torstaina, marraskuuta 10, 2011

Voiko yöimetykseen väsyä?

Voi.

todellakin voi.

Nyt taas mentiin totuttuun tapaan, 3 tuntia pisin univäli ja sitten tunnin välein tissille. Pitäisi saada lupsia ihan vaan lupsimisen ilosta. Tutti ei yöllä kelpaa, vaan asian äärelle tarvitaan äiti ja maitobaari. Toinen tahtoo tankata läheisyyttä ja minä tahtoisin nukkua. Mä käyttäydyn yöaikaan kuin mikäkin pahin painajaismörkö, kiukutellen ja kiroillen vauvalle. Miten sitä yöaikaan kuorii itsestään niin kauhean monsterin.

Sitten itketään kun massussa kiertää, kun on syöty ittensä soikeeksi. Sitten puklataan äiti ja lakanat märäksi.



Kun sais itsensä nyt kuntoon, niin tätä jaksaisi oikeasti paremmin. Nyt kokeilen ensi yönä makuupussin sijasta Pullalle peittoa, jotta saa hänet käärästyä siihen paremmin. Pienet tuulimyllykädet kun vaikeuttaa nukahtamista. Kapalo toimi aiemmin, täytyy kokeilla sitäkin uudestaan.

On se, suurin murhe meillä on vain tuo nukkuminen. Miksi se sitten raastaa niin? Mä oon ihan liian mukavuudenhaluinen perheenäidiksi. Tahtoisin vakituisen vapaa-yön ja illan, taatun oman ajan, jotta olisin parempi äitee ja vaimo. Tunnustan, olen omanapainen ja itsekäs.

ps. Päivän järkytys - Primulan leipomo on mennyt konkurssiin. Ou Nou. Muistoja lapsuudesta nääs.

11 kommenttia:

 1. Mä en nukkumiseen osaa sanoa oikein mitään muuta kuin että meillä noihin aikoihin oli joku oppikirjan ulkopuolinen tiheän imun kausi, joka "oireili" yösyönteinä. Tai siis ehkä pikemminkin joku yölevottomuus- ja -tankkausvaihe, mutta kuitenkin.

  Lakanoiden säästämiseksi (Ninjamiehen synnyttyä meillä oli kahdet parisängyn lakanat :D) mä nukuin pari pyyheliinaa strategisten kohtien (eli rintojen ja alkuvaiheessa pyrstön) alla. Oli siitä edes vähän apua - myös silloin, kun ipana söi itsensä pinkeäksi ja puklaili kivasti.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Siis mitkä posket! JA mitkä leuat! :D Ei voi ainakaan kukaan epäillä, ettei lapsi saisi riittävästi ruokaa. :) Ihana mörssäri. <3 Toivottavasti kohta helpottaa yösyömisten suhteen.

  VastaaPoista
 3. Tii - kiitos tsempeistä! Toivotaan ja uskotaan että tää alkaa rauhottuun, mä totesinkin että huonot yöunet on mulle kuin kryptoniitti teräsmiehelle. Tuhoaa kokonaan :/ Eipä nää vauvat kait ole samoja oppaita lukenu kuin me, eli tekevät tiheänsä koska lystäävät. Mokomat!

  Mamma - niinpä! Tolla jannulla on jopa ohimoläskit :D Ja miten ylpeä mä oon hänen makkaroistaan, esikoisella kun makkaraa on vaan kädessä sillon ku yritetään saada se syömään :D Pasuunansoittajahan tää on :D

  VastaaPoista
 4. Meillä sama juttu. Neiti viihtyi öisin tissillä tunnin välein kunnes huomasin että noh mulla ei tulekaan mitään maitoa öisin niin no jokos onki kumma kun nälättää :s ja noi tuulimylly kädet on kanssa täällä unen esteenä! Joten I know how you feel! Meillä on se vaan helpompaa että neiti toimittaa esikoisen virkaa niin ei ole sitä taaperoa siinä myös hoidettavana! Koitas jaksaa :)

  VastaaPoista
 5. Sanos muuta - meillä on pöydässä ollut primulan tempo -leipää koko syksyn!!! Just kun mä oon löytäny hyvän ja kivan lisäaineettoman ja ekologisesti tuotetun leivän se poistetaan hyllyistä! Mitä mä nyt syön!?

  Nii ja joo, tsemppiä nukkumishärdelliin! EI varmaan lohduta et mä sanon että se on vaan vaihe... Se voi myös olla että jos se olis vähän kauenpana sängystä missä maito haisee, se ei ehkä niin usein haluaisi just sinne maitobaarille... ehkä. (ja älkääs nyt kaikki sitten perhepetiläheisyysvauvatarviiäitinhikikainalon tuomitko, sillä uni on kuitenkin se numero yksi jotta perhe pysyy kuosissa ja järjissään. Jos muutaman metrin etäisyys auttaa niin se ois varmaan hyvä.) Mut ei mulla mitään fiksumpaa neuvoa oo. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Meillei auttanu etäisyyskään. Musta ei ollut tuohon parin tunnin välein pomppimiseen, joten opin nukkumaan toukka kainalossa. Sillon niitä kaikkia yöherätyksiä ja syömisiä ei välttämättä edes noteerannut. Mä en usko siihen, että äiti pystyis univeloissaankaan pikkaraista jyräämään, niinkun Vinkeä aiemmassa epäilit :)

  VastaaPoista
 7. Ei hermostuta ei...siis meillä on molemmat vauvaset yösyöppöjä ollu, mut ihan yhtäkkiä helpottanut. Ehkä ne on ne kiinteet tai en tiijä. Mut oisin kans varmaan ihan raato, jos en osais nukkua vauva kainalossa. Eihän tää tietysti lohduta, kun ymmärrän, että jos kovasti pelkää niin eihän siitä nukkumisesta niinkään tule mitään.

