keskiviikkona, marraskuuta 10, 2010

Eka lause!

Tilanne, jossa lapsi istui äitin sylissä halimassa.

Mini (viittoen): ''Haluan syödä''
Äiti; ''Onko sulla nälkä?''
M: ''syödä, syödä''
Ä: ''Mitä sä haluat syödä''
M: ''Haluan puuroa''

Arvatkaapas pari kertaa, oliko tää äiti ylpeä!


Pieni talvitaaviainen. 


ps. Kela muisti ystävällisesti meitä kirjeellä.

Hyvä asiakkaamme.
Lapsellenne määräajaksi myönnetty alle 16-vuotiaan vammaistuki päättyy 1.1.11. Hänellä saattaa edelleen olla oikeus vammaistukeen, jos hänen sairauteensa liittyvästä hoidosta, huolenpidosta ja kuntoutuksesta aiheutuu tavanomaista suurempaa rasitusta ja sidonnaisuutta.

Keksikää jostain ekstravoimaa mulle kirjoittaa tuo ruikutuspaperi. Huomenna lääkärille, putelle ja fytelle sähköposti, että saadaan lausunnot kasaan. Jippi-jai-jei.

16 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa! Pieniä, mutta silti niin suuria etappeja!

  VastaaPoista
 2. No älä sinne kelaan ainakaan kerro että mini viittoi lauseen :)) Mahtavaa edistystä! onnittelut!!!

  VastaaPoista
 3. Hyvä mini!!!! Aivan mahtavaa! Varmasti ylpeä fiilis mamilla, Jeeee! :)

  VastaaPoista
 4. Voi, meille tuli tänään juuri sama kelan lappunen. Muistin sillä hetkellä ettei viime perjantain sairaalakäynnillä tullut kysyttyä tuota lappusta eikä nyt jaksa kyllä lähteä uudelleen sairaalaan sitä hakemaan. Joskohan sitä sitten seuraavalla kontrollikäynnillä ni menis samoilla kustannuksilla tuo c-todistus. Ja saahan sitä hakea tosiaan takautuvasti. Kaiken lisäksi meillä jyllää vesirokko. :/

  Hienosti teidän minioppinut puhumaan!! :)

  VastaaPoista
 5. *tarkennan: puhumaan viittomalla :)

  VastaaPoista
 6. Hienoa hienoa, syystäkin olet ylpeä :).

  VastaaPoista
 7. Onnea uudesta taidosta!

  Onpa Kelan papereissa kauniit sanamuodot. Isäntä sai vanhempainpäivärahaa, koska hän "osallistui lapsen hoitoon". Oli hän kyllä siihenkin saakka osallistunut... ja osallistuu päivärahakauden päätyttyä.

  Mutta tuosta ruikutuspaperista. Auttaisiko ajatella niin päin, että teillä saattaa olla oikeus korkeampaan tukeen kuin aiemmin ja siksi hakemus olisi joka tapauksessa hyvä uusia?

  VastaaPoista
 8. Voi miten hienoa! :') <3

  Tuota juuri en Kelassa ymmärrä. Se paikka tuntuu olevan mielestään Jumalaakin korkeammalla, muttei silti voi älytä edes päivän selviä asioita! Mistäänhän ei huomaa, että olen HIEMAN kyrsiintynyt näihin valtion laitoksiin kaikkitietävine lappuineen ja lausuntoineen!! ;D

  VastaaPoista
 9. Kelan lappusten sanamuodot, kaikessa koomisuutta hipovassa tylyydessään, taitavat tulla suoraan asianomaisista kohdista lakitekstissä.

  VastaaPoista
 10. Mahtava hommaaaaaa! Siitä se kieli kehittyy vaan eteenpäin! Kela luonnollisesti on perseestä, mutta sehän me tiedettiinki jo.

