymmentä vuotta sitten äitini sairastuessa vakavasti. Ja sen opetti minulle eräs sairaanhoitaja, joka aukaisi silmäni tälle yksinkertaiselle totuudelle. Näinhän se elämässä on, turha taistella sellaista vastaan jota ei voi muuttaa.
  Tiedätkös Piuku rakas, olet kasvanut tänä aikana, kun olet sinusta jotain tiennyt ja blogiasi ruvennut seuraamaan, aivan valtavia askeleita. Jos nyt lukisit omat tekstisi ihan alusta asti, niin varmasti huomaisit kuinka hieno, upea ihminen sinusta on tullut. En tietenkään tarkoita ettet olisi ollut fiksu jo ennenkin :)
  Elämä kypsyttää ja jalostaa sen jolla on kasvun eväät jo sisällään. Ja jättää tyhmiksi ne joilla ei eväitä ole eikä edes halua kasvuun. Sinulla on niin paljon annettavaa nyt tuon kasvusi myötä. Hienoa että suostut sitä jakamaan blogisi myötä. Saat vielä tämmöisen vanhan haahkankin ajattelemaan asioita uusista kulmista. Se on paljon se.
  Iso hali Piuku. Jään mielenkiinnolla seuraamaan millaisiin sfääreihin sinä vielä kohoat. Niin ja varmasti ostan sen kirjan, jonka vielä kirjoitat. Sillä kyllähän sinä sen kirjoitat, se on siellä sisuksissasi jo muhimassa.

  VastaaPoista
 3. Heissan!

  Kirjaa odotellaan myös täällä.

  Mihin on hukkunut Leijonaemot blogi?
  Eikös tämä ollut se jota kirjoitit toisen äidin kanssa? Linkistä pääsee vaan domainen sivuille joka on (kiinalainen tahi japanialainen)

  Luen tekstejäsi ammatillisesta näkökulmasta, mutta ennen kaikkea äitinä.
  Jaksamisia arkeen. Olette mielessä usein, vaikka en sua oikeasti tunnekaan.

  Terv: Emilia

  VastaaPoista
 4. Moro!

  Leijonaemojen blogi on siis leijonaemot ry:n oma blogi. Erityinen äitimyytti on se, jota kirjoitamme toisen äidin kanssa!

  Tässä linkit molempiin;
  http://leijonaemojenblogi.wordpress.com/
  http://aitimyytti.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Nyt on aivan pakko kommentoida. Eilen kun ajelin töihin mietin aivan samaa tyyneysrukousta kuin tuossa blogissasi! Aikamoinen sattuma :)

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Aikasti pitkään olen blogiasi jo lueskellut, kiitos siitä! Kirjoitat niin ihanan aidosti ja suorasti teidän arjesta, että oon ihan koukussa! :) Kirjoitat kivasti kaikenlaisista, pienistä ja suurista asioista.

  Luin tekstisi "yhdistyksen läpyskästä", ja lukiessa mietin, että tutulta tuntuu, jossain oon tän aiemmin nähny, ny se sit varmistu et missä. :) Itse kehitysvamma-alalla työskentelevänä on hienoa saada vähän erilaista perspektiiviä asioihin, vaikken sen vuoksi blogiasi luekaan. Tämän blogin kautta olen löytänyt myös muita hienoja blogeja, kiitos ny siitäkin! Mukavaa joulunodotusta teidän perheelle! :)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...