torstaina, syyskuuta 09, 2010

Bruno on kotona!

Potilas kotiutettiin tänään illalla. Ongelma on yhä olemassa, mutta koiruus saa hevosannoksina kortisonia. Ensi viikolla saa lisää vastauksia, että onko kyseessä a)autoimmuunitauti b)alkueläinsairaus c)idiopaattinen näköhermon äkillinen sairaus.

Likvornäyte oli puhdas ja magneettikuva normaali - koiramme päässä on sittenkin normaalit aivot! Diagnoosi on siis joko optinen neuriitti tai granulomatoosin meningoenkefaliitin muoto.

Nyt opetetaan koiruutta pärjäämään ilman vasemman puolen näköä. Törmäilyä ja vasemman puolen välttelyä on, karvaveli on myös huterana noista mega-annoksista lääkkeitä. Kortisoni oli saanut turvotukset silmäkuopasta rauhoittumaan, joten lääkitys osui oikeaan. Koira on täynnä kaljuja läikkiä, joiden kohdilta on verikokeita ja näytteitä otettu.

Nyt eletään jännäriä vielä viikon päivät, toivotaan että saadaan vastausta mistä tää on tullut. Mutta tilanne on nyt vakaa. Ja voin vain suositella tuota eläinvakuutusta, lääkärireissun hintaa oli toista tonnia, josta maksettavaksi jäi alta kolmesataa euroa!

Kiitos kaikille myötäelosta, taas oli tsempit tarpeen. Nyt annetaan herkkunakkeja pikku karvapotilaalle. Parane pian Bruno!
Eläinklinikan pihalla oli ihania hajuja, vaikka jalat ei juuri kunnolla kantaneet. Puskassa toimiminen oli vähän vaikeaa, kun vasemmalla puolella oli koko ajan yllättäviä risuja!

5 kommenttia:

 1. vaikka koira onkin täysvertainen perheenjäsen (toivottavasti näin on kaikissa koiraperheissä) niin tuntuu hupsulle kun minulle on tehty täysin samat tutkimukset aikoinaan näköhermontulehduksen vuoksi ja siitäpä se sitten paljastui. neurologinen sairaus!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että potilas pääsi kotiin!

  VastaaPoista
 3. Hianoo Bruno !!! Brunolla on muuten tosi räyhee kaulapanta. Tuommonen olis varmaan hyvä Onnillekin. Esin siroon kaulaan sopis paremmin joku rinsessakuosi. Tiukulle tietty kimalletta, kun on semmonen diiva.
  Ihanaa, kun Bruno on kotona. Paras paikka ja parhaat kaverit siellä.

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista Brunolle!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...