tiistaina, tammikuuta 25, 2011

Virhe tietokannassa?

Muistatte varmaan, kun kirjoittelin marraskuussa että taas on se iloinen aika vuodesta kun saa täyttää "vikalistaa" lapsestaan. Toiselta nimeltään Kelan Vammaistukihakemus.

Johan sitä vastaustakin odotettiin, olin jo ihan varma että kela on hukannut koko raapustukseni lääkärintodistuksineen päivineen - edelleen, pessimisti ei pety. Odottelin ja odottelin. Ajattelin, että pian alan soittelemaan perään. Hakemus oli kirjattu saapuneeksi 3.12 ja mitään ei kuulu, pian on tammikuun loppu ja kyse on sentäs jatkohakemuksesta!

Tänään töissä ollessani isäntä rimpautti. Hän kertoi ilouutisen; kelalta oli tullut kirje koskien Natiaisen vammaistukea. Olin jo valmistautunut täysin siihen, että paperi kertoo meidän olevan vainoharhaisia jonka lisäksi lapsi tulee samantein parantumaan. Olin väärässä - meille on myönnetty vuodeksi korotettu vammaistuki!!!

Perusteina on lähinnä ruokailun pulmat (ja taasko pitää sinne päivittää että suurimmat pulmat katosivat leikkauspöydällä) ja se että lapsi on avustettava kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan. Muina painavina perusteina luetaan, että lapsi liikkuu noin kahden vuoden iässä kontaten, ottaen muutaman hapuilevan askeleen tuettuna. Tämän lisäksi lapsen puheen kehitys on viivästeistä ja kommunikaatiokeinona käytetään sekä harjoitellaan tukiviittomia.

Ehkä paras lause paperissa oli:
"Kokonaistilanne huomioiden lapsen hoidosta ja huolenpidosta aiheutuva rasitus ja sidonnaisuus on vaativaa tai päivittäin aikaa vievää"
Tiedättekö, kerrankin tuli se olo että Joku Jossain Kaukana Siellä viraston homeisilla perukoilla on Lukenut Meidän Paperit! Viimeksi vastaus tuli kuin nyrkillä naamaan; ei letkuruokittavan, limaimettävän, lääkittävä sekä erityisravintovalmisteiden turvin elävän pikkukeskosen arki vaadi kuin viikoittaista rasitetta. Yeah, right - ja mun housuissa asuu hottentotti.

Me olemme nyt Korotetun Vammaistuen piirissä. Meillä on oikeus hakea sopeutumisvalmennuskursseille, oikeus kelan kustantamaan puhe- ja fysioterapiaan (emme siis tarvitse vielä, koska vammaisneuvolan kautta pute ja fyte jatkaa n. 3 ikävuoteen asti!) sekä meillä on kuukaudessa nyt sen korotetun vammaistuen verran rahaa juuri sitä lapsen kuntoutusta ja hoivaa varten. Niitä tukevia sisäsandaaleja ja ulkokenkiä, erityisiä leluja, erityisruokia (mitä rasvasempaa ja kaloririkkaampaa, sitä parempi!) ja sitä Kaikkea Varten .


Aikas huikea fiilis.
ps. Toki tuki myönnettiin vain vuodeksi eteenpäin.  31.11.2011 juhlitaan lapsemme yllätystervehtymistä ekstrakromosomistaan!

10 kommenttia:

 1. Onnea!

  Mielettömän hyviä uutisia ja lähes ilman taistelua.

  VastaaPoista
 2. kuules Piukunen,ihan tässä pisti miettimään että mitä se hottentotti tekee sun pöksyissä?Muuten tuhannet onnittelut.Mummi

  VastaaPoista
 3. Loistavia uutisia!

  Vuoden päästä yritätte sitten siihen ylimmän vammaistuen piiriin. Vaikka kyllä toivon, ettette siihen yllä. Se meinaa nimittäin ympärivuorokautista rasitusta ja siinäkin on puolensa, jos äiti saa yöllä nukkua.

  VastaaPoista
 4. Meillä tuen hakeminen on vasta edessä. Kun ei ole vielä diagnoosia, niin pitää odotella. Vaikka olen joskus maailmassa opiskelujen aikaan kelan juttuja päntännyt niin joskus tuntuu että kela on tahallaan tehnyt lomakkeensa&säännöksensä&käytäntönsä sellaiseksi että suurin osa tuen tarvitsijoista luovuttaisi jo ennen kuin saa hakemusta täytettyä.
  Ihana että saitte tarvitsemanne tuen!

