keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2011

Väsy.

Tässä raskaudessa taaviaisen odotukseen verrattuna, on ollut uutta tämä "hemppahimmailu". Kuten aiemmin olen tainnut mainita, on normaalisti hemppa jotakuinkin hiihtoliiton kiellettyjen arvojen puolella, siellä pikkaisen vajaassa 160.

Nyt neuvolakeikoista alkaen on arvot laskeneet kuin lehmän häntä. Ekat startit oli 130 luokassa, sitten tiputeltiin sinne 120 korville, kurvattiin 115 ja ja nyt ollaan jo pian satasessa. Ukaasi oli, että mikäli ei nouse - tehdään tarkemmat tutkimukset.

Ongelmana ei ole ollut se, että rauta ei imeytyisi. Ongelma on ollut obsidan joka ei imeydy laatikosta suuhun asti. Se nimittäin lyö vatsan aivan järkyttävälle paketille - milloin kumpaankin suuntaan... Nyt tänään sain apteekista ostettua Maltoferiä, "suklaan makuista" rautalääkettä. Buhha-fuckin'-ha! Maistuu kauhealle tinnerille, mutta toistaiseksi pötsi ei ole laittanut vastalausetta. Obsidanista taasen se vastalause rävähti samantein. Närästi, oksetti ja kaikkea muuta.

Krauterblaablaasaftia ei enään neuvola uskalla suositella, koska luontaistuotteita ei ole testattu riittävän tarkasti. Tyydyn nyt yrittämään nostoa "mukasuklailla" jos sais jotain aikaiseksi. Kuulin myös kaverilta tänään, että mansikoissa on runsaasti rautaa - sitä suuremalla syyllä mansikoiden kimppuun!

Niin ja se syy miksi sitä rautaa pitää syödä;
Mun olo on ihan kamala. Hengästyn rappujen kahdeksassa portaassa, korttelin ympärin kävely aiheuttaa maratonväsymyksen. Ruoka ei maita (no kelle maittais näillä helteillä!) ja koko ajan olo on fyysisesti väsynyt. Pitäis saada vaan pötkötellä ja latailla akkuja. Päänsäryt hiunii taustalla koko ajan, mutta pysyy toistaiseksi pois. Vetämätön, voimaton, väsynyt lorvikatarri vaivaa. Ihanko tähän raskauteen ei muuten moinen kuuluisi! Maltoferin sivuilla listataan taitavasti mun koko oireskaala;

• väsymys
• huimaus
• kalpeus
• heikentynyt yleiskunto
• hajamielisyys
• keskittymiskyvyn puute
• päänsärky
• hermostuneisuus
• ruokahaluttomuus

ps. Ensiviikolla on eka äitiyspolin seuranta. Pelottaa, jännitttää ja mietityttää ihan kauhiasti. Taaviaisen odotuksessa ongelmat alkoivat (kenenkään tietämättä) juuri samoilla viikoilla. Voi kun kaikki olisi nyt hyvin!

4 kommenttia:

 1. Pitääkin pistää Maltofer muistiin! Mun pitäisi syödä lisärautaa jo nyt, kun hemoglobiini huinii siellä sadassa, mutta en oo kyenny vielä starttaamaan... Kaameita muistoja juuri noista vatsan sekaisin menemisistä, huhhuh. Jospa toi muka-suklaa sitten toimisi mullakin!

  Tsemppiä ens viikon seurantoihin!

  VastaaPoista
 2. Ei muuta kuin tekemään nokkos- ja pinaatti muhennosta, piirasta ym ym :D

  VastaaPoista
 3. Nannis - mukasuklaassa on se hyvä puoli, että sen saa ottaa ruoan kanssa. Obsidanit kun piti vetää tyhjään mahaan - örp. EI hyvä ollenkaan.

  Ninpe - nokkoslettujauho on kaapissa. Pitäis vaan duunata vielä ne letut!

  VastaaPoista
 4. Pitää paikkansa tuo mansikkajuttu. Isälläni oli sairaus, joka piti hemoglobbarin tosi korkealla ja häneltä kiellettiin mansikoiden syönti tykkänään.
  semmoinen valmiste on myös kuin Iron Vital F, tarkoitettu naisille ja pitäisi olla vatsaystävällinen eikä närästytä. se on makeutettu fruktoosilla ja hedelmille. Siinä on lisänä C-vitamiinia joka edistää sitä raudan imeytymistä sekä myös b-vitamiineja. Valmistaja on Oriola.
  Että jos kyllästyt suklaan mutusteluun niin kokkeilepa tätä.

  Noita kuvia katsellessa pisti silmään ihanan vihreä väri seinässä. Kaunis, pehmeä väri. Parasta kuvassa oli kuitenkin tuo mahtimasu. Pulla Pelonkesyttäjätyttöä ootellessa, onnea ja tsemppiä loppuajalle. Hianost menee.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...