torstaina, marraskuuta 03, 2011

Antitainisti

Tässä on avoin kirje Taina Kovalaiselle, armaalle NIMBY-tulitukalle, kenen mielestä kehitysvammaiset eivät millään sovellu Verkatehtaan maisemiin Turkkusessa.
(olisin tahtonut laittaa kirjeen menemään suoraan Tainalle, mutta hän on sulkenut fb-profiilinsa eikä suoraa säpo-osoitetta löytynyt tanssistudionkaan sivuilta)


Armas Taina. Olet varmaan huomannut, että reipas esiintymisesi Ajankohtaisessa Kakkosessasi on huomioitu. Ajankohtaista on tuo kakkostuotos, mitä menit laskemaan suustasi. Luonnollisesti, argumentaatiossasi oli muutamia ontuvia kohtia jota ei hyökkäävä käytöksesi oikein pehmentänyt.

Olet huolissasi siitä, että jos naapurissasi asuisi kehareita, ovesi pitäisi laittaa lukkoon. En tiedä oletko seurannut mediaa lähiaikoina, mutta noinniinkuin yleisesti suosittelisin oviesi lukitsemista - jo nyt. Riipumatta siitä, onko naapurissasi tuija tavallinen, kalle ketjupolttaja, väinö vammainen tai sisko sekakäyttäjä. Pertti Pedofiili on voinut käydä jo kotiasi kurkkimassa, mikäli ovesi ei ole lukossa. Voin vakuuttaa, että tuetusti asuva kehitysvammainen naapuri olisi tästä sakista turvallisin naapurisi.

Armas Taina. Miksi sinä pelkäät kehitysvammaisia? Onko joskus ollut huono kokemus, kolahtiko kohdalle kenties äänekäs tapaus. Oletkos muuten huomannut, että vittuahuutavat tavisteinit ne vasta äänekkäitä on. Ja ne räkii! Herranen aika. Miten sinä, Taina Rakas, jaksat katsella niitä voimasanoja päästeleviä "aikuiset on niin daijuja" - teinejä siellä tanssitunneillasi? Eikö heistä koskaan ole vaivaa?

Taina. Tiedätkö, että ei ole häpeä tarvita toista ihmistä elämässään. Voi tulla päivä, että sinäkin tarvitset toisen apua. Voit tarvita jopa tuettua asumista, sillä kukaan ei tiedä kenen genetiikkaan ja karmaan on kirjoitettu alzheimerit, aivohalvaukset tai liikenneonnettomuudet. Sitäkään ei kukaan tiedä, kuinka tulevaisuudessa lähipiiriäsi kehitysvammisuus voi koskettaa. Nimittäin Taina hyvä, kehitysvammaisuus ei katso sosiaaliluokkaa tai ulkonäköä - kuka tahansa meistä voi saada kehitysvammaisen lapsen. Tai kenen tahansa lapsesta voi lapsena ikävien yhteensattumien - tai selittämättömien asioiden myötä tulla kehitysvammainen.

Taina kiltti. Tuletko meille kahville? Haluatko tutustua kehitysvammaiseen? Meillä on kolmevuotias pikkujätkä joka taatusti karjuu korvasi solmulle. Mutta usko pois, ei siitä syystä että hän on kehitysvammainen - vaan koska hän on kolmevuotias uhmaikäinen isoveikka. Silloin pitää huutaa. Valitettavasti poikani pelkää hyökkäävästi käyttäytyviä ihmisiä. Olen siinä ymmärryksessä, että käsiesi levittely, huulten lipominen ja suu vaahdossa möykkääminen lukeutuu tähän "olet kuin yleinen syyttäjä" käytökseen. Joten, älä sittenkään tule kahville. Minuakin pelottaa!

Oletko muuten itse koskaan kokenut kotonasi tarvetta huutaa? Lapsillesi? Mielhellesi? Tai oletko järjestänyt juhlia, jossa kuplajuomaa kuluu ja musiikki raikaa - ja ammattisi huomiden myös jytisee, kun kannat kopsahtelevat tanssintuiskeessa kattoon? Oletko silloin miettinyt, miten naapurit pohtivat kuinka eivät halua Tainaa naapurikseen?

