perjantaina, syyskuuta 03, 2010

Tiskikoneen toimintafunktio

Meidän perheessä on perustavanlaatuinen ongelma, joka aiheutti jälleen kerran raivarit minulta. Meidän isäntä ei tiedä miten tiskikone toimii.

Isäntä lataa koko koneen niin täyteen, että pesun päätettyä yhä puolet tiskeistä on likaisia. Tästä asiasta on pidetty koulutussessioita, itkuraivareita, rauhallista selittämistä ja tänään opetin raivoten, että se vehje toimii vesisuihkuilla jotka astiat puhdistaa!!! Jos kuppirivin päälle laittaa likaisen puurokauhan, se on edeleen likainen jatkossakin. Jostain syystä tämä toiminta ei avaudu miehelle vieläkään.

Toinen vaikea asia on pyykkikone. Olen jälleen kerran raivonnut, ohjannut, kertonut, selittänyt, itkenyt ja kaikkea muuta. Valkoisten pyykkien sekaan ei voi laittaa mustia. Tai mustien pyykkien seassa ei voi pestä mun lemppariteepaitaa joka on valkoinen. Tai pojan vaaleita, vihreäkuvioisia eläinpaitoja ei voi edelleenkään laittaa sinne farkkupyykin joukkoon - ne tummuu, menee rumiksi ja voihelvetinperkeleonkoseniinvaikeaatajuta!!!! Pyykit lajitellaan!!! Luulisi miehen ymmärtävän, että samanväriset menee kimpassa koneeseen. On toi sentäs visuaalisen suunnittelun ammattilainen - värisokeaksi en usko.

Miten näin perustavanlaatuiset asiat voi olla niin helvetin vaikeita?

Toissapäivänä hinkkasin palaneita jälkiä liedestä. Liotin, pesin ja putsasin. Totesin, että ihan oikeesti voiko millään ruoanlaiton jälkeen pyyhkiä ne mömmöt siitä liedeltä. Tänään tiskikone-episodin jälkeen katsoin, että isännän eilen tekemät pastakastikkeen jämät on kiinnipalaneena siinä liedessä.

Mulla flippas. Kaadoin kauniisti lirutellen, kuivoita tehden, osan puurosta liedelle ja totesin äärisivistyneesti ''mulle on ihan sama, paskotaan sitten vaikka lattialle koko kööri'' !Tohtori Pili vai oliko Mars ja Venus-kirjojen tekijä on todennut, että naisen ja miehen ero on perustavanlaatuinen. Jos mies jättää tekemättä asiat, joita se on luvannut hoitaa - tarkoittaa se naiselle tämän aliarvioimista sekä rakkauden lyttäämistä. ''Jos sä tekisit niinkuin ollaan sovittu, rakastaisit minua todella - eli kun jätät tekemättä, haukut suoraan päin naamaa'' - tämän olen isännälle vääntänyt jo ratapalkistakin. Kuulemma miehelle rakkaus ilmiintyy juur siinä eräässä tietyssä teossa - sekä siinä, että jos kerran on sanonut että rakastaa- pysyy se voimassa siihen asti kun sanoo ettei enään rakasta.

Niin. Että näinkö perustavanlaatuiseen eroon miehen ja naisen välillä sitä on vain tyydyttävä?

T: Raivohullu tiskikoneinsinööri ja ammattilajittelija.
ps. En kuvaa liettä.

pps. Jokainen tajuaa, että rakastan tota turjaketta. Tuolla se puhisee jotain raivohulluista hormoniherkistä naisista  - jaaa määä vai??? Yrittäähän tuo parhaansa - tottakai - mutta aina ei vaan voi onnistua, ei ees joka kerta!!!! 

(teksti katosi toviksi ja palasi uudestaan, kun kävimme keskustelun aiheesta blogikirjoitukset. Nyt kuulin ekan kerran että mieskin lukee tätä blogia - mutta antoi siunauksen. sillä ehdolla, että me nauretaan MULLE eikä HÄLLE. Joten, naurakaa nyt mulle!) 

9 kommenttia:

 1. Lettu on lisännyt kommentin tekstiisi "Tiskikoneen toimintafunktio":

  :D on sulle ja tämä on KAIKILLE miehille &%#¤"!#¤¤%(/!!!

  Ja luulin muuten vielä 8 vuotta sitte, että ei-suomalainen mies ois jotenki erilainen mutta näissä asioissa ne taitaa olla samanlaisia oli ne sitte mistä maasta tahasa!!

