tiistaina, heinäkuuta 05, 2011

En tahdo!

Nyt ollaan Taaviaisen kanssa uuden asian äärellä. Asian nimi on "ja helkatinperkule mä en todellakaan tahdo mennä päiväunille" -taistelu. Aiemmin meillä päikkärit on olleet itsestäänselvyys, jolle laps on jopa pyytänyt.

Nyt systeemissä on se, että ennen päikkäreitä syödään päiväruoka, sitten vaihdetaan vaippa, halitaan ja pusitaan ja sänkyyn. Jossa riekutaan tunnin verran. Ja josta herätään ihan liian aikaisin - aiemmin unet oli sen parin tunnin verran.

Illalla myös nukkumaan meneminen on hidastunut, show kestää pidempään ja aiempi klo 8.00 on selkeästi liian aikainen aika. Tottakai tähän vaikuttaa sekin, että nyt kesälomalla saa nukkua hieman pidempään eikä tarhaan tarvitse herätä seitsemän aikaan. Iltarutiinit on pysyneet samana, ja Muksu osaakin itse viittoa systeemin. Aloitetaan "puurosta", sitten "potta" ja lopulta hampien, käsien ja kasvojen pesu - sitten "nukkumaan" - eli rytmi on kyllä sisäänrakennettu. Pitäisikö ottaa mukaan iltasatu? Aiemmin iltasadut on aiheuttanut vaan iltavilliä. Ehkä aika on nyt kypsä äiteen vieressä iltasadun lukemiselle?

Öisin Taaviainen tapaa myös kitistä. Vinkuu ja vikisee muutaman kerran yössä. Ollaan yritetty ettei mennä tyynnyttelemään - välillä toimii ja välillä ei.

Mikä ihmeen kaksveekausi tämä on? Mä en TODELLAKAAN ole valmis luopumaan päiväunista tässä vaiheessa -eikä Taaviainenkaan ole. Koska jos päikkärit on lyhyet/puuttuu, on ilta yhtä kitinää ja villiä. Puistoväsytystä on yritetty, mutta siitä ei mainittavaa apua ole ollut.

Joten, kaikki kikkakakkoset ja kolmosetkin otetaan vastaan. Miten laittaa kaksivuotias, kuningas "EI" nukkumaan? Päivisin ja iltaisin.ps. Uusin taito on kaikille tuoleille kiipeäminen. Viimeisimpänä eteisessä olevalle tuolille kiivettiin ja noustiin siinä seisomaan. Että tahtia vaan, komisaario Mini! Fyssarin tavoitteisiin on kirjattu "kiipeileminen ja eri alustoilla sekä tasoilla liikkuminen" - taidttu tavoittaa se jo... Kävely etenee koko ajan, nyt taaviainen menee jo itse helposti seisomaan ja lähtee käppäilemään. Pitkiä matkoja ei jaksa vielä kulkea, mutta kaikki matkat alkavat muutamalla askeleella. Tämän lisäksi portaat kakara kävelee nykyään aina - tai siis konttaa. Mä en enään masuni kanssa pysty lasta kantamaan, joten siperia on pakottanut. Onneksi muksu oppi tämän jo aikaisemmin, joten nyt uskaltaa tulla pari askelmaa perässä muksun matkassa.


Tällä pötsillä ei enään Miniä kanniskella... Olo on muheva - ja kuvan nähtyäni voin vain todeta että syystä...  Taustalla meidän ihananihananihananvihreä makkarin seinä!

pps. Hoikkis veti eilen iltapunnituksella 11kg rikki! Laps kasvaa - sittenkin! 

8 kommenttia:

 1. Ei oo vinkkejä mulla, mutta samanlainen uhmis on täälläki! Ei tosin ainakaan vielä nukkumaanmenosta, mutta ihan kaikesta muusta asiasta.. Plaah!

  Aivan mielettömän ihana seinä!! Ja maha! :)

  VastaaPoista
 2. Voisiko sitä illan nukkumaanmenoa rutiineineen siirtää vaikka puolella tunnilla, kun kerran aamullakin saa nukkua pitempään?
  Ja ymmärrän hyvin, ettet ole päiväunista valmis luopumaan. En ole minäkään.

  VastaaPoista
 3. Täällä mennään aika samoissa... Uhmista alkaa pikkuhiljaa pukkaamaan ja kaikki kiipeily on in. =)
  Meillä sujuu nukkuminen taas mutta tuon kaltainen notkahdus koettiin, kun tyttö siirtyi nukkumaan matalalaitaiseen sänkyyn. Päikkäreille meno oli ihan hetken riekkumista mutta sitten saatiin rytmi tasattua. Tyttö oli kyllä jo jonkin aikaa nukkunut yksiä päikkäreitä mutta mennyt nukkumaan niitä tooosi aikaisin 9.30
  -10. Tuolla aikataululla oli oikeastaan mahdotonta mennä aamuisin yhtään mihinkään... Homma tasaantui meillä juurikin sillä, että lähdettiin aamuisin ulos ja saatiin näin venytettyä sitä nukkumaanmenoa myöhemmälle eli puoleenpäivään jolloin oli oikeasti väsy, ennen tuollainen "valvominen" sai aikaan vain itkua. Nyt on pysynyt tuo normaali päivärytmi, joka on ihan hyvä asia hoitoonmenoakin ajatellen. Ja ehtii äiti sitten unien aikana tekemään jotain omia juttuja. =)

  VastaaPoista
 4. Hih, meillä käytiin myös aika taisto. Viikko ilma päiväunia sai mut aika epätoivon partaalle....