Argumentaatio sillä perusteella että keharit eivät mielestäsi sovi talosi idylliin - on perseestä. Kakkosesta. Ajankohtaisesti suoraan sieltä kakkosesta. Argumentaatio siitä, että mekkaloivat naapurit on paskamaisia naapureita osuu nappiin- kas kun siinä ei paina mm. muutamat luetellakseni ylimääräiset kromosomit - alilukuiset kromosomit, onnettomuudet, autsimi, kehitysvamma tai tavallisuus. Syydä siis palautteesi oikeaan aiheeseen, ei aiheen sivulle.

Ja armas Taina. Ole niin viisas, että puhu vain omasta puolestasi. Uskoakseni suurin osa ihmisistä, niin teistä ja meistä taviksista (niin siis tavallisuus on vain diagnoosin puuttumista), osaa kommunikoida ihan itse - kertoa että mitä mieltä he ovat uusista naapureista.

Nyt on Taina kivitetty, oman toiveensa mukaan.
Lämpimästi säälien, Vinkeän äitee kera kahden kakaransa. Ja koiran, joka sekin on autoimmuunisairaana kaiketi jotenkin vammainen. Äiti on lyhyt, eli pituuskasvuvammainen. Pulla on - vauvavammainen; se vasta mölisee ja kuolaakin, yöt läpeensä! Etsi oma vammasi Taina, veikkaan että se sinulla taitaa olla tuo Asennevamma. Tsemppiä sen kanssa - siitä voi vielä parantua!

ps. jos et tiedä mistä puhutaan, tsekkaa nämä;
http://areena.yle.fi/video/1319570745531 - 30min. kohdalta
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117470-kommentti-tvssa-jarkyttaa-%E2%80%93-facebook-hitti-syntyi
http://ammatinvalintaopas.blogspot.com/2011/11/ei-taina-kovalaista-meidan.html

ja lisätietoa "EI MEIDÄN NAAPURIIN -Tapaustutkimus asukasyhteisön suhtautumisesta
kehitysvammaisten asuntolan rakentamiseen "


28 kommenttia:

 1. Oho, on multa mennyt ohi koko ohjelma, mutta Tainan on turha odottaa, että veisin tyttöni hännen tanssitunnilleen. Suosittelen muitakin vanhempia siirtämään lapsensamuualle, tidä miten huono vaikutus mokomalla ihmisellä on kasvavaan lapseen. Järkyttävää.

  p.s. se teini, joka tässä järjestää mökäpileet (vanhempien ollessapoissa)rauhallisella omakotialueella, vaihdetaan mieluusti johonkin mukavampaan naapuriin, vaikka siihen Väinö Vammaiseen...

  VastaaPoista
 2. Vähän sääli, ettet saanut tuota lähetettyä Tainalle suoraan.

  Mä oon vaan tosi hämilläni tuosta jutusta. Miten se kehtaa? Eikö se yhtään etukäteen miettinyt mitä se sanoo?
  Joo, mutta tulin jo asiasta vuodattaneeksi omassa blogissani, joten koitan hillitä nyt että pysyy "komentti" komentti-mitoissa.

  VastaaPoista
 3. https://www.facebook.com/#!/pages/Ei-Tainaa-minun-takapihalleni/121883171253448 tuossa on tuo fb-ryhmä!

  On suomessa kyllä jästipäitä näköjään :(

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Joudun nyt tällä kertaa kirjoittamaan ilman nimimerkkiäni, koska en halua tulla yhdistetyksi tiettyyn kaupunkiin :)

  Katsoin myös tuon ohjelman ja tosi ikävältä kuulostivat kyllä hänen laukomisensa. Ekaksi kun hän käveli siinä pihalla niiden asuntoa katsomassa olleiden kanssa, ajattelin, että kas! Onko hän alkanut nykyään kiinteistövälittäjäksi tmv., mutta pian selvisi asian todellinen laita. Inhottavaa ahdasmielisyyttä.

  Olen itse käynyt aikoinaan vuosia sitten ko.henkilön tanssitunneilla ja voin kertoa, että kovaa nahkaa vaatii olla hänen kanssaan tekemisissä.

