torstaina, syyskuuta 09, 2010

Yhä osastolla

Vieläkään ei tiedetä oikeastaan yhtään mitään. Nyt iltapäivällä ottavat magneettikuvia ja likvor-näytteen; onneksi ollaan oltu kaukaa viisaita ja meillä on se koiravakuutus. Meidän rakastakin rakkaampi Bruno. Luin netistä kaikkea, mitä löytyy, opitcus neuritti on lontoon murteella kirjoitetuissa artikkeleissa nimikkeenä.

 Vaihtoehtoja on:
-infektio; joko virus- tai bakteeriperäinen, kaikkea lähtien punkipuremasta, meningiitin kautta penikkatautiin. Nämä ovat varmaan ekana siellä tutkineet. ''Positiivista'' on että se on vain toisessa silmässä, eli keittiönpöytälääketiede ajattelis että jos ois yleisinfektio olisi se molemmissa näköhermoissa - nyt vain vasemmassa.
- sieni-infektio. Jaa, mistäs moinen - koiran perus immunologinen status pitäisi olla jo alentunut eikä Bruno ole ollut kipeänä tai härvännyt sairaiden narttujen kanssa.
- Abskessi, tuumori tai joku muu joka on näköhermon sairastuttanut. 
- Traumaperäinen. Mutta tuo ei ole ollut missään onnettomuudessa ja silmän rakenteet ovat kaikki ok lukuunottamatta sitä näköhermoa. 
- Joku autoimmuunisairaus; mutta eihän tuolla piskillä ole ollut mitään oireita mistään! Ellei tämä ole ensioire. 
- Idiopaattinen eli kukaan ei tiedä mistä tuli. 

Lääkkeenä hevosannoksia kortisonia ja kun yhtään saavat ruulattua ulos vaihtoehtoja, hevosannokset steroideja. Tämänkin jälkeen henkiinjäämisprosentti alle puolet. Näkö ei kuulemma silmään palaudu, mutta tuo nyt on pienin vaiva mikäli koiruus jää hyvinvoivana eloon tästä koettelemuksesta. 

Täällä pelätää ja ihmetellään. Parane, karvakauhukakara! Lääkäri soittaa alkuillasta, mitä tuloksia on tullut. Kukaan ei tiedä, saadaanko me koira enään kotiin ja jos saadaan - niin milloin? 

3 kommenttia:

  1. Tossa kohtaa ei tiedä mitä tekis. Nettii ei paranis tutkii, kun tieto(ja kenties luulo) voi lisätä tuskaa. Odotellakkaan ei voi, kun ei kestä tietämättömyyttäkään.Siinä sitten pyörii kuin papu purkissa ja koko ajan on paha olla. Koira on oma karvalapsi, rakas ja läheinen.
    Brunoa en oo livenä nähnyt, mutta yhtä kaikki on paha olla pikkusen puolesta.
    Nyt pitää vaan jaksaa tsempata ja toivoa parasta. Jos sillä silmällä ei enää näe, se on pientä sen rinnalla, että saisi hänet kotiin. Ehkä Brunon muuten hyvä terveys nyt auttaisi tässä mutkassa. Me eletään hengessä mukana ja lähetellään energiavoimaa sinne päin. Koeta kestää Piukunen. Voimia <3

    VastaaPoista
  2. Sanattomaksi vetää, kamalalta tuntuu teidän puolesta. Paljon voimahalauksia Brunolle täältä meiltä ja voimahaukku meidän Pimu-koiruudelta.

    VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...