  Napero pomputti mua ihan yks-nolla sohvalta meidän sänkyyn ja takaisin....kymmeniä kertoja. omassa sängyssä huusi kuin syötävä...

  Lopulta tajusin , et muahan vedätetään ihan täysillä. Palasin siihen normi rutiiniin Ruoka , vaippa , maito sänkyyn. Selkeästi totesin että nyt nukutaan.... ekana päivänä huusi puol tuntia sit vähenevästi kunnes kolmantena päivänä nukahti taas niinkuin ennekin. Nyt nukkuu taas 2-3h!!! Jee!!!

  Joka tapauksessa....täällä se oli ihan vaan äidin testausta ja reilu viikko tosiaan meni.....

  Tsemppiä!!!! Älä anna periksi!!!!

  VastaaPoista
 5. Meillä kaksivuotisuhmaan kuului noin kuukauden mittainen kausi, jolloin lapsi testasi kaikki rutiinit tyyliin "vieläkö tehdään näin? Onko tämä edelleen kiellettyä?" Päiväunet olivat yksi kokeiluista. Ei siinä muu auttanut kuin pitää kiinni päiväunirytmistä. Nukkui tai ei. Meni itsekseen jossain vaiheessa ohi. Meillä lapsi nyt 4,5-vuotias ja nukkuu edelleen parin tunnin päiväunia - jopa näin kesälomarytmissä. Ei ihan joka päivä nuku, mutta levätä pitää.

  VastaaPoista
 6. Meillä kanssa tää uniasia on nyt tullut ajankohtaiseksi. Päikkäreitä on jouduttu säännöstelemään noin tuntiin ettei ilta venyisi, mutta venyy se kuitenkin joskus jopa 23.00 asti, mikä ei ole hyväks kun hoitoaamuina pitää herätä 6.50. Mäkin mielelläni ottaisin vinkkejä vastaan. Iltarutiinit on samat olleet kokoajan, satu luetaan ja sit nukkumaan, mutta nukahtamiseen menee 30min-1,5h. Mä en kans tahdo luopua päikkäreistä, mutta niinä päivinä kun ei nuku päivällä niin iltaunetkin tulee helpommin.
  Tsemppiä vatsan kanssa, itsellä ei vielä ole tiellä (vieraat ei ees huomaa :) ) ja voin kanniskella tuota kiukkupussia.

  VastaaPoista
 7. Meillä vielä nelivuotiaskin tarvitsee ne päikkärit - nukutaan päikkäreitä niin pitkään kuin mahdollista - hyvää se tekee vielää eskarilaisellekin. Ainakin lepo sängyssä - jos uni ei tulekaan.

  Kolme lasta olen nukutellut; kylpy/suihku/sauna/uiminen on myös rentouttavaa ennen unia. Ja tietysti vatsa täysi ja ulkoilmamyrkytystä, niin pitäisi nukuttaa. Ja lapsen pitää (ainakin vähän vanhempana) saada kertoa juttunsa ja mieltä askarruttavat asiat ennen kuin uni tulee. Kiireen nimessä arkena ei muka jouda kuuntelemaan lapsen juttuja, hyi minua! - sitten kun on levollinen mieli, lapsi toivottavasti nukkuu, tai nukahtaa tylsyyteen sängyssään.

  En ole kauhean hyvä jakamaan neuvoja, koska meillä lapset hipsivät viereemme nukkumaan... ja se on minusta ihanaa!

  VastaaPoista
 8. Iso Yhteinen Kiitos kaikille pohtijoille!

  Nyt suosiolla on siirretty nukkumaanmenoa melkeen tunnilla. Kun se sopii tähän kesän rutiiniin paremmin. Iltasella oltiin eilen toista tuntia riehumassa ulkona, naapurin tintta-iitan kanssa. Sitten kylvettiin ja puuroteltiin ja luettiin kirja äitin kainalossa. Lopulta mentiin nukkumana. Uni tuli keskivertohyvin.

  Tänään tunkastiin päikkäreitä tunnilla eteenpäin. Aamupäivällä hankittiin raitisilmamyrkytystä puistossa jossa kalasoppakin putosi kuin riemusta kiljuen. Sitten käytiin vielä kaupoilla ja asioilla ja nyt tainnutin tuon sänkyyn. Yllättävän vähän protestiääntä kuuluu. Pikkasen toki pitää raivota että tyyny on huonosti ja pupukin lentänyt lattialle.

  Saas katsoa. Tämä on kait se jokin "vaihe" vaiheen kohdalla.

  Pitkää hermoa, riittävästi lepoa, jädeä ja suklaatia äiteelle. se siitä sitten varmana. Ajan kanssa.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...