  Ihana ku sää oot nii aito etkä säästele sanoja! :)

  *************************************
  Wiljami on lisännyt kommentin tekstiisi "Tiskikoneen toimintafunktio":

  :/

  (edit by piuku; mies kertoi että oli halunnut laittaa vielä tähän että HOOOVEEE - joten lisättäköön se:)

  HOOOOOOOVEEEEEEE HORMONIHERKKÄ AKKA!

  ***************************************
  Kukkahattuneiti on lisännyt kommentin tekstiisi "Tiskikoneen toimintafunktio":

  Meinasin just pyytää kuvan liedestä :'D Tunnistin itseni, ja parisuhteen perus"ongelmat" myös meiltä. Uuden kodin "To Do"-lista on venähtänyt mielettömäksi, ja suurin osahan on niistä juuri tän miehekkeen "joo, ihankohta, pitää pyytää *lisää asia* *lisää henkilö*ltä. On se sitten pora Jannelta, tai liisteri isältä, niin aina vaan hommat seisoo. Rikkinäinen tulostin matkasi auton takana 2viikkoa, osoitteenmuutoskortit viikon jne...

  ********************************************
  Katja on lisännyt kommentin tekstiisi "Tiskikoneen toimintafunktio":

  mä nauroin ääneen, kun luin tätä! Miehet nyt vaan on sellaisia aivan turhia kapistuksia, että :DD

  ********************************************

  Piuku on lisännyt kommentin tekstiisi "Tiskikoneen toimintafunktio":

  Kukkis, laitetaas kuvaa sitten kun mulla pössähtää seuraavan kerran. Kerran on ollu jouluaattona ketsupitkin keittiön katossa, kun päreet palo! Dokumentoidaan jatkossa. Ja nää miehet, voi hyvä elämä miten VAIKEAA voi asioista tehdä! Voimia!!!

  Katja, ne on Just tollasia turhakkeita tietyissä asioissa, kun ei vaan hahmota... Araaaaargh!

  VastaaPoista
 2. !!! Veit jalat puustani !!!

  Olen ollut kaksi päivää kotona kahden lapsen kanssa, kun mies on edustamassa, ruoka on kannettu ravintoloiden toimesta nenän eteen ja työpäivätkin on luentoa tai seurustelua hyvässä hengessä. Minä tein sillä aikaa kotona ruuan, imuroin ja pidin keittiön siistinä. Tyhjensin apkn aamulla ja täytin sitä mukaa kun tavaraa tuli ja laitoin taas illalla käyntiin.

  Mutta mitä tapahtui, kun mies tuli tänään kotiin töiden jälkeen? Hän tekee ruokaa (juu juu, ihan tosi jees) uunissa ja keittää riisit. Hella (miten ihmeessä?) on sen näköinen kun siihen olisi kaadettu puuroa (:oD). Ruuan jälkeen astiat jäävät pitkin pöytää ja pöydältä löytyy erinäisiä laseja, pusseja (?) ja ruuanlaittovälineitä. Lapsenruokapurkki huuhtelematta ja lusikka pystyssä pöydällä jämäruuan kanssa.

  Jotta keittiö saataisiin pidettyä siistinä, olen kokeillut pyyntöä, koulutusta, luentoa, suostuttelua, maanittelua, painostusta, itkua. You name it, I've tried it. Ei vain mene jakeluun. Olen tullut siihen tulokseen, että J vain rakastaa siivoamista niin paljon, että jättää siksi hommat tekemättä. Olen käskenyt siivoamaan keittiön useasti, kun **tuttaa niin paljon.

  Pyykkeihin rakas mieheni ei yleensä koske ollenkaan. Ihmettelee vain välillä, kun sukat, kalsarit tai paidat on loppu korista, eikä tonttu olekaan ehtinyt niitä sinne laittaa.

  En minäkään täydellinen ole, mutta mulla on oikeus valittaa.

  Rakastan miestäni silti. This is life. :o)

  VastaaPoista
 3. Hmm, täällä kirjoittaa NAINEN joka on tähän asti pessyt kaikki vaatteet sekasin, eikä ole huomannut, että menettäisivät väriä ihan hetkessä. En siksi oikein ymmärrä, miten voi raivostua noin paljon... =)

  Eikö se ole hyvä, että mies ylipäänsä pesee pyykkiä, tai laittaa tiskikoneen päälle. Ei kaikki voi olla niin täydellistä, tärkeintä on, että mies yrittää tehdä osuutensa. Jos tulee joka yrityksen jälkeen naisen osalta joku pimahdus-kiukuttelu, niin en ihmettele, jos mieheltä menee lopulta halu tehdä mitään.