  Oon ihan samanmoinen kuin sie ton vaatimisen kanssa. Olin vielä ihan mukava ihminen ennen ku musta tuli äiti ;). Siis että miten unenpuute voi vaikuttaa niin todella paljon ihmiseen.

  VastaaPoista
 8. Harvoin olen kommenttia jättänyt, mutta säännöllisesti lueskelen! Ihana blogi, kiitos siitä :)

  Meillä ollaan ihan samassa tilanteessa kuin teillä eli pikkulikka 4kk haluaa syödä öisin tunnin välein. Ja sekös saa äidin sekoamisen partaalle! Tähän "jouduttiin" just sitä kautta, että nukuin vauva kainalossa (=tissillä koko yö) ekat kolme kuukautta. Sitten totesin, että lapsi on niin täynnä maitoa koko yön ettei sen takia osaa nukkua pidempiä pätkiä. Huusi välillä vatsaansa ja kakki vaipan täyteen keskellä yötä. Alkoi väsymätön, mutta VÄSYTTÄVÄ taistelu sitä kohti, että yöllä syödään vain kolmen tunnin välein. Ja ne väliajat pitäis nukkua. Muttamutta, tämä meidän tyttömmehän ei siihen noin vain suostu. Nälkä on sen kolmen tunnin välein, mutta silti herätään 45min-tunnin välein huutamaan hetkeksi. Syliin pitää päästä, muuten raivo vain yltyy. Tutti ei käy. Mä niin tiedän, miten väsynyt olet. Itse katsoin taas aamulla pientä pandaa peilistä. Sehän olen minä, normaalisti iloinen ja positiivinen ihminen. Nyt jotain pikkasen muuta. Ja meilläkin mukana menossa pyörii 1v8kk esikoinen.

  Jaksetaanjaksetaan, vaikka väkisin! <3

  -Hippuli

  VastaaPoista
 9. sawa - te saitte selityksen toisen yökukkumisille, hienoa! Mä käärin ton propellikouran viime yönä peittoon. sitten herättiin siihen, kun oli huidottu se peitto naaman päälle :D

  Elina, joo me testattiin tuokin, roudattiin olkkariin vaavi-sängyssä koisimaan. ei tulosta, pidempi matka ja esterata pikkuautoista. mä uskon niiin tähän vaiheeseen. Ja taitaa kyllä olla maailman isoin nounou meillä tuo kainalomyyry, siin ei nuku ku vauva.

  Riia, yleensä se äitiys tuo ne hyvät puolet esiin - mä myönnän kuorineeni itsestäni harvinaisen hankalan persoonan - jotta olin kyllä sellainen aikaisemminkin. nyt se on potenssiin sata!

  Hippuli - voi elämä, tää on niin tätä vääntöä näiden kanssa! Mä kans mietin sitä että miten mä saisin tyypin tyytymään siihen,että baari ois auki vaan kolmen tunnin välein. Patentti vielä hakusessa... tuo kans tankkaa niin että korvista asti lentää. Mokomatkin vauvat!

  VastaaPoista
 10. Moi! Pakko kommentoida vakkarilukijana, nyt nimittäin riipasit osuvasti!

  Meillä poika on nyt 9 kk, ja öiset rinnalla roikkumiset vaan jatkuu. Keskimäärin yössä herra haluaa kymmenen kertaa tissille, ja ei tasan tarkkaan nälkäänsä. Varmaan kelpais sylittelykin, mutta mä en kyllä jaksa nousta sängystä ylös en sitten millään, ja niinpä tyrkkään taas sen tissin kainalokaverin suuhun, ja hetken on taas hiljaista.

  Ja kyllä, mustakin kuoriutuu hirveä monsteri öisin, jos tissi ei kelpaakaan vaan alkaa huuto- tai riekkumiskonsertti! Kiroilen ja huudan myös, jos laps ei suostu käymään nukkumaan tarpeeks lyhyessä ajassa (20 minuutin kohdalla alkaa suoni pullistua). Miten inhoankaan tuota monsteria, se saa kyllä tuntemaan ittensä ihan maailman paskimmaksi äidiksi... Pistää ihan vihaks itteänsä kohtaan, vaikka inhimillistähän tää varmaan on.

  Ihana kun kirjotit, että tunnustat olevasi omanapainen ja itsekäs, koska haluat nukkua / omaa aikaa. Yritän samaa....

  - Yhden mammanpojan ja yhden taivaan enkelin äiti

  VastaaPoista
 11. Pakko ekaa kertaa kommentoida, kun iso kivi putosi sydämmeltä! Meillä esikoinen on vähän nuorempi kuin teidän Pulla. Olen muutamina aamuina potenut todella huonoa omaatuntoa, kun olen yöllä kiroillut ja ollut äkäinen yöheräämisistä ja nimenomaan niistä itkukohtauksista, mihin tuntuu, ettei mikään auta. Jokaisen sellaisen yön jälkeen olen ajatellut, että olen varmasti ainoa äiti, joka päästelee sellaisia sanoja suustaan vauvansa kuullen...

  Blogisi on muutenkin todella mukavaa luettavaa :).

  -Oskun äippä

  VastaaPoista






Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...