  Sinänsä taitava ja luova tanssinopettajana, mutta aika paha suustaan jos sille päälle sattui eli ns. "teknisesti ok", mutta kommunikoinnissa ja ihmisten kohtelussa paljon parantamisen varaa. Ikävää, kun asiakkaina herkässä iässä oelvia teinityttöjä pääosin. Auktoriteettia löytyi niin, että ei uskaltanut hälle paljoa puhua ylimääräisiä. Itse säästyin ilkeilyltä, mutta sai hän meidänkin ryhmässä erään tytön itkemään ilkeillä laukomisillaan.

  VastaaPoista
 5. Psst, jos haluat vielä säpoa laittaa.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=62999315906

  VastaaPoista
 6. Loistava kirjoitus. Tuli niin hyvä mieli. Kyllä pitäs Tainankin tajuta että se on myöhästä juosta kun on peet housussa.... ; )

  VastaaPoista
 7. Jaahas. Mä asun Turussa ja tykkään hirveesti tuosta Verkatehtaan alueesta, ollaan siellä käyty läheisellä lammella onkimassa sun muuta. Haluatko lähettää kirjeen, vien sen henkilökohtaisesti perille. xP Oikeesti alko sapettamaan niin!

  En voisi mitään parempia asukkaita kuvitella historiallisesti arvokkaaseen rakennukseen, kuin juuri tuon ihanan rauhallisen, taiteellisen Tomazsin. <3 En voisi Turun seudulta juuri parempaa paikkaa kuvitella Tomazsin ja kavereiden asuttamaksi, kuin turvallisen, liiasta liikenteestä vähän suojassa olevan Verkatehtaan, jonka lähellä kuitenkin on bussin päätepysäkki. Palvelut, pankit on vieressä, mutta keskustan (niin Turun kuin Liedonkin) hullut narkit on kaukana. :p

  Mietin että eikö ihmiset erota esim mielenterveyspotilasta ja kehitysvammaista? Siis että kuvitteliko tuo nainen että kehitysvammainen on esim. psykoottinen ja siksi vaarallinen? Mä en oikeesti päässy ny Tainan ajatuksen juoksuun kiinni.

  Niin ja vielä... Asunnon jälleenmyyntiarvoa varmaan heikentää monenlaiset ihmisryhmät, mut kyseinen alue ei pätkääkään kärsi siitä että sinne sijoitetaan muutama kehitysvammainen. Itse asiassa jälleenmyyntiarvot ehkä nousee jos Taina vie oman rasistisen naamansa sieltä vaikka.. Varissuolle. :p

  ps. voit sitten päätellä kuka tämän kirjoitti, omalla nimellä en pysty nyt laittaa, tuli sen verran tulikivenkatkuista, vaikkakin oikean asian puolesta!

  VastaaPoista
 8. Hmm. Meillä asuu naapurissa kehitysvammaisia (asuntola) ja siinä on myös kevakeskus työskentelyyn. Enpä voisi hurmaavampia naapureita toivoakaan! Eipä nämä "tavis"naapurit paljon hattua mulle nosta, iloisesti vilkuta tai toivota oikein hauskaa päivää :) Moni sylttyyn mennyt aamu on kirkastunut juurikin näiden kehitysvammaisten aurinkoisten ansiosta. Ja toki olen kuullut myös, että meillä on ruma auto, mutta ei se haittaa, ei se munkaan mielestä sievä ole, käytännöllinen kyllä ;D

  VastaaPoista
 9. Siis taivas mitä sanoja sen suusta tuli ARGH!!! Ahdistaa tuollaiset ihmiset!

  T. henk. koht. Avustaja ja kehitysvammaisten hoitaja (ja ylpeä siitä)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Piuku, kun tartuin tähän(kin) polttavaan aiheeseen. Kun kuuntelin tuon kauhean naisen aivopieruja, yleensä ihanteellisissa lukemissa pysyttelevä verenpaineeni nousi niin että korvissa kohisi.
  Jo ensimmäistä kertaa nähdessäni tämän Ajankohtaisen kakkosen lähetyksen, mieleeni tuli painokelvottomia kommentteja, joita olisin tahtonut sanoa tälle rouvalle, joka on mielestäni sellaista pohjasakkaa, jota en ikinä tahdo itseni enkä kehitysvammaisen lapseni naapuriin.

  VastaaPoista
 11. Mahtava kirjoitus! Toivottavasti Tainakin saa sen.

