lauantaina, lokakuuta 09, 2010

syömäääääääääääään!

Viime viikko on ollut ihmellinen. Monestakin syystä, mutta päällimäisenä on uusi elämys; Äiti ei ole enään ollut väsynyt ja ahdistunut, kun lapsi ei syö. Nimittäin, viime viikolla aloitti lapsi syömään. Oikeasti. Enään ei tarvitse sirkuskoulun loppututkintoa ja ruokintalauluaarioita jotta ruoka putoaa. Ei leluja, ei telkkaria, ei potalla istumista. Vaan lapsi istuu syöttötuolissa ja syö, ruokaa jota hälle syöttää. (ei mennä asioiden edelle, knöölit ei vieläkään mene alas, mutta alotetaan ylipäätä siitä että lapsi syö!)

Nyt, kun olen useampana päivänä syöttänyt lasta ilman jälkikäteen vallalleen iskevää surkua, pahaa mieltä tai ahdistusta, alan ymmärtämään miten totaalisen väsynyt mä olen ollut näihin syömispelleilyihin. Alipainoinen, ruoasta kieltäytyvä lapsi on nimittäin oikeasti yksi stressaavimmista asioista joita olen kohdannut. Todella, todella, todella stressaavaa. 

Kaiken päälle, lapsen ruokailu menee suht nopeasti. Kuvitelkaa, laps syö ruoan kymmenessä minuutissa! Aiemmin kökittiin ruokapöydässä kaikkein pahiten peräti toista tuntia. Nyt, lapsi avaa suun ja syö. Oikeaa ruokaa. Raivoamatta, kieltäytymättä, ilman ongelmia. Uskomatonta.

Meidän kakara syö! 

8 kommenttia:

 1. Upeeta!!!
  Massakausi alkakoon ;)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kivalta! Meilläkin on nyt joku suursyömärivaihe. Ekakertaa ikinä ruoka menee just 10 minuutissa ja annokset ovat tuplat entiseen verrattuna. :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa!!! On varmaan ilonkyynelissä pidättemistä! Nää on niin isoja asioita ja vie tolkuttomasti energiaa jos eivät suju. Meillä syödään taas vähän normaalia huonommin, joten ehkä se meidän ruokahalu on tullut sinne :)

  VastaaPoista
 4. Meillähän vanhimmainen on syömishäiriöinen. Tuollaista onnistumisen tunnetta tulee tosi harvoin, joskus lapsi itse itkee sitä, että kun hän tietää, että pitää syödä, mutta ei vain voi, ei pysty.

  Edelleen yli kymmenen vuoden kokemuksella se tekee pahaa, mutta sitten ne hetket, kun lapsi syö iloisena, ovat sitä kirkkaampia.

  Tuo vain taustaksi, uskallan siis sanoa omalla kokemuksella, että ovatten ihania hetkiä ne, kun lapsi aukaisee suunsa ruuan lähestyessä!

  VastaaPoista
 5. Piänest taapiaisesta on kasvanu poika ja hänellä on pojan NÄLÄKÄÄÄÄ.Ihanaa. Voin vaan kuvitella sitä olotilaa mikä pöydässä nyt on.
  Tota se teettaa se vauhdikkaampi ja kuluttavampi liikkuminen. Tulee oikeen kunnon nälkä. Hianoo, Mini ei oo kohta enää mikään mini vaan maksi.
  Hiano poika !!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...