torstaina, elokuuta 09, 2012

Oman tahdon elkeet

Bullis on nyt sitten aloittanut sen, ettei suostu syömään syötettynä. Hei kamoon - sälli on vajaat 11kk, ois suotu hieman pidempi aika sille että äiti syöttää.

Näin ollen olemme pakon edessä joutuneet tutustumaan sormiruokailuun, sen lisäksi että ukko sählää itse lusikan kanssa. Haasteena on vain se, että enhän mä tiedä enkä keksi, mitä kaikkea tolle voi tunkea!!! (Esikoinen sormiruokailu tooooodella vähän. Oksensi sitäkin enemmän...)

Hedelmät menee hyvin, täysjyväleipä putoaa, herneet on herkkua. Puuron syönti on mahdottomuus kun se pitää saaha syyä Ihan Ite ja tulos on aika laiha. Pitäis kekata joku mikrosettisysteemi, jolla duunata jotain puuropalleroita. Ideoita otetaan vastaan.


7 kommenttia:

 1. Eipä mulla taida vinkkejä olla muutakuin tsemppiä! Mulla kans yksi tyttäristä söi 11kk täysin ite. Oli joulun aikkan se tuli siitä mieleen että oisko riisipuuro paksu sellainen parempi kuin kaura?

  VastaaPoista
 2. Neljän lapsen kokemuksella sanoisin, että harjoittelulla omatoiminen ruokaarakastava oppii yllättävän nopeasti siistiksi. Ja kuten edellinen niin minäkin luulen, että vellit kannattaa unohtaa ja siirtyä tahmaisempiin tönkköruokiin, koska mitä ilmeisemmin poikanen ei kuulu kakovien kastiin. Niillä ei oman koetun perusteella ole kyllä omaehtoisen ruokailun tarvettakaan. Kumpaakin sorttimenttia on koettu ja tämä omatoiminen on kyllä helpompi. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Niinkuin arvaat, niin täältä suunnasta ei neuvoja oikein tähän problemaan löydy (eh-hehee), mutta oli pakko vain kommentoida että Bullis näyttää jo niin isolta pojalta tuossa jököttäessänsä. Ja silti nassu on ihan sama kuin vauvanakin. Söpöläinen se on, mokoma. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä toimii sellainen, että salaa livautamme suuhun lusikalla ruokaa. Taika saa leikkiä lusikan ja lautasen tai sormiruuan kanssa just niin kuin haluaa ja noin ohimennen saamme lusikallisia ruokaa suuhun. Meillä tosin onnistuu jo Taika ihan itsekin sillä lusikalla ruokaa suuhun laittamaan. Toisinaan pikkuisen avitamme sitä ruokaa lautaselta lusikkaan ja napero lappaa itse suuhun. Tosin tahmaruokaa pitää olla, kun sen lusikan asennosta ei ole niin takeita :)

  VastaaPoista
 5. Ihana jössikkä ;)! Plättyjä, riisikeksejä, makaronivelliä :P näitä saattoivat aamusella popsiä meidän nirsoilijat.

  VastaaPoista
 6. Hih:) ihana!
  Meilläkin neiti 9kk syö itse, muuten ei oikein uppoa. Itseasiassa niin on menty siitä lähtien kun kiinteät aloitettiin, hampaitakin kun on siunaantunut jo aika monta. Kertaakaan ei ole meinannut tukehtua, joten ihan reippaasti olen ntanut kaikkea mitä vain tuon ikäinen saa syödä, monipuolisesti. Tänä iltana neiti söi puuronsa itse, piti kulhosta kiinni ja lappoi puuroa kitusiin. Sotkuista se oli, mutta kaikki meni ja hauskaa oli:D Eli rohkeasti vaan antamaan omatoimiselle herralle tekemistä!

  VastaaPoista
 7. Kärsivällisyyttä äidille! Anna vain sotkea niiden lusikkaruokien kanssa, niin jouluna viimeistään riisipuuron syönti sujuu jo mallikkaasti. Sitä odotellessa puuron kanssa aina leipää tarjolle, niin lapsen maha täyttyy.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...