maanantaina, heinäkuuta 30, 2012

Takaraivossa pesivä kolkuttelija.

Nyt oli se luojanluoma aamu, että Taavianen meni ja siirtyi isojen lasten ryhmään. Päikky alkoi siis tänään pehmeällä totuttelujaksolla, sälli on nyt pari päivää tällä viikolla hoidossa. Jä mä tuijottelen kotona näitä jäljelle jääneitä miehiä, tuota isoa ja tuota pienintä.

Niin. Että Ninamikkoset ja Päiviräsäset on onnistuneet jostain ihmeen ilveestä survomaan mun takaraivoon sellaisen pienen "senkin paskamutsi joka et pentujas itse hoida" - madon. Se mato rouskuttaa tuolla koko ajan, kiljuen että hoida itte penikkas kun kerran oot ne tehnyt. Vaikka. Niin. Te tiiätte.

Kauhia fiilis. Että mun laps nyt siellä päikyssä ja minä täällä kotona ja ja ja ja. Helvatanmoinen morkkismato, suksi kuuseen! Ei auta, vaikka on lääkärin käskyt ja tositteet että kuntouttava päivähoito. Ei auta että puheterapeutit, keltot ja fyssarit hoitaa duuninsa siellä. Ei auta, vaikka kuinka nyt puheen kehityksen kukkein kausi vaatii ympärilleen puhuvia lapsia. Ei auta, vaikka ruokailuongelmien selättämiseksi kaikkein tärkeintä on saada samanikäistä vertaismallia ruokailuista. Eikä auta, vaikka äitikin on vähän enempivähempi väsynyt.

Huvittavinta tässä on, että Taavianen on ITSE vaatinut päiväkotia. Viittonut "päikky, kavert, leikkimään" - sällin mielestä kun siellä on mukavaa. Ei itke jäädessään hoitoon vaan kirmaa täynnä riemua suoraan junaratojen luokse. Tänään pitkän kesäloman jälestä vilkutti mulle että menes nyt siitä, mä meen leikkimään, heippa!

Että heippavaan.
Se pikkanen kasvaa, kohisten!

ja ps. Saako tästä hillittömästä rauhasta nauttia. Pienin Bullis vetelee rundia tossa jaloissa, leikkii, kiipiää syliin. Ja mä istun sohvalla ja nautiskelen kahvia. Tää on jo jollain mittarilla hedonistista - ja miten hirveetä kauheeta sekä kamalaa on sanoa, että ihanan rauhallista. Nyt ainakin iskee joku salama otsaan. Nih. Onneksi pääsee hakemaan pojanmussun kotio jo kolmelta.

12 kommenttia:

 1. Henk.koht. olen aina ollut "päiviräsästyyppi" mutta myös sanonut, että jos lapsella erityistarpeita veisin ehdottomasti hoitoon.

  Eli nauti olostasi ja rauhasta, tekee Taaviaisellekin hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyllisyysmato rouskuaa, mutta ehkä se hiljenee!
   Kun todellakin tietää että tuo ympäristö on ihan mielettömän hyvä sällille - se oppii kohisten siellÄ! Ja kait nuo kouluunkin pitää jossain vaiheessa laskea :D

   Poista
 2. mulla oli sama mato matonen takaraivossa, mutta jostaki kumman syystä mein lapset on viihtyneet päiväkodissa. ja päiväkodit on olleet kivoja mestoja kivoine kavereineen ja ihkuine täteineen. mä olen vasta viimeaikoina saanut madon nujerrettua takaraivostani. (että helkattiako juoksenki paikasta toiseen? (koti-päikky-työ-päikky-koti koska nehän vammautuu raasut jos myöhästyn vaikka junasta ja haen ne 10min myöhemmin kun tavallisesti!)), kun lapsilla on hyvä hoito kun mä hankin elantoa. nii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mato! Mä tiiän ton! kauhee värkkäys duunihommien kanssa että varmasti pääsee silloin sejasereikäleipä hakemaan penskan, kun varmasti on ihan kauheeta olla sen 10 min pidempään. Nih!

