maanantaina, elokuuta 20, 2012

Asioidenhoitopäivä!

Tänään jokun ihmeellisen spurttiryöpyn avulla sain otettua itseäni niskasta kiinni ja sain oordattua ison kasan asioita.

Ensinnäkin eilen laitoin ja tulostin meidän kaikki ELVA*-kuitit sossulle, jonne ne sitten lähetin. Tämä tietää 400 euron verran rahaa, koska saamme sossulta kuukaudessa 10h lastenhoitoapuun tukea. Tämä on IHAN mahtava juttu, nyt oli neljäs kuukausi kun tätä saimme käyttää. Luksusta, kertakaikkisesti. Kun saa sen tuen siihen lastenhoitoon, sen ottaa mieluummin. Ei sillä, tässä elämäntilanteessa kustanna ihan ikiomasta pussistani ilomielin sen lastenhoidon - jos sellaista saa. Mutta koska korotettu vammaistuki kera omaishoidon tuen oikeuttaa moisiin tukitoimiin (siis toki pitää anoa ja perustella, miksi tarvitsemme ks. palvelua) - niin olemme enemmän kuin kiitollisia moisesta riemusta.

Samalla raportoin meidän ihanalle oh-sossullemme siitä, miten olemme käyttäneet perhelomitusta ja miten se on mielestämme toiminut. Viesti oli ylistävä kaikin puolin; ilman tätä perhelomituksen mahdollisuutta (täti tulee ja hoitaa lapset, lemmikit ja kodin siksi aikaa kun olemme poissa!)  emme olisi vieläkään päässeet torpasta lapsivapaalle yölle. Koska me saamme tämän mahdollisuuden, maksamme ilomielin sen 30€ hoitovuorokaudesta ja hilppaamme lapsivapaalle ajalle. Miten upean hienon mahtava palvelu!

Sen lisäksi juttelin tukiperheporukan kanssa. Meillähän on ihana kööri ollut nyt tyrkyllä; sen siitä saa kun avaa suunsa facebookissa. Kaiken maailman kiireiden ja kommervenkkien vuoksi emme ole saaneet asiaa edistymään - ja toisaalta ylläolevien palveluidenkin ansiosta tarve on vähentynyt. Mutta, nyt sain höpöteltyä perheenemon kanssa asiasta ja ajatuksista. Syssyllä tehdään rehvit, minä soittelen huomenna perhelomituksesta vastaavalle sosiaalityöntekijälle ja kyselen speksit perhettä varten, jotta osaan kertoa enemmän.

Tämän lisäksi olen touhupuuskassani tehnyt jotain muutakin, mutta koska muistini kulkee kehässä kuin pörräävä kärpänen, en osaa siitä teille kertoa. Työrintamalla kylläkin kuuluu muutoksien tuulian puhaltavan, ehkä siitäkin voin jossain vaiheessa juoruta lisää. Muutokset puhaltavat siis positiivisessa suunnassa, oikeen puhurin lailla!


Bullis on nyt kiipeilyn myötä yllätetty kerta toisensa jälestä hullummista paikoista. Kuten uunista. Voi hyvänen aika, nyt on siis se korkein hetki hankkia se liesisuoja. Meillähän on keittiön ovella lapsiportti eikä kukaan pentu pääse yksin kyökkiin. Mutta uuniin kiipeäminen tapahtui siinä hamassa nanosekunnissa, kun käänsin selkäni ja kaivoin perunat jääkaapista. Tämä valoakin nopeampi toiminta on siis syytä katkaista alkuunsa!

SrapaBullis on nyt sitten kekannut myös tuon kävelyn autuuden. Yhtäkkiä voi taapertaa torpan itäsiivestä länsisiipeen pyllähtämättä (siis meillähän on ihan perinteinen lähiökartano täällä...) - ja on vähintäänkin yhtä iloinen taidostaan kuin me muutkin. Siinä samassa sälli on oppinut myös kiipeämään meidän sänkyyn; yllätin pojat pitämässä pentudiskoa meidän sängyssä yölamppuja räpsytellen. Tuli ukoille äkkilähtö kylläkin.

Taaviainen aloittelee syksyn infektiokierrettä nokkatukolla. Kuumetta tai muuta oiretta ei ole ja päikystä osattiin kertoa että puolet ryhmäläisistä lykkää etanoita nenistään. Jäämme jännityksellä seuraamaan mitä on tulossa - toisaalta nyt on hyvä sauma ottaa poika nopiasti kotiin toipumaan, koska olen itse kotosalla. Pelkästä pikkuisesta etananpoikasesta en sitä kuitenkaan vielä tee, koska silloin saisimme olla koko ryhmärämä elokuusta kesäkuun alkuun torpan neljän seinän sisäpuolella. Noh, toivotaan että puolustuskyky on saanut poweria terveestä kesästä!

Tälläistä vinkeän väsymättömään (tähän kohti hysteerinen naurunkikatus) torppaan!
Iloa viikkoon kaikille siellä näyttöjen kelmeässä hohteessa!

*)Erityislapsenvahti (ELVA) Sosiaalivirasto voi myöntää avustusta erityislapsenvahdin (ELVA)palkkausmenoihin, jotta vaikea-vammaisen tai pitkäaikaissairaan alle 16-vuotiaan lapsen vanhemmat saavat mahdollisuuden lyhytaikaisiin hoitovapaisiin. Avustuksen saamisen edellytyksenä on, että lapselle on myönnetty Kelan alle 16-vuotiaan ylin vammaistuki.
Vanhemmat valitsevat hoitajan ja toimivat tämän työnantajina, ja sosiaalivirasto maksaa avustusta hoitajan palkkamenoihin enintään 10 tuntia kuukaudessa. ELVA-avustusta haetaan kunnan vammaisten sosiaalityön omaishoidontuen sosiaaliohjaajalta.

4 kommenttia:

 1. Hmm tuosta hoitovuorokausimaksusta. Miten minusta tuntuu että se pitäisi olla vain 11euroa eikä 30€.
  Mun pitää tuumia muistakseeni ohlomalla tästä oli puhetta.
  Mutta jieno homma että saatte välillä karata lomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on matalampi, jos ne lomituspäivät on omaishoidon vapaita. Meillehän ei omaishoidon vapaat kuulu, terveisin köyhä kunta joka laistaa lakisääteisistään - ainiin Helsinki :D
   Meillä lukee oh-sopparissa, että "ei lakisääteiseiä omaishoidonvapaita hoidettavuuden vuoksi" - me ei siis tarvita vapaita. Ha.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. ok! Jäi vaivamaan vain. Onse kummaa näitten pykälien kaa. Jaotellan sen mukkaan mistä saa ja mitä saa.
  juu ei tääläkään saa oh-lomaa jos ei ite hanki hoitajaa ensin. Sitten kunta syynää hoitajan ja tekee sopparin. Arvaa onko oltu lomalla? ja mihin minä loput panen? ;)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...