lauantaina, elokuuta 20, 2011

Maitovalas

Jos nyt vielä pari-kolme viikkoa pysyis kyydissä... Väsymys alka olla aika infernaalinen, koska jostain syystä yöaikaan keskittyy ne tujuimmat kivut ja olot. Alavatsan (ex-) lihakset repii ihan todella - mutta onneksi löysin yhden asennon jossa voi nukkua!!! Se vaatii vaan 4 erilaisen tyynyn asettelua strategisesti ja toivoa siitä, että kun asettelu on valmis, ei kushätä yllätä.
Mä oon aika muheena! Hurjaa aatella, että jos menee yliajalle, että kunka muheena sitä sitten ollaan?
Jännä fiilis kun yhtäaikaa nauttii joka kivusta ja kolotuksesta, kun saa ne kokea - mutta samaan aikaan tekis mieli latoa lista laittomia sanoja. Mutta kuten ennenkin todettu, mä oon ristiriitojen mestari!


Jos Pulla päättäisi nyt syntyä, hänen annettaisiin tulla. Eli me ollaan turvallisilla vesillä sen suhteen! Toista pikkukeskosta ei näinollen tähän perheeseen voi syntyä!

ps. Kaikki ketkä on olleet synnytystapa-arviossa, mitä siellä OIKEASTI tapahtuu?

9 kommenttia:

 1. Vanha kunnon kuumavesipullo villaseen käärittynä on ihana kipujen lievittäjä ;). Niin s-tapaarviossa kävin (eka sektio), muistaakseni lanne-rtg+lääkäri. Piti mahtuman oikeasti, mutta toisin kävi. Kyllä se intuitio on aika vahva siinä synnytystilanteessakin ts iso jössikkä pitkällisen odottelun jälkeen sektiolla ulos :(

  Mutta jokainen tilanne on erilainen, hyvä niin ;D. Tuokio vain ja kohta se karuselli pyörii, voimia arkeen.

  VastaaPoista
 2. Passitus tarkempaan synnytystapa-arvioon tuli eeeerittäin lievän raskausdiabeteksen takia. Outokumpu ultrattiin asujansa tarkemman koon selville saamiseksi. Lääkäri ronkki alakertaa jotta saisi selville onko kohdunkaula vielä sievästi suu supussa, ja joustaako häntäluu. Jälkimmäistä tutkimusta en muistele erityisellä lämmöllä.

  Todettakoon vielä, että synnytystapa-arviossa saatu kokoarvio heitti yläkanttiin 600 gr. Perheenlisäys oli saapuessaan varsinainen yliplösö sokerivauva, kokonaiset 2,9 kg.

  Jälkikäteen mietin, olisikohan natiainen luokiteltu painonsa perusteella keskoseksi, ellen olisi tuon tuostakin livennyt raskausdiabeteksen kalorisuosituksista?

  VastaaPoista
 3. Mun kohdalla synnytystapa-arvio ei ollut mitenkään ihmeellinen. Sisätutkimus jonka mukaan alakerran kautta mahtuu tulemaan vaikka mitä... Kyllähän se lääkäri sitten vielä arvioi vauvan koon.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Lääkäritäti teki sisätutkimuksen ja totesi, että hyvin mahtuu alakautta. Taidettiin ultrata lapsivesi-tilanne samalla. Kokoarvio meni melkein kilolla metsään ja siro vauva ei ollutkaan ihan kamalan siro eli repesin todella pahasti...

  VastaaPoista
 5. Meilläkin siis lääkäri vaan ronkki alakertaa ja totes että laps mahtuu tulemaan. Ei sen kummempaa. Ei edes arvioitu kokoa, koska meidän lääkärillä ei ole ultraa käytettävissä. Ja ihan neuvolassa tämä tehtiin.

  VastaaPoista
 6. Mulla synnytystapa-arviossa vauva ultrattiin, arvioitiin koko ja tehtiin sisätutkimus. Siinäpä se, ei ihmeellinen :) Tsemppiä loppu odotukseen!

  VastaaPoista
 7. Ihana massu, kerrassaan. Nyt varmaan henkisewsti helpottaa, kun ei ole enää niin tarkkaa saako Pulla tulla jo vai ei.
  Noita aiempia kommentteja lukiessani voin vain todeta, että jotkin asiat on ja pysyy samanlaisina. Ei se ollut tuon kummempaa tutkimista 30v. takaperinkaan. Samaa venytystä,vanutusta, mittailua. Kovin paljon minua ei mittailtu, koska raskausmyrkytyksen tuoman vaaran ja korkean verenpaineen takia perätilassa olevaa perijätärtä ei haluttu enää vaarantaa millään tavalla ja vastaus lääkäriltä oli sektio. Ei siinä mutistu mitään eikä pohdittu mitään kummenpaaasian suhteen. Se oli selkeä heti. Ainoa mihin yritettiin päästä ja päästiinkin oli 38:nen viikon ensimmäinen päivä. tiedä sitten mikä juttu se oli tuolloin tuo rajapyykki.
  Kyllä se siitä Piuku selkiintyy, mitä on viisainta tehdä. Uloshan hän tulee, se tiedetään. Toivottavasti sulle ja hänelle mukavimmalla ja turvallisimmalla tavalla.

  VastaaPoista
 8. Kiitos isosti kaikille vastanneille :)

  Mulle tehdään äitiyspolilla tuo arviointi, kun olen tälläinen "speciaalitapaus tarkkailussa" - joten jäänee nähtäväksi mitkä metodit ottavat käyttöön.

  Lentävät legendat on nimittäin näistä erinäisiin ruumiinaukkoihin sovitelluista nyrkeistä. Noh, on mitä on, kunhan tekevät fiksun päätöksen!

  VastaaPoista
 9. Juu, sovitti se lääkäri nyrkkiä ja totesi sitten, että kyllä se vauvakin tästä sopii.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...