keskiviikkona, syyskuuta 15, 2010

Hanat auki!

Tänään sain iltapäivällä nauttia ihanasta äidin vapaaillasta. Istuttiin ja jauhettiin elämäntotuuksia ystävän kanssa. Olo on tuhat kiloa kevyempi, niin sitä vaan tarttee vapaata aikaa. Tuli hommattua kakaralle samalla uudet tukevat sandaalit (Tepsut taasen ja kokoa suurempana) sekä yöpukuja kun edelliset olivat aivan liian pieniä.

Kotiin päästyäni runttasin telkkarin auki kanavalta kolme. Tarjolla Elämä Lapselle-konsertti ja voin kertoa, että hanat on auki niin että Niilin tulva jää kakkoseksi. Iso osa inserteissä esiintyvistä perheistä on tavalla tai toisella jo ennalta tuttuja.

Jäin miettimään tätä eloa ihan todella. Miten voikaan olla elo epäreilua ja miten uskomattomista tilanteista perheet ja lapset ovat toipuneet. Ja miten syvällä ne pelot ovat, miten rohkeita ovat toivot. Niin uskomattomia tarinoita, kaikissa skaaloissaan.

Vielä tämän viestinkin välityksellä haluan sanoa jokaiselle rohkeutta, rakkautta ja valoa arkeen. Nämä prässit mistä on tultu läpi ja missä edelleen kuljetaan, on käsityskyvylle liian suuria.Sivelen armaita kasvojasi, 
poskesi pientä omenaa. 
Siroja, kirkkaita kulmiasi 
tukkaasi silkinruskeaa. 
Nenääsi pientä ja lystikästä 
-sinua ilman en elämästä 
mitään saattaisi aavistaa. 
Vain sinun luonasi rakkaani, pieni, 
löysin kirkkaan selkeän tieni, 
iloni yksinkertaisen. 
Olen vain suojeleva syli. 
Kasva kauas äitis yli. 

-Aale Tynni-
3 kommenttia:

 1. Samaa ohjemlaa katselen minäkin...Itselläni on yksivuotias terve pieni poika.. Voi miten onnellinen saankaan olla, itku pääsee kun kuuntelee näitä tositarinoita, kun ei kaikki menekkään niin kuin on suunnitellut.

  VastaaPoista
 2. Kylmät väreet nousi viimeistään tuosta runosta <3

  VastaaPoista
 3. Runot ovat sielun silmät ja mielen ruoka. Runot nostavat arjesta ylös korkeammalle tai palauttavat mieleen elämän oleelliset asiat ja yksinkertaiset totuudet. Niitä emme usein kiireen keskellä huomaa.
  Kiitos taas, kun palautit mieleeni tämän minulta hetkeksi unohtuneen runoilijan.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...