torstaina, marraskuuta 11, 2010

syyslopahdus.

Tänään on jotenkin iskostunut mieleen se, että mulla on totaalinen syyslopahdusväsymys. Muo kiukuttaa, ärsyttää, väsyttää, kitisyttää, ahdistaa, kiristää, päristää ja nalkututtaa. Ei löydy juurikaan positiivista, kaikissa asioissa on nyt jotain mätää.

Ehkä tämä kaikki on oivaa aikaa kirjoitella tuota hiivatin vammaistukihakemusta. Ison osan siitä sain jo tänään kirjoitettua, sähköposti lausunnonantajille on myös lähetetty. Tuli niin paha mieli kirjoitella sitä, kun näen todellakin meidän lapsen niin toisenlaisena kuin mitä tuo paperi ''ei osaa'' kohdiltaan antaa ymmärtää. Kaiken päälle en edes osaa nimetä niitä meidän arjen erityisyyksiä samanikäisiin verrattuna, koska se kaikki erilaisuus on niin tavallista meillä - meidän ikiomaa arkea. Ehkä me saadaan nyt sitten joku lappu, jossa todetaan että teille ei koskaan myönnetä mitään kun olette osanneet niin kivasti sopeutua arkeenne (pessimisti ei pety).

Erehdyin tehokkustovissani soittamaan sinne korva-,nenä- ja kurkkutautien päiväkirran jononhoitajalle. Heti aamusta iski armoton ketutus päälle; tämän vuoden leikkausajat on jo annettu, saimme haukut kun emme olleet ilmoittautuneet myös ''äkisti kutsuttavien'' listoille, sekä kun totesin että työnantajan puolesta olisi helpompaa että operaatio olisi heti alkuvuodesta - sain luennon siitä, kuinka leikkaussaliaikoja ei ole jaettu vielä alkuvuodelle. Taas olisi pitänyt osata, tietää ja kyetä asioita, joista ei vain voi ilman ks. paikan työsuhdetta ymmärtää. Täti totesi myös puhelimessa, että ''kun noi nielurisaoperaatiot on niitä vaikeimpia, niin ne on vähän hankalia ajoitella'' - joo täähän mun tekiki tosi hyvää kuulla jononhoitajalta. TIEDÄN että leikkaus on komplikaatioriskeiltään suurin näistä päiväkirran toimenpiteistä, mutta vaihtoehtona on edelleenkin se, että lapsi oksentelee ruokaa eikä vieläkään suostu knöölejä syömään. Veto veks tämänkin riemun taholta.

Tänään mulla on tällit mun kuntosaliohjaajan kanssa, jos sais jotain ohjelmantynkää väsättyä. Väsymys, flunssa, räkäisyys ja semiomituinen polvivamma on estänyt muutaman viime viikon ajalta treenejä. Nyt toivon, että todellakin olen sellaisessa hapessa että löydän vireen nopeasti. Yöunetkin ovat olleet viimeisen parin viikon ajalta niin surkeita, että vi*uttaa rankasti. Krooninen väsymys nimittäin verottaa aika tehokkaasti jokaisen positiivisen ajatuksenrippeen.

Treenikassi kasaan, niskaote ittestään ja salille. Ehkä tämä tästä.

7 kommenttia:

 1. Jaahas, ei sitten mikään muu ole näyttänyt positiivista? Sorry, että näin henkilökohtaisen kysymyksen esitän :/

  Toivottavasti salitreeni auttaa fyysisesti purkamaan pahanmielen ja toisi rentoutuneen äidin illaksi kotiin.

  VastaaPoista
 2. Lueskelen blogiasi ahkeraan, ja oli ilahduttavaa kuulla Minin ekasta viittomisesta! ^^

  Ja pystyn täysin samaistumaan, täällä on myös joku syysärtymys/väsymys meneillään, ihan kamalaa! Kaikki ketuttaa ja on niin nurin kurin ja mieheke saa kaiken niskaansa :D

  Mulle tulee tosi useasti tommosia aasiakaspalvelijoita. Tylyjä, epäkohtiaita, jotka aina alkavat saarnaamaan minulle ja melkein nauravat minulle päin naamaa. Menee usein päivä ihan lopullisesti persiilleen kun semmosta saa osakseen. Oli se sitten lääkärillä, verotoimistossa, ajanvarauksissa, tai kaupassa. Aina se on Minun vikani, etten tiedä jotain verotusjuttuja (kuka niitä minulle opettaisi?), tai että soitan aamukymmeneltä enkä aamukahdeksalta aikaa terveydenhoitajalta... milloin mitäkin.. GRRR.

  Tsemppiä syksyyn!

  VastaaPoista
 3. Ei oo muuta positiivista ei :D
  Mä kertoisin teille ihan ekana, jos ois, mutku ei oo.

  Kiitos voimantoivotuksista, mun personal trainer oli iloisella tavalla hullu ja nyt jomottaa joka lihasta - aika mehevä fiilis. turruttaa kivasti kaikki angstit!

  VastaaPoista
 4. Juteltiin tuossa juurikin yhden äidin kanssa siitä, miten vaikeaa on tehdä vammaistukihakemusta, koska oma arki on normaalia eikä sitä varsinkaan esikoisen kanssa voi edes tietää, missä kaikissa asioissa oma arki eroaa arjesta tavislapsen kanssa. Yritä olla viileän analyyttinen ja pistää tunteet sivuun. Mini on joka tapauksessa täydellinen juuri sellaisena millainen hän on.

  Minä olen myös aina silloin tällöin saanut haukut, kun en ole tuntenut järjestelmää. Useimmissa tapauksissa olen ilmoittanut, keneltä olen saanut väärät toimintaohjeet ja kehottanut suuntaamaan palautteen suoraan sinne. Aika usein tähän on vastattu, että on sitä yritettykin, mutta kun ei tunnu viesti menevän perille.

  VastaaPoista
 5. Olipas melkoista toimintaa taas . Minkähän koulun tai kurssin nuo kaikki virk/terveyshuollon työntekijät noilla tukisektoreilla käy???? Murrghhh!!!
  Oma tytär on myös töissä terveyshuollon parissa ja on työntekijänäkin törmännyt byrokratian umpisyviin rattaisiin tarpeeksi monta kertaa.Ei jaksa ymmärtää, tämmösessä kaamoksessa ainakaan. Ymmärtäisköhän paremmin jos aurinko paistais?
  Kaamosväsymys painaa täälläkin nivelkipujen siivittämänä. Sata asiaa pitäis ja olis kivaa tehdä, mutta olo on kuin patjaan takertuneella purkalla, ei irtoa. Että kevättä odotellessa.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...