  VastaaPoista
 11. Sielt ne sit putkahti ihan ekat lauseet :) Jeeee.
  Tavanomaista suurempaa rasitusta ja sidonnaisuutta???? Onks toi Kelan tapa klöntittää kaikki pienet lapset nippuun. Kenen taviksenkaan pieni laps ei aiheuttaisi tavanomasita suurempaa sidonnaisuutta ja välillä rasitustakin. Hitto, senhän tekee jo aviomieskin. Että paa vaan lappu meneen, että kiitos ystävällisestä tarjouksesta. Odotteletkin jo Kela-tätiä kotiisi hoitamaan nämä sidonnaiset sillä aikaa kun käyt töissä. Että mukavaa, kun Kela näin lähestyy oikein kirjeellä henkilökohtaisesti. Ziisös, kun ne joskus lakkais kohtelemasta ihmisiä kuin rikollisia huijareita.
  Ihana sana tuo talvitaaviainen. Voi murrrkele kun toi poika on niin vietävän syötävän sulkkis.

  VastaaPoista
 12. Maija, laki vammaisetuuksista sanoo näin:


  2 luku
  Vammaisetuudet
  7 §
  Alle 16-vuotiaan vammaistuki

  Oikeus vammaistukeen on alle 16-vuotiaalla lapsella, jonka sairauteen, vikaan tai vammaan liittyvästä hoidosta, huolenpidosta ja kuntoutuksesta aiheutuu vähintään kuuden kuukauden ajan tavanomaista suurempaa rasitusta ja sidonnaisuutta verrattuna vastaavanikäiseen terveeseen lapseen.

  Vammaistukena myönnetään:

  1) perusvammaistukea 74,19 euroa kuukaudessa, jos 1 momentissa tarkoitettu rasitus ja sidonnaisuus on vähintään viikoittaista;

  2) korotettua vammaistukea 173,12 euroa kuukaudessa, jos 1 momentissa tarkoitettu rasitus ja sidonnaisuus on vaativaa tai päivittäin huomattavasti aikaa vievää; taikka

  3) ylintä vammaistukea 335,69 euroa kuukaudessa, jos 1 momentissa tarkoitettu rasitus ja sidonnaisuus on vaativaa ja ympärivuorokautista.

  Kansaneläkelaitos voi antaa tarkempia määräyksiä siitä, miten 1 ja 2 momentissa tarkoitettu rasitus ja sidonnaisuus eri sairausryhmissä arvioidaan.


  Jos lakitekstin sanamuodot eivät miellytä, niin aina voi yrittää vaihdattaa lainsäätäjiä. Keväällä on taas vaalit.

  VastaaPoista
 13. Taisi olla huonosti ironian muoto kirjoitettuna mulla.
  No, tuo lakiteksti vain osoittaa todeksi sen Kelan tyylin olla ylimielinen suhtautumistavassaan erityislapsen perheen ongelmiin . Sananmuodot ei sen enempää lakitekstissä kuin heidän kirjeissäänkään kuvasta sitä todellista arkea, vaan siinä todella minusta pyritään sanomaan, että eihän teillä nyt niin vaikeeta ole. Ja todellisuudessa kestokykyä varmaan arjessa tarvitaan enemmän kuin tavismuksujen kanssa. Ja nuo summat ovat ihan naurettavia. 74€ on hyttysen pisi tänäpäivänä, sillä et saa juuri mitään.
  Jep, vaalit on tulossa enkä tosiaan tiedä ketä äänestää jotta asiat paranisivat. Sillä kaikilla ehdokkailla on sama tauti; luvataan yhdeksän hyvää ja se kymmenen kaunista eikä yhtään lupausta pidetä. Kun vaalit on menneet ja päästy sinne eduskuntaan paremmille palkoille, lentää taivaan tuuliin ja sinne puoluekurin sekamelskaan kaikki hyvät asiat joita on luvattu ajaa.

  VastaaPoista
 14. Eiköhän tuo ole ihan vakiomuotoinen kirje, joka lähtee automaattisesti samanlaisena kaikille, joilla määräaikaisesti myönnetty vammaistuki on päättymässä. Monessa tapauksessa (esimerkiksi hankalat vauva-ajan allergiat, jotka helpottavat leikki-iässä), oikeutta jatkolle ei enää ole.

  Sitä en ihan ymmärrä, miksei down-lapselle voi tätä tukea myöntää heti 16-vuotispäivään saakka. Ellei sitten ole kyse siitä, että vammaistuki voidaan myöntää myöhemmin korotettuna, vaikka aluksi maksetaan vain perusosaa ja siksi on ajateltu, että hakemus on hyvä uusia säännöllisesti.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...