lauantaina, joulukuuta 11, 2010

Arkirealismia

- Vessan ovea ei kannata unohtaa auki. Okei, siellä on ne vaaralliset pesuaineet sun muut, mutta vielä mielenkintoisemmaksi kokee mukula äitin värikkäät tamapaxit. Niiden imutehoa voidaan testata uittamalla objekteja wc-pöntössä. Imee ne.

- Huonon syömisen pelastajana voi toimia Pingu ja yle areena. Luksusta! On varottava vain niitä hetkiä, jolloin lapsi tuulettaa innoissaan, koska sitten lentää puuro.

- Omatoiminen pukeminen on lapsen mielestä hauskaa. Ihaninta on, että ei ole niin väliksi meneekö pipo, tumppu tai housu oikeinpäin, vaan yritys on mahdoton. Kenkien pukeminen kiehtoo eniten, mutta pikkasen miehen mielestä varret ovat aina liian pieniä. Joten äitin kumisaappaat kelpaa samaan homaan, kumppareissa on myös hyvänmakuiset huopapohjalliset. Nams!

- Ei ole yhtään pöllömpi idea sijoittaa pinnasängyn vierellä olevalle pöydälle pehmopalikoita ja pehmoleluja. Tällä voi lunastaa muutaman kymmenen minuuttia lisää äitin pötkötysaikaa, kun laps ryhtyy leikkimään herättyään. Kaikki ammattikasvattajat saavat slaagin, mutta minä tuhisen onnellisena vielä sen viisi minuuttia lämpimän peiton välissä.

10 kommenttia:

 1. ihanalta arjelta kuulostaa! Meillä saa aamulla jatkoaikaa välillä lähemmäs tunnin kun lemppari maatilakirjaa luetaan jokikinen aamu kannesta kanteen! :)

  VastaaPoista
 2. Hei, arvaapas mitä meidän kakara teki yhtenä iltana. Ihmeteltiin hyppivää kissaa ja Elman räkätystä... Tyttö heitteli äitin tampooneja kissalle, joka niitä onnessaan jahtasi. Juu, on meillä lelujakin, sekä lapselle, että kissalle ;)

  VastaaPoista
 3. 5 minuuttia? Mie olen käyttänyt tota taktiikkaa saadakseni vielä paljon pidemmän nukkumisajan ;). Tosin meidän mukula on nykyään aamu-unisempi kuin vanhempansa, ollaan varmaan oltu "hyviä" esimerkkejä.

  Musta on ihanaa kun sie kirjotat näin, ei tämä lastenkasvatus nyt niin haudan vakavaa hommaa tartte olla. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 4. Mitäs pahaa tuossa aamutoimissa on. Mä otan lapsen kainaloon ja ilmotan että äiti nukkuu vielä. Joskus toimii, toisinaan saan "nukkua", mutta pikku sormia tulee tökkimään silmiä, nenää, tunkee sormia suuhun ja pureksii mun hiuksia. Mutta saan mä silti pitää silmiä kiinni ja lojua. :) Eikä siitä ole yhtään huono omatunto (monesta muusta asiasta toki kyllä on mutta ei juuri tästä) :)

  VastaaPoista
 5. Tämä äiti taas pisti parikuisen päälle aamuimetyksen jälkeen lelukaaren ja jatkoi nukkumista kunnes hihkuminen vaihtui parkumiseksi.

  VastaaPoista
 6. lallatilaa; ihanaa! Oikee meininki!

  Katja, teillä osataan kans :) Bruno ei oo vaan peesissä minin tamponileikeissä, mutta muuten supporttaa lapsen tuhotöitä hyvin!

  Riia-Ruu, oih, kerro miten tuossa onnistutaan. Nimimerkki kateellinen helsingistä...

  Cathya, eihän siinä mitään pahaa olekaan, ellei kysy joltain superammattikasvattajalta jonka mielestä natsikuri on kaiken a ja o: kuulemma sängyssä ei lapsikaan saa muuta tehdä kuin nukkua!

  Riitta, soot mun idoli. Valtavan hyvä idea!

  VastaaPoista
 7. Jäppinen joskus imeskeli löytämiään (puhtaita!) tamponeja pitkään ja hartaasti... Olivat omituisen näköisiä loppujen lopuksi! Ja toista kertaa ei ole niihin päässyt käsiksi, koska niitä ei enää talossa ole. Ja minä en ollut edes tiennyt sellaisia omistavani. Kuukuppi kyllä kiehtoisi poikaa, mutta sekin nousee aina johonkin kättä korkeammalle ylähyllylle...

  VastaaPoista
 8. Höh, meillä ei toimi jatkoajat ollenkaan. Neiti kömpii heti silmät ristissä istumaan. Siinä hetki huojutaan kunnes ollaan tarpeeksi hereillä ja sit alkaakin jo meno.

  Jos en satu olemaan hereillä (vaan isi on), niin sitten hihitellään mun vieressä ja vedetään tukasta yms kunnes äitikin on hereillä. Ennen ei lopeteta (ellei isi kaappaa neitiä pois äitiä kiusaamasta).

  VastaaPoista
 9. Piuku, kiitos!

  Harmi vaan, että tuo onnistui vain esikoisen kanssa. Kuopuksen ollessa vauva esikoinen ei armoa antanut... ennen kuin keksin, miten hieno juttu on aamupikkukakkonen. ;)

  VastaaPoista
 10. En muista enää, kun siitä on aikaa kun noita temppuja käytettiin. Nyt ei enää tarvi, vaan pitää enempi keksiä herätyskikkoja. Pojan isä tosin taitaa käyttää kirjoja edelleen tuohon, että saa lisää nukkumisaikaa.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...