  VastaaPoista
 12. Katsoin tuon ohjelman ja monenlaisia ajatuksia heräsi. Päällimmäiseksi ajatukseksi jäi suru:( Miten huonosti tämä mm kehitysvammaisia kammoava ihminen varmasti voi:( Miten epätasapainossa on itsensä kanssa kun tuollaista tekstiä tuottaa ulospäin. Itku meinasi tulla kun mietin tuntemiani kehitysvammaisia. Ihania, inhimillisiä ja aitoja ihmisiä, en voisi kuvitella itselleni parempia naapureita.
  En siis ymmärrä tämän Tainan (?) kommentointia mutta en myöskään facebookiin perustettavia viharyhmiä kyseistä henkilöä vastaan. Eikö tässä maailmassa ole jo tarpeeksi pahaa mieltä ja vihaa, ilman niitä viharyhmiäkin. Vaikka täytyy myöntää että vihakin nousi pintaan kun kyseistä ohjelmaa katsoin:(

  VastaaPoista
 13. Löysin facebookin Taina Kovalaisen dancestudion sivussa näyttävä säpö hotmail on tainakovalainen(taina.kovalainen@hotmail.com). Ole hyvä.

  VastaaPoista
 14. mä en ollutkaan aikasemmin nähny tätä... HEhee mikä idiootti. :D :D Ärsyttävä, tietämätön ja kyllä teki itsensä nyt naurunalaiseksi....

  En voi käsittää kyllä et miten kehitysvammaisuus voisi mitenkään olla vaaraksi kanssaihmisille yhtään enempää kuin ne tavalliset TAINAT? :/

  Tuntuu oikein pahalta kaikkien keharien ja heidän läheistensä puolesta. :(

  VastaaPoista
 15. Taina rukka, joka suu vaahdossa mietti, uskaltaako tulevaisuudessa pitää oveaan enää lukotta. Juu, en kaiken tämän kohun jälkeen sitä hänelle suosittele. Luultavasti olisi järkevintä myydä "kallis" asunto ensimmäiselle tarjoavalle ja luikkia johonkin muuhun kaupunkiin. Ties mitä porukkaa siellä pihapiirissä tuon dokumentin julkaisun jälkeen pyörii...Toisaalta, kuka ihan aikuisten oikeesti haluaisi mennä Tainan takapihalle?!

  Hurjan hyvä kirjoitus muuten, on tosi sääli, jos se ei välity Tainalle asti!

  VastaaPoista
 16. Yksi oikaisu tähän asiaan. Kyseinen alue EI ole Turussa oleva verkatehtaan kortteli, vaan LIEDOSSA oleva vanha verkatehtaan kiinteistöalue. Korostan tätä siksi ettei Turku, joka on minulle rakas, saa kaikkea loskaa päällensä aiheettomasti. Samalla olen niin kiitollinen, että kyseinen eukko-Kovalainen asuu siellä eikä täällä Turussa.
  Mitä tuommoisesta ihmisestä voi sanoa, säälittää lähinnä. Tunnetusti kova suustaan ja tunnetusti itserakas oman napansa ympärillä elävä ihminen. Tämän varmaan jokainen huomasi, kun tuota klippiä katsoi. "Minä ja minun lapseni". On järkyttävää ajatellakin, minkälaisia asenteita hän lapsiinsa kasvattaa.Minulta jää ymmärtämättä, mitä "kauheuksia" voisivat kehitysvammaiset naapurustoon tuoda. Kyseessä on ihmiset, jotka tulevat toimeen itsekseen vaikkakin tuettuna. Siis aivan samat olosuhteet kuin voi olla esim. vanhuksella, joka tarvitsee tukea asumiseensa kotona. Miksi tämä sitten olisi sen hyväksyttävää, jos ei voi hyväksyä muutakaan tuettua asumista? Entäs kun täti-Kovis tarvitsee kotiapua, eikös sekin ole asumisen tukea. Jos oikein halutaan hiuksia halkoa.
  Jos olisin teinin äitee ja tämä kävisi täti-Koviksen tanssitunneilla, ottaisin lapseni pois. Ja nimenomaan sen takia etten halua tällaista ihmistä taloudellisesti tukea. Ja toiseksi, en missään nimessä halua lastani tuollaisen rasistin vaikutuspiiriin.
  Koko täti-Koviksen teksti oli niin pepusta ettei mitään määrää. Ja se röyhkeys puhua ikäänkuin toisten rohkeana puhemiehenä, se oli jo yli kaiken käsityskyvyn. Tuskinpa ovat asukkaat häntä siihen valinneet. Aikooko siis täti-Kovis kunnallisvaaliehdokkaaksi?? Ja halusi naamansa framille, jotta edes joku muistais kuka hän on.
  Hyvä kirjoitus Piuku. Laita se menemään Turun Sanomiin (mielipiteet-palsta), Turkulaiseen ja Kaarinan puolellakin on joku ilmaisjakelulehti, jota koteihin jaetaan.
  Jotenkin on murrettava ihmisten typeriä rasistisia asenteita. Luoja, että kiehuttaa. En oo pitkiin aikoihin kuohahtanut mistään ihan näin lujaa. Pitäsköhän noudattaa erästä ystävän mottoa " Käsittele ärsyttäviä tilanteita kuin koira. Jos et voi syödä sitä tai leikkiä sillä, kuse sen päälle ja kävele tiehesi". Täti-Kovis, here I come