  VastaaPoista
 5. Hiano homma!!!
  Siis fiilis katossa .. tiedän kokemuksesta. Suosittelen tässä tulevaan musiikkiterapiaa, se ainoa, jota meitin downari aikoinaan sai terapioista, mutta siitä isosti apua.
  Tsemppiä ..terkuin caterig-linjalaisen downarin äiti.

  VastaaPoista
 6. Sillälailla.
  Ja mummi se aina osuu asian ytimeen; siis mikä hottentotti???

  VastaaPoista
 7. korjaan..catering-linjalaisen
  - äiti tainnu kuumetautisena unohtaa kirjoitustaidon, sori ..*sama anonyymi*

  VastaaPoista
 8. "Viimeksi vastaus tuli kuin nyrkillä naamaan; ei letkuruokittavan, limaimettävän, lääkittävä sekä erityisravintovalmisteiden turvin elävän pikkukeskosen arki vaadi kuin viikoittaista rasitetta.

  ¨Ylläoleva on yhtä totta, kuin "hottentotti on housuissani", eli yritän hottentotilla osoittaa sen miten epälooginen kelan aikaisempi päätös oli! Meidän keskosaikamme ja siitä toipuminen EI TODELLAKAAN ollut viikottaista rasitetta, vaan päiväittäistä - hetkestä toiseen elämistä letkujen, lisäravinteiden, imujen ja muiden lystien osalta.

  VastaaPoista
 9. -S- Iso Kiitos, täällä ollaan onnelisen ihmettyneinä!

  Riitta, toivon myös todella ettei koskaan päästä siihen korkeimman tuen piiriin. Tämä korotettu versio riittää (toistaiseksi) vallan maniosti, ja "haitta-aste" tms. hörpelö mitä nimikkeitä käyttävät, istuu juuri tuohon korotetun luokkaan! Kiitos Tsempeistä matkan varrella :)

  Sirpi, minäkin tenttinyt kansanterveys, potilas-,mielenterveys-, kuntoutus jne lait sekä muut mainiot, mutta ei ne auta ihan oikeasti kun itte on tässä veneessä. Töissä täyttelen ja luen päivittäin kelalottoa, mutta eipä tuokaan tunnu auttavan :D Kokemusta karttuu kun näitä kumponkeja siviili-elämässään rustaa riittävän paljon! Tsemppiä teille hakemiseen ja dg-löytymiseen!

  Anonyymi - mie en ees huomannut kirjoitusviehettä ensimmäisessä :) Musiikkiterapia on kyllä ilomielin listalla, heti kun päästään anomaan. Meillä on tää pieni musikantti joka tykkäisi varmasti ja hyötyisi ihan valtavan paljon! Aurinkoisia ja iloisia päiviä teidän perheelle, lähettelen ajatuksia sinnepäin! ps. Fiilis on kuin lottovoittajalla, todellakin. En jaksa ymmärtää miten ihmeessä näiden päätösten tekeminen voi olla niin vaikeaa, varsin kun diagnoosi on ollut syntymästä asti!?!

  Kiitos kaikille matkan varrelta vielä kertaalleen! Otetaan ens joulun korvilla uusiksi ;D

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että saitte tuen. Ihmettelen, oliko teillä tosiaan päätöksessä eritelty perusteita tuen myöntämiselle? Meillä ei ole koskaan ollut, piti ihan tarkistaa. Ihan vain yleispyöreästi sanotaa Kelan virallisella kielellä, että "korotettu vammaistuki voidaan myöntää lapselle, jonka sairauteen, vikaan tai vammaan liittyvästä hoidosta, huolenpidosta ja kuntoutuksesta aiheutuva rasitus ja sidonnaisuus on vaativaa tai päivittäin huomattavasti aikaa vievää". (Vrt. siteeramasi lause teidän päätöksessänne!)

  Pakko vielä mainita, että Kelassa ymmärrettiin myöntää meille korotettu tuki nyt vähän yli kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Joku ymmärsi, että CP-vamma ei ainakaan tuona aikana katoa tai muuta muotoaan kovin radikaalisti.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...