  Nimimerkillä raaputtelen miehen jäljiltä hellaa harva se päivä puhtaaksi, mutta olen kiitollinen siitä että hän tekee ruokaa niin usein. Itse en jaksaisi...

  VastaaPoista
 4. -s- Niinpä! tää on niin tätä!!!

  Iiris - soot asian ytimessä :D Hienoa on että tuo rötkäle yrittää, se rakastaa laittaa ruokaa yli kaiken - mutta ei siivoa jälkiä. Meidän perhessä koko kööri laittaa yhtä paljon ruokaa ja hoitaa taloushommia yhtä paljon - tavoitteena on, että molemmat hoitaa ne niin, ettei tartte toistamiseen tehdä perässä!

  Ah, tämä akan sielunelämä se mystistä onkin!

  VastaaPoista
 5. Hihiiii!! Kuulostaa niiin tutulle :D

  Eilen oli muuten ihana saada postia ;) Olette te vain niiin ihanan näkönen perhe ja teidän mini on niiiiiin valloittava <3

  (Lumituuli.vuodatus.net)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, kuule, juuri eilen viimeksi keskusteltiin samoista asioista tässäkin taloudessa. Minä olen kyllä meillä se, joka helposti jättää lieden putsaamatta jne. mutta silti, niin tuttua. Meillä on menty niin äärimmäisyyksiin, että kun mies pesee pyykkiä, hän pesee vain omiaan, eikä laita enää yhtäkään minun pyykkiä koneeseen, kun olen valittanut lajittelusta ja siitä, että pyykit voi rumpsauttaa ja sitten laittaa suorana kuivumaan, eikä mytyssä narulle. Ja tämäkös minua ottaa päähän vielä enemmän... Mies ei myöskään yksin ollessaan käytä tiskikonetta lainkaan vaan tiskaa kaiken käsin, ja laittelee ne kuivauskaappiin niin, ettei sinne muuta mahdukaan, kun lautaset on poikittain ritilöillä :) Mikä suomalaisia miehiä vaivaa? Eikö ne tajua, että rakastetuksi itsensä tunteva nainen olisi paljon helpompi, ja kuinka helppoa meidät olisikaan saada tyytyväiseksi muutamalla pienellä konstilla... Vai ollaanko me muka niin vaikeita ;) EI KAI???

  VastaaPoista
 7. Toi on niin tota ;D

  Mä odotan vieläkin sitä pirun pääsiäsikoristelaatikkoa vintiltä - ei näy, ei kuulu. En jaksa enää pyytää. Katsotaan sit ensi pääsiäisenä, onpahan nuo viime pääsiäisenä uudet ostetut koristeet tuossa lähellä valmiina ;)

  Ja mainittakoon, että kyllä voisin käydä itsekin siellä vintillä, jos siinä edessä ei olisi niin painavaa tavaraa, jota mun on yksin ihan turha yrittää siirtää.

  Ja Iiriksen kanssa olen melkein eri mieltä... Itse teen mielummin alusta itse ko. työn kuin korjaan toisen tekemiä sotkuja ja saan kuitenkin tehdä työt itse loppuun. Se on vain niin paljon helpompaa. Ja tunnustan minäkin pesen joskus pyykkiä "sekaisin" ;)

  -S- sen verran, että onpa ihana kuulla muillakin samoja ongelmia. Siis ihana ja ihana, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan! Meillä tulos miehen jäljiltä on aina ihan sama... Miksi se on niin vaikeaa siivota heti? Miten miehet kuvittelevat keittiön pysyvän päivän aikana "äitien" jäljiltä siistinä (no, tunnustan ei ihan aina...). Miehistä kotiäideillä on varmaan joku keittiötonttu apuna... vai?

  VastaaPoista
 8. Kiitos Piuku tästä ihanasta kirjoituksesta. Luin sen ääneen miehelleni. Miksikö? Jotta se tietää, että en ole ainoa nainen, joka luennoi, raivoaa ja itkee, kun ei ymmärrä, mikä näissä kotitöissä ja niiden suorittamisessa "oikein" on niin vaikeaa.

  VastaaPoista
 9. Kai tiesit että miehen ja naisen ero on juuri aivoissa, ei suinkaan ruumiissa (housuissa), miehellä todellakin on putkiaivot eikä niihin sisälly kovin moneen kodinkoneen hallintaa, siis telkkaria ym viihde-elektroniikkaa lukuunottamtta. Siis miehet on ihania, ihan välttämättömiä, mutta eivät pysty korvaamaan naista!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...