  VastaaPoista
 17. Sarah !!!

  Jos nyt ei sentään Varissuolle. Älä liemaa Varissuota rasistiseksi paikaksi, sillä se ei sitä todellakaan ole.
  Tästä voinet päätellä, että minä asun siellä enkä todellakaan halua sitä eukkoa tänne huonontamaan tämän alueen myyntiarvoja. ;)

  VastaaPoista
 18. Nyt on palaute kirjoitettu Tainalle.

  Kiitos osallisuudestanne keskusteluun! Muistetaan kuitenkin täällä(kin) ettei lähde asiattomalle linjalle; koska sodat ei sotimalla lopu - eikä lyönnit lyömällä. Isketään me sanansäilällä mielummin!

  Kiitos kannustuksestanne kumppanit. Uskon, että teistä jokainen ottaisi meidän Taaviaisen aikanaan naapurikseen. Lunastettakoon se ajatus sitten n. 18 vuoden päästä!

  VastaaPoista
 19. Kiitos sanoistasi!!!!! terv. nf-ykköstä ja aivokasvainta sairastavan ja syvästä heikkönäköisyydetä kärsivän lapsen äiree

  VastaaPoista
 20. Maija! :P Tiedän tasan miten monikulttuurinen mesta Varissuo on, siks mä just toivoinkin, että kyseinen rouvashenkilö tutustuisi vaikkapa Varissuohon, se vois olla aika silmiä avaavaa. ;)

  Mitä enemmän tätä koko hommaa mietin, sitä pahempi mieli mulle tulee kehitysvammaisten puolesta jotka on oikeesti saanu sen huonomman kortin käteen ihan ilman omaa ansiotaan (ja silti ainakin oman kokemuspiirini perustella jaksavat silti olla paljon positiivisempia ihmisiä), ja siksi niitä ilmeisesti sais pitää jotenkin B-luokan kansalaisina ja potkia päähän myöhemminkin. Musta he ansaitsee vähintäänkin yhtä viihtyisät asuinolot kuin me muutkin, jotka voidaan ite enemmän vaikuttaa siihen, missä kaupunginosassa ja asumismuodossa me asutaan.

  Kun kuulin itse alunperin tuosta että heitä ollaan yleensä sijoittamassa Verkatehtaalle, olin tosi iloinen mielessäni, että he saavat ihmisarvoisia koteja, tosi tosi ihanasta paikasta. <3 Toivottavasti tämmöset umpimieliset ihmiset ei saa pilattua/vietyä sitä iloa heiltä. <3

