sunnuntaina, toukokuuta 06, 2012

Erottava ahdistus?

Ai hyvänen aika. Tää meno tässä perheessä menee vaan villimmäksi.

Viisaammat tietävät kertoa että tässä 7kk iässä on lapsella kausi, joka kulkee nimellä "eroahdistus" - vauva kuulemma viimein hiffaa olevansa äidistä erillinen olento ja näinollen ahdistuu. Sepä vallan mainiota. Tuntuu ihan siltä kuin olisin planeetan paskin, epäempaattisin, typerin, huonoin, rumin, haisevin ja väsynein äiti.

Koska.

Meillä se ilmenee niin, että kun Pulla näkee vilauksenkin minusta, alkaa infernaalinen kitinävinkuna joka ei rauhoitu millään muulla kuin sillä, että poistun uudestaan näkyvistä. Tähän tarjoillaan kaupan päälle tissi-pullo-ruokalakkoa kun se kuudes hammas tunkee sieltä ikenestä ulos, niin voin kertoa että oma fiilis äitiydestä on tällä hetkellä juuri sitä ihteään. Kuumana, höyryävänä ja pahanhajuisena.

Okei, itke kun näet minut - mutta rauhoitu hyvänen aika kun pääset syliin! Ei. Ei rauhoitu. Ei nukahda syliin, ei suostu siihen että minä nukuttaisin sänkyyn, ei ei ei. Ihanaa, kun on torppa täynnä eri-ikäisiä EI - ihmisiä.

Ei- ihmiset kaiken päälle vetivät koko viimeyön jotain hiivatin konserttoa, molleista tai duureista ei hajuakaan. Forte fortissimo oli ainkin äänenvoimakkuus ja äidillä taasen Vitutus Vitissimo pötki esiin jo ensimmäisen soolon kajahtaessa äänimaisemaan puoliltaöin.

Tänään sitten näillä iloisen pussimaisilla (silmäpussieläin Mutsimus Raatous...) silmillä totesin, että jos mulla ei pysy kahvikuppi kädessä ja olo on hutera kuin kolmen promillen tuubassa, joudun skippaamaan sovitun menon. Sen lisäksi jäimme arpomaan, että toimitetaanko tämä dynaaminen duo terveyskeskuspäivystykseen korvatsekattavaksi; huutako nämä räkäroopet kipujaan. Noh, ei täällä kukaan samanmoista konserttoa ole vetänyt päiväsaikaan, ääniala on ollut vain tasaisentappavaa vonkunaa. Ja uhmaikäisen "mä huudan räkäposkella itkien koska en saa hakata veikkaa sateenvarjolla/ tunkea haarukkaa pistorasiaan/ repiä äidiltä korvia päästä/ juosta kakkat pöksyssä koko päivää".

Tätä kirjoittelen istuen jakkaralla kylppärissä, vahtiessa tuota isompaa solistia kylvyssä. Enemmän tuolla ammeessa on muovisia kylpyelukoita (hai, vasarahai, valaskala, rausku, kilpikonna, kolme kylpyankkaa, elefantin muotoinen kastelukannu, sammakko ja krokotiili) Nyt tuo lapsi halua että viritän sen sukellusveneen kerta toisensa jälkeen. Mies paukkas ovelle ja kysäisi että haluunksmä jotain.

"Joo. Privaattiloman Milanoon"

2 kommenttia:

  1. Tämä on se hetki, kun menet sänkyyn, vetäydet syvälle peiton alle ja käsket miehen hoitaa Pullan yöherätykset. Kyllä Pullakin taas joskus sinua osaa arvostaa... kunhan joutuu olemaan erossa ja tajuaa, mitä menetti.

    VastaaPoista
  2. Privaattiloma Milanoon tilattu.. sulle =) *noo, ehkä ei tällä lompakolla, mut eiks se ollu niin et "it´s the thought that counts"* Jaksuja!

    VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...