maanantaina, marraskuuta 07, 2011

Pandakarhu-look

terveiset 7-viikon neuvolasta ja lääkäriltä!

Pulla aka "Arsi Harju kakkonen", "mörssäri", "hinkkimonni", "himolupsu" on vetässyt painoa kasaa 5kg 560g - viime neuvolasta on sen 10 päivää aikaa ja tässä ajassa kilon sekä rapiat päälle kartuttanut "maallista hyväänsä". Pituudeltaan tuo patukka on 56cm. Jäntevä, äänekäs ja hyväihoinen vaava. Lääkäriltä puhtaat paperit!

Oma itse kunnossa, nyt uskalletaan lähteä kokeilemaan keltarauhashormonivalmistetta tälle rintakasvainhirmulle. Ettei noita "Pullia" plopsahtele uunista koko ajan (juujoo,tähän kohti musta naurahdus, meidän historialla)... Tää äitee on toipunut Pullan uunistaotosta niin hyvin, kuin mahdollista olosuhteisiin katsoen. Paino on siis samassa kuin pullan odotusalkuna, saisihan tuo laskeakin muttei rytinällä nyt imetysaikana.

Sekavaa selitystä, mutta nyt erehdyin kysymään neuvolasta neuvoa. Pullanperkule nimittäin pitää äitiä tehokkaassa unideprivaatiossa yöaikaan. Ja päivisin. Tuo pötkäle vetää pisimmät unet, eli vähän vajaa kolme tuntia, jonka jälestä aloittaa säännöllisesti tunnin välein heräilemisen. Eikä sammu ilman mammanmaitobaarikäyntiä. Huutaa ja räyhää isänsä pystyyn jos se meinaa yrittää nukuttaa. Pullosta ei mammanmaito kelpaa tuolloin, vaan pitää päästä baarille. Nauroin, että ilmoitan Pullan tositeevee-ohjelmaan, "Apua, poikani on tissiriippuvainen".

Nojoo, vaihehan tämäkin tiheetä imua ja silleen, mutta mun on pian päästävä nukkumaan. Mä puhun ihan höpöjä, toimin miten sattuu, kiukuttelen ja oon ihan rätti. Ulkomuoto on jotakuinkin räjähtäneen pandan tyyliä.

Tästä taas kohti uutta nousua. Kö kä häh?

7 kommenttia:

 1. Tuo imutahti tuolla kasvuvauhdilla on ihan normaalia=) Välillä (6-8kk) meillä mentiin jopa 45 min syöttövälein. Silloin oli kyllä aivan seis. Tsemppiä Sinulle hurjasti!
  nimim. Tytär 11 kg 10 kk:n iässä

  VastaaPoista
 2. Hauskaa tuo Arsi Harju tuossa. Ei oo mulla mitään sitä vastaan, vaix tulis Arsin näkösöiseksi tuo Pulla. Arsi sattuu olemaan sukua tuolle isännälle :)
  Ja usko pois, sä olet pandakarhunakin ihan söpö.

  VastaaPoista
 3. Mun tissiriippuvaiseni nukkui vieressä ja maitobaariin oli vapaa pääsy koko yön. Tuloksena kummankaan ei tarvinnut herätä kunnolla kun pieni otti huikkaa, eikä pystyyn nukahtamisvaivaa ollut päivisin. Kyllä se silti lopetti yöimut jossain vaiheessa, ja ennen toisia synttäreitään koko tissihommat.
  Eli jos perhepeti kelpaa muuten, niin sillä ainakin tuo ongelma ratkeaa, tosin ymmärrän, että kaikille se ei taas muuten sovi.

  Mielenkiintoinen ja mukava blogi, muuten. :)

  -t-

  VastaaPoista
 4. Yöimut on hurjat ja uuvuttavat,sanon ma.

  Jos tuntuu,että uni hakusessa,kokeile vyöhyketerapiaa sille Pullale, meillä se auttoi. Moneen.
  Lämpimästi suositan. Ja vaikkei oikeasti ihan kamalaa vaivaa olisikaan, suositan silti.

  lapset voi paremmin, kun niiden äiti saa öisin nukkua,vaikkapa (edes)neljä tuntia putkeen.

  VastaaPoista
 5. Kirjoitin tähän pitkästi äsken, kunnes tuli joku errori ja pyyhkäisi kaiken pois... nyt en ehdi muuta kuin sen tärkeimmän pointin, eli tyrkytän omaa loistavaksi osoittautunutta ehkäisyratkaisuani pilsujen tilalle:

  Nexplanon implantaatti, eli ehkäisykapseli käsivarteen = Ei pyydystä kohdussa, ei menkkoja, ei sivuvaikutuksia, ei pms oireita eli mielialat pysyy tasaisena, ei tarvii muistaa ottaa... LOISTAVAA!!! Teho 3 vuotta, mut toki sen saa aiemminkin pois...

  VastaaPoista
 6. Epäkorrekti - mä oon nou nou ylipäätänsä 99% ehkäisyvalmisteista johtuen rintakasvain-ja migreenitilanteesta. Tota keltarauhashormonia lähdetään nyt kokeilemaan, että sopiiko mulle vai mikä on lopputulemana; on turvallisin näistä kun mun kasvaintyyppi on hyvänlaatuinen. Yhdistelmätuotteet on mulle ehdoton ei - niiden kanssa pääsen hengestäni joko aivoverenvuodon tai syövän muodosssa :D Joten pysytään keltarauhashormonissa, sitä kuulemma käytetään jopa rintakasvainten hoidossa!

  VastaaPoista
 7. Vai mitähäh, onko tossa pelkkää keltarauhashormonia? Sittenhän se ois tän kokeiluvaiheen jälestä vaihtoehto... Täytyy pohtia!
  Tacks!

  mä jään kummastelemaan!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...