   Poista
 3. Ninamikkoset ja päiviräsäset on päässeet elämässään helpolla. Mikkoskalla tosin on ollut näiden kärkevimpien kommenttiensa jälkeen herramikkosessa hoidettavaa ja on ehkä jo vähän kypsynyt. Pelottavaa on se että sellaisia päiviräsäsiä on meidän yhteisiä asioitamme hoitamassa ja että tällä yhdellä on lääkärin koulutus. Olen aina joskus miettinyt, että entäs jos joku hänen lapsistaan ei olekaan hetero. Siinä tapauksessa äitiräsänen on kyllä rajusti henkisesti pahoinpidellyt urheasti hoitamaansa lastaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verta hippi olen, että on todettava senkin oleva iloinen asia että niitä erimoisia mielipiteitä löytyy - ja myös niitä erimoisia lääkäreitäkin. Muttamutta millä ihmeellä ne oikein sukittautuu tälläisen semiabsurdaniasta kotoisin elämäntapahippi-inkkarin aivoihin. Siinä vasta kyssäri!

   Toi on muuten todella totta tuo ajatus siitä, että jos Räksyn lapsukaisista joku olisin jotain muuta kuin valtavirtahetero. Siinä vois olla kyllä aika järkky kriisi - ja juuri henkisen pahoinpitelyn kauhea muoto :( Itse Räksyn takia kyllä toivoisin, että katraasta löytyis "kiintiöhomo" - sääliksi vain sitä lasta kävis.

   Poista
 4. Saa nauttia ja pitää nauttia! Mulla oli alussa ihan samat fiilikset, silloin kun M aloitti koulun ja elämästä tuli yhtäkkiä ihan luvattoman helppoa ja mukavaa ja rauhallista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Jotain outoa tässä on :)
   Vielä viime kevät sen infernaalisen väsymyksen kourissa onnistui, mutta tää syksy - aijjai- nyt on joku korvaomatuntomato valloillaan. On tää jännää ny. Ootan kun mies menee vielä ens viikolla töihin, kun saa olla ihan ihtekseen Bulliksen kera - siinä on sitten mielenkiintoista lomailua tiedossa! Arki putoaa varmasti ihanasti omiin tuttuihin uomiinsa.

   Poista
 5. Helpottaako yhtään tieto, että mun nykyisessä kotimaassa menee kaikki 3-vuotiaat automaattisesti hoitoon (tosin vain aamupäiviksi) vaikka äidillä ei olisi kotona edes sitä vauvaa! Me kun muutettiin ja 3-vuotiaallemme tätä tarjottiin, tietysti kieltäydyin heti ja jatkoin samalla taistelua huonosti nukkuvan kuopuksen kanssa. Kunnes huomasin ettei täällä tosiaan näy missään, siis yhtään missään, esikoisen ikäisiä lapsia päivisin ja hän keksi sitten pari mielikuvituskaveriakin :D. Ja nyt jo nautin kaikkien muiden paikallisten äitien tapaan siitä, että saan nähdä lapsen iloisen ilmeen aamuisin kun lähtee kavereiden mukaan leikkeihin ja päivällä kun menen hakemaan. Ja siitä, että vihdoinkin arki tuntuu helpommalta ja inauksen keveämmältä! Kyllä siitä saa nauttia!

  VastaaPoista
 6. Minusta näissä kotihoito/päivähoito -keskusteluissa on yksi paha valuvirhe. Niissä arvioidaan äidin suoritusta. Eikö oleellista ole kuitenkin lapsen hyvinvointi? Jos se toteutuu niin, että äiti ja lapsi ovat toisistaan erossa, niin Hyvä Äiti (tm) kestää sen eron. Eikä vain kestä sitä, vaan jopa nauttii siitä, että lapsen asiat ovat hyvällä mallilla.

  Lisäksi olen sitä mieltä, että sopiva erossaolo tekee hyvää ihmissuhteelle kuin ihmissuhteelle. Ihan kaikkein pienimmät imeväiset poislaskettuna.

  VastaaPoista
 7. Osallistun keskusteluun viiveellä, koska nyt vasta pääsin lukemaan.
  Ennenvanhaan normista poikkeavat pidettiin piilossa, kasvatettiin tynnyrissä jne.
  Nykyään on onneksi mahdollista avartaa kaikkien asianosaisten kokemuksia ja näkemyksiä erilaisuudesta ja "samanlaisuudesta". Uskoisin, että tämä nykyinen systeemi on parempi. Johan sekin jotain osoittaa, että Taaviainen on kaivannut kavereitaan.
  Anna sen "madon" kasvaa perhoseksi ja lentää tiehensä!

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...