  VastaaPoista
 21. Aaaa, Sarah, sä ajattelitkin siltä kantilta tuota Varissuota. Ymmärrän.
  En silti oikein jaksa uskoa, että Koviksen silmät aukeis, kun ne on nyt jo noin kierossa. Ehkä joku ulkoluoto, myrskyn armoilla ja ruoka itse hankittava luonnosta auttais häntä ymmärtämään kuinka hyvin hänen asiansa ovat. Ja että kehitysvammaiset pyytävät ja odottavat tässäkin niin vähän. Vain asuntoa ja muutamaa ystävällistä hymyä ehkä. Tilaisuutta elää elämäänsä. Siis aivan samoja asioita jotka meille lankeaa ihan itsestään.
  Sitähän nämä kovikset eivät näe eikä ymmärrä, kun silmät on rikkoja täynnänsä.
  Se on kumma, että tällaista asumista, oikeutta siihen, pitää säädellä lailla ja pykälillä erityisihmisten kohdalla, kun sitä ei meidän taviksien kohdalla edes mietitä. Saamme ostaa asunnon mistä vain haluamme.

  VastaaPoista
 22. Huh!
  Kun teki pahaa katsoa tuota videonpätkää... Niin ihanan suloinen tyttö ja joutuu pettymään... *itku pääsi*

  VastaaPoista
 23. Huh!
  Kun teki pahaa katsoa tuota videonpätkää... Niin ihanan suloinen tyttö ja joutuu pettymään... *itku pääsi*

  VastaaPoista
 24. Koko juttu on epämiellyttävä monella tavalla. Tämä kirjoitus oli minusta erinomainen ja soisin Tainan sen lukevan myös.

  Minusta Tainan ääliömäisiä mielipiteitä pelottavampaa on ehkä kuitenkin se, millä tavalla siihen ääliömäisyyteen on muualla suhtauduttu. Kyllä, täti on päästellyt suustaan todella suuria sammakoita ja käyttäytynyt typerästi, mutta herra isä, ei siitä nyt lynkkaamaan pitäisi ryhtyä. Musta on ihan järjettömän pelottavaa se, millaisia kommentteja rupeaa lentämään, kun riittävän monta ääliötä löytää saman Facebook-ryhmän. Sillä jo poistetulla Facebook-ryhmällä olisi ollut mahdollisuus herättää tarpeellista keskustelua ja saada aikaan hyvää, mutta se mahdollisuus katosi siinä vaiheessa, kun siellä - käsittääkseni - ruvettiin jo uhkailemaan Taina Kovalaista.

  Täällä Vinkeän blogissa on käsitelty asiaa hienosti ja nostan hattua Vinkeen äidille, joka muistaa vielä erikseen korostaa, että keskustelu tulee pitää asiallisena. Tainojen asenteita ei muuteta uhkailemalla vaan keskustelemalla - toivottavasti!

  Taaviainen on tervetullut myös minun naapurikseni sitten aikanaan - lupaan lainata kahvia, jos oma on päässyt yllättäen loppumaan :)

