tiistaina, marraskuuta 09, 2010

Pullopersesiat ratissa!

Voi pyhä sylvi että voi olla hankalaa hiffata, että tuo taivaalta vihmova röhnä tekee ne tiet liukkaisi!

Asuinalueellamme rymsteerataan teitä urakalla. Rakennetaan uudelle alueelle putkia ja tiet on kapeita sekä sekaisin. Joka paikassa on 30 nopeusrajoitus. On betonipossuja, aitoja, aukirevittyä tietä, rotvalleja jne. Ja helkatin pimeää, märkää ja liukasta. Mitä tekee audikuski? PAAHTAA meidän auton ohi helvetillistä vauhtia, ohittaen kolmenkympin alueella jossa on ohituskielto. Edestä tuli rekka, onneksi audi ehti alta pois. Meillä oli kakara, mummo, mies ja minä tuossa autossa.

Itse tykkään valtavasti ajaa, varsinkin nyt kun omaa autoa ei ole. Nautin haastellisemmistakin keleistä, luotan itseeni rauhallisena ja maltillisena kuskina. Jätän turvaväliä, ennakoi ja pyrin tunnistamaan ne riskikuskit ympärilläni. Varsinkin lapsen myötä on omaan ajotyyliin tullut vielä enemmän rauhoittumista lisää. Aikoinaan autokoulussa jo opettaja yritti saada minua mukaan jonnekin kansallisiin nuorten kuskien kisoihin - tarjolla oli taloudellisen ajon skaba. Jätin välistä nauraen, totesin ettei ole muo varten.

Mutta herramunjee nuo toiset latvakakkoset, millä on niin perkeleenmoinen kiire - huusin tuon audikuskin perään että aja puskaan, MUL*KU - mieheni totesi että kuulostan hullulta. Totesin, että nyt riitti mun lempeä suhtautuminen, mullon tässä autossa elämäni tärkeimmät kyydissä.

Mikä helvetti siinä on, ettei liikenteessä osaa suomalainen perusurpo käyttäytyä? Ilta pimentyy, taivaalta tulee röhnää, ikkunat on huurteessa ja harjaaminenkin on jätetty väliin. Urpo ei näe autostaan ulos, ajaa kuin pullopersesika, ohittelee, kaasuttelee, tekee äkkinäisiä liikkeitä, jättää vilkun käyttämättä. Ootteko muuten huomanneet, että uudempiin autoihin noi vilkut kuuluu vaan lisävarusteena - rahat on huvenneet jo siihen keulakoristeeseen niin vinkkarit jää hommaamatta.

Ja huomenna lehdessä lukee että ''Talvi yllätti autoilijat'' - voisko joku vuosi autoilijat yllättää sen talven, asiallisella ajotyylillään?

Todettankoon vielä tähän perään alatyylisesti, että vittuko vituttaa tollanen. 
Urvot. Kadotkaa kaahaamasta!

Ugh.

6 kommenttia:

 1. Tuo piirros on aika osuva, vieläkin kun varmasti löytyy niitäkin, joilla on kesärenkaat...
  Pistää kyllä kiukuttamaan autoilijat, jotka kiireellä ohittlevat ym, eivätkä ollenkaan ajattele mitä siitä voi seurata. Kolmostie on oikea villilänsi, hirvittää aina kun sitä joutuu ajamaan. Kyllä jokaisella kertaa on varmasti joku "tilanne". Työmatkaa itsellä, sitten taas kun menen töihin, on 40 km, mutta onneksi saan ajella paljon rauhallisempaa tietä.

  VastaaPoista
 2. Apua, mulla kohosivat verenpaineet tuosta sun jutusta ja olen ihan hurjana täällä.

  Tässä taannoin körötteli neljänkympin alueella suurinpiirtein neljänkympin vauhtia rouvahenkilö pikkuisella autollaan. Ajoin hänen perässään turvavälin kanssa, siis köröttelin minäkin.

  Sitten sinne mun auton perään iski kiinni joku mersukuski, ihan puskurissa kiinni siis. Siinä vaiheessa jo murisin hillitysti, sillä auto oli täynnä lapsia.

  Tulimme risteykseen ja oli ruuhkaa. Ja kas, mitä tekee tuo persuksissa oleva mersukuski?!? Kaasuttaa KAHDEN pysähtyneen auton ohi risteysalueella, kun joka suunnasta on vielä tulossa autoja!!!

  Järjenkäyttö on sallittua, liikenteessäkin.

  No, täällä liikkuu nykyään myös noita Kamikatze-mopoilijoita, jotka lähtevät mm. ohittelemaan autoja viritetyillä ajopeleillään ylämäessä ylinopeutta juuri silloin, kun vastaan tulee toinen auto...

  Siinä on varmaan ollut isä ja poika liikenteessä. Mersukuski ja mopoilija.

  Kun mopot alkavat liikkua kovempaa kuin autot, niin päässä liikkuu... ei mitään.

  Nyt menen kylmään suihkuun. ;)

  Rauhallista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. auditkuskit on just niitä pahimpia. kattokaa vaikka.

  VastaaPoista
 4. vähän nauratti toi "pullopersesika" mä oon luullut että se on mun isän ihan omakeksimä sana!

  muuten ei naurata justiinsa nuo juustot liikenteessä ollenkaan. just yks kaveri naamakirjassa manasi kun meinasi perheettömäksi jäädä, ku suojatiellä meinas auto kelata lapsen ja miehen yli.

  toinen mua erittäin paljon rassaava asia on tossa mein teollisuusalueella, jonka läpi kuljetaan päivittäin, tapahtuva ajo. suojatien yli ajetaan jalankulkijoiden kantapäitä viistäen. yritä siinä hengissä selvitä kompuroivan nelivuotiaan kanssa. vihaksi pistää!

  VastaaPoista
 5. "Uudempiin autoihin noi vilkut kuuluu vaan lisävarusteena" - huomattu on. Valitettavasti :(

  Jatkuvasti on vaaratilanteita jalankulkijana ja pahinta oli silloin, kun piti työntää vauvaa edellään suojatielle. Kyllä sai kärppänä olla, että ajaako joku sieltä taaemmalta kaistalta päälle, vaikka toiset on pysähtyneet suojatien eteen. Ja koska vilkkua ei juuri käytetä, on vaikea ennakoida kuka on aikeissa ajaa sinne, minne itse on menossa... Murrmurr! Ja tuonne pitäisi se oma pieni joskus päästää yksinään =/

  VastaaPoista
 6. Oulussa ajetaan päin punaisia, Helsingissä kaasutellaan ja ohitellaan ja Lahdessa ei tunneta vilkkua tai kaistanvaihtoon liittyviä sääntöjä. Tässä empiirisen tutkimukseni tulokset. :/

  INHOTTAA miksi ei autoilijat osaa ajaa nätisti. INHOTTAA kun jalankulkijat eivät käytä heijastinta, INHOTTAA kun pyöräilijät ajavat pyörillään suojatien yli vaikka niitä pyöriä kuuluisi taluttaa.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...