tiistaina, elokuuta 21, 2012

Vihreät roikkuvat etanat!

Syyskausi on avattu.  

HURRAY!  


Molemmat lapset tuottaa klyyvareistaan epäilyttävän ydinvihreänväristä limaa. Pärskintää, turinaa ja kiukuttelua. Äitiltä myös -tosin mun pärskintä on vielä lapasessa, kiukuttelu - noh, se on krooninen diagnoosi. Ihmeteltiin, kun Bullis on kiukunnut muutamina viimeöinä, kun hää yleensä vetää unta kupoliin ilman ongelmaa. Eilen kummastelin lasta, joka makasi paikoillaan sohvalla - jos laps on PAIKALLAAN on syytä epäillä jotain huolestuttavaa.
Toiveissa ois, että tämä tautikausi menis keveämmin. Meillä on onneksi tuossa lähellä uusi, hieno terveyskeskus jossa voimmekin sitten viettää ison osan syksystä. On kivat tilat ja taidenäyttelyä. Nih. Vain kahvila puuttuu - mutta se löytyy onneksi ostarilta! Voitaiskin ottaa loppuviikoksi jo korvatsekkaus, molemmille...

No. En heitä kirvestä kaivoon, mutta kaivan infektioastmapiiput, deksametasonitabletit, panadol-banaanikarkit ja pronaxenin sekä hysteerisen määrän ruiskuja esiin (muo jo nauratti, kun pienempi on kahden päivän ajan leikkinyt ruokapöydässä 5ml ruiskulla. Että tälläinen perhe täällä...) Tunkkasin pakkaseen kaksi pakettia jäätelöpuikkoja, jääkaapissa odottaa suklaavanukas ja pillejäkin on kasa, joiden avulla huijata lapsi juomaan. Vaari tule huomenna piipahtamaan ja tuo kasan lakuja laivareissun tuliaisina.

Muista Minä: jos lapsi kuumeisena kömpii yöllä viereen, anna banaanikarkki ja VÄHÄN vettä. Jos annat koko lasin, hää oksentaa sen sänkyyn ja joudut vaihtamaan vaateet itseltäsi, lapseltasi ja sängystä. Anna vasta lisää vettä, kun kuume on laskenut. (Tämä testattiin viime pöpökaudella kolmesti. Josko nyt alkais mennä jo muistiin?)

3 kommenttia:

 1. Kiitti! Mä en ole tiennyt noista banaanikarkeista (pitäis varmaan yrittää olla vähän sosiaalisempi siellä leikkipuistossa, niin ois taas tienny tänkin)! Varmasti parempi idea antaa lapselle yöllä namu kuin yrittää sutata niiden tahmeiden mönjien kanssa, jotka kyllä nekin mennen tullen voittavat kaikki supposysteemit (voiko ne kenelläkään pysyä persauksissa?? ja miks neuvolan tädit edelleen niitä suosittelee??).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kaikki lääkärit on suositelleet banaanikarkkeja, kun olen sanonut että litkua ei juo tai oksentaa, peräpäästä kaikki tulee ulos. Yks tohtori suositteli suoraan ilman ed. infolauselmaakin. Pulliksellekin annan niitä, kun otta 2ml ruiskun, nappaa tabun sinne, vetää siihen vettä ja ravistaa - avot; lääke pienessä nestemäärässä.

   Neuvolantädit on kyllä joten auttamattoman pihalla, kaikesta, valitettavan usein :D

   Poista
  2. Kiitti vinkistä! Oon just lähdössä apteekkiin, enkä tuo enää sitä sokeritöhnää. Niin siis kyllä, meilläkin on arjen- ja sadekaudenaloitusflunssa päällä.

   Pitänee siirtyä PepsiMaxista ihan espressoon...

   Poista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...