  VastaaPoista
 25. Minä ymmärrän tuon facebook-ryhmän jossain määrin. Se on ensireaktio näin pöyristyttävästä asiasta, se on kuohahduttanut ihmisten oikeustajua ja siksi siitä pullahti tuo ryhmä. Näin minä asian ymmärrän. Ja silti, toisaalta, vihapuheet eivät koskaan paranna mitään. Ja kuitenkaan en ole vielä kohdannut sellaista tahoa, joka saisi asiat asiallisella keskustelulla muuttumaan julkisesti. Ehkä se keskustelu onkin käytävä juuri siellä missä se epäkohta on suurin.
  Naapurini, varsin joviaali kehitysvammaisten kanssa koko elämäntyönsä tehnyt nainen, kertoi muutaman yksityiskohdan tästä Kovalaisen tapauksesta. Kovalainen itse ei asu edes tässä kiinteistössä vaan omakotitalossa lähellä. Häntä siis pelottaa, että nämä asukkaat tulevat ihan hänen pihalleen asti.
  Kyseisessä kiinteistössä on ollut valtion pukutehdas juuri niissä tiloissa , jotka on nyt saneerattu asunnoiksi. Pihalla oli siihen aikaan melkoinen rekkaliikenne, kun pukuja lähti maailmalle ja kankaita tuotii uusia varten. Kovalainen ei ole kuitenkaan koskaan ollut huolissaan siitä, että lapset jäisivät näiden rekkojen alle. Taksit sen sijaan ovat hänelle kauhistus. itse olen sitä mieltä, että jos taloyhtiön pihassa on jatkuva rekkaliikenne, laskee se asuntojen hintoja jos mika.
  Kaikkein surullisin asia on kuitenkin se, että asuntoihin muuttavat vammaiset ovat syvästi pahoittaneet mielensä ja säikähtäneetkin Kovalaisen ja asiasta nousseen ohjelman vuoksi. Heitä pelottaa sekin etteivätkö he nyt sitten pääsekään asumaan. He ovat sanoneet, että he lupaavat olla kiltisti ja asua nätisti. Liikuttavaa ja samalla minua kyllä ahdistaa heidän tunnelmansa, että ylipäätään he joutuvat vakuuttelemaan yhtään mitään.
  Kun ajattelen asuntoon Thomasin kaltaista ujoa nuorta miestä, niin kyllä minussa herää joku pohjapeto joka haluaisi muotoilla uusiksi vähintään Kovalaisen kuontalo ja revitellä hänen omakotitalonsa seinälle joku sopiva graffiti mainokseksi.Tämä ei vaan vetele tämmöinen ylemmyyden osoittelu toisia ihmisiä kohtaan. Se mitä Kovalainen puhuu suurella äänellä muka faktana, on silkkaa rasismia ihmisryhmää kohtaan. Eikä sille mitään oikeutusta löydy.
  Kun kuulin nämä faktat naapuriltani, joka on hyvä ystävä myös eikä ole syytä epäillä niitä väritetyiksikään, minussa herää jonkinasteinen raivo. Asiat eivät voi eivätkä saa olla näin.
  Ja jos Kovalaisen suuta ei tuki muu kuin se, että huutaa kovempaa, niin huudettakoon sitten.
  On vaan niin paha mieli. Niin paha mieli, että Kovalaisen kaltaisia ihmisiä yhä edelleen on.

  VastaaPoista
 26. Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Voisin vielä lisätä kaupungissa asuvana, ettei meistä kukaan kauheasti pysty vaikuttamaan siihen, kuka naapurissamme asuu. Ja hyvä niin.

  Kaiken kaikkiaan kummastuttaa, kuinka joku katsoo asiakseen ja oikeudekseen esittää tuollaisia kommentteja vammaisista. Siis millä oikeudella? Unohtunut on se vanha kultainen sääntö pitää mölyt mahassaan ja vaieta, jos ei ole hyvää sanottavaa. Siis kaikella kunnioituksella olla puuttumatta toisten asioihin, jotka eivät itselle kuulu.
  Jotenkin kyseinen henkilö antaa vaikutelman, että hänen mielipiteellään olisi jotain väliä. Ja siitä tämä pakottava tarve esittää suureen ääneen tuollaisia mielipiteitä. Ei ole. Ongelma ja pahin vamma,on hänen korviensa välissä. Hänen linjansa on myös loogisesti täysin kestämätön, sillä jos tosiaan lähdetään sille tielle, että ruvetaan erittelemään keitä ihmisiä joku ei tahdo naapurikseen, on edessä loputon suo.

  VastaaPoista
 27. Hei, ihan mahtava blogi! Aloin lukemaan jo pari tuntia sitten, enkä ole voinut lopettaa. Osaat kirjoittaa hyvin ja... no, e-lapsen äitinä blogisi eroaa hieman muiden äitien löpinöistä ;) Olisin halunnut kommentoida siihen yhteen tekstiin, jossa kerroit Kelan vammaistuista, mutten enää löytänyt sitä. Onko se asia jo korjaantunut? Meillä saadaan sitä "toisen asteen" rahaa, tosin lapsikin on jo hieman vanhempi. Luulen, että jään lukemaan sun juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjens, kiitos kehuista ja tervetuloa kelkkaan!

   me saatiin se korotettu juu,toisella hakukerralla. Viime lottorundilla sain paperit siihen malliin, että kela myönsi sitten sen korotetun peräti kahdeksi vuodeksi; mutta tokihan terapia-anomus tarttee iskeä sisään nyt joulun alla. Sälli tulee tarvitsemaan puheterapiaan intensiivisesti, joten se kakkosluokan tuki pitäis sitä kautta tulla aika "automaattisesti", jonka lisäksi poika on viittomakielinen.

   Erävoitto sekin, että edes yhden joulun saa olla ilman vammaistukianomusta!

   Poista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...