torstaina, syyskuuta 23, 2010

Avaimia jaksamiseen?

1v 7kk siihen meni että lähdin suinpäinsukkelaan hakemaan väkisin sitä jaksamista ja omaa aikaa uimahallilta. Odottelin miestä töistä aluksi kotiin ja meinasin olla jo kärtty kun ukkokulta oli 5min sovitusta myöhässä. Hittovie - mun oma aika!!!

Pipa päähän ja ulos ovesta. Jotain mutinaa sieltä olkkarista kuului ja mukeloakin piti pussailla, fiilis oli ''joo joo ihan sama moon jo menossa heippa!'' Bussimatka yksin, hiljaisuudessa, kälkättämättä kenenkään kanssa. Ah mitä rentoutta!

Piipahdin etukäteen lindexillä ja kappas - alennusmyynnissä tissihyllyjä (rintsikoita) ja kerrankin mun kokoa! Uudet nimettömät mukaan ja hallille ystävän kassa. Tunnin verran tuli uitua, nautittua eucalyptyshöyrysaunan lempeistä löylyistä (melkein toinen mokoma) ja sitten kotiin, pienen kälkätyssession jälkeen.

Bussia joutui odottelemaan, mutta mihikäs minulla kiire olisi ollut. Laps on puurot syöny ja laitettu unille! Äitillä oli ihan kunnon vapaa-aikaa! Luksusta.

Todettiin, että tästä tehdään viikottianen voimarutistus, jotta saa sitä pönttöä selkeämmäksi. On pidettävä huoli ittestään ja vaadittava sitä omaa aikaa, keinolla milla hyvänsä. Ja fakta on, että omaa aikaa ei ole olemassa kotona niin kauan, kun lapsi ja mies on kotona. Vaikka kuinka isäntä pientä hoitaa- se ei ole omaa aikaa. Oma aika on jotain, mikä irtauttaa arjesta, antaa mielelle lepoa ja vapauttaa vastuusta. Kuuluisaa MINÄITTE-aikaa. Ja että se tuntuu hyvältä!

T. Vinkeän Hylje

ps. Pikkarainen oli laittanut rähinän päälle kun lähdin, rappukäytävään kuulin jo protestin ensimaininkeja. Äitiä tuli ikävä, minne hiivattiin se kesken kivan illan karkasi! No, huomenna olen parempi äiti, paremmin akuin ladattuna. Ei se äitikään mikään duracel ole!

10 kommenttia:

 1. Aivan huippua, että saat omaa aikaa ja vielä liikunnan parissa! Melkein tärkeintä on äidin hyvinvointi. :)

  Pitäs minunkin keksiä joku uusi juttu. Silloin, kun poika oli vielä hapessa kotona kävin kirpparikierroksen (4-6h) kerran viikossa. Nykyään päästään pojan kanssa sinne kahestaan, siksi se ei ole enää minun oma juttuni eikä tarvitse kiertää joka toria samanapäivänä.

  VastaaPoista
 2. Laps voi hyvin, ku äiti ja isi voi hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä äiti on myös sellainen, joka huolehtii jaksamisestaan tuollaisilla hienoilla jutuilla ja siten lapsikin saa taas kotiin oikeesti jaksavan ja hyväntuulisen äidin. Mä oon pitänyt sitä tosi tärkeenä.
  Kuulostaa ihanalta ja voimaannuttavalta teidän tuleva viikkorutiini: fyysistä kuntoa, ystävyyttä ja hemmottelua saunassa - kuulostaa musta täydelliseltä coctailita :))

  VastaaPoista
 4. Hyvä !! Go Piuku, go ! Oma aika on tärkeää olipa sitten missä elämänvaiheessa tahansa. Ei kyhjää ja nyhjää koko ajan kuin robotti sitä samaa arkea. Pönttö hajoo.
  Mikä tahansa oma tekeminen, hetki rutiineista irrottautuminen, a vot se on poikaa.
  Jatka vaan samaan tyyliin. Olet vapaasi ansainnut. Entistä ehompana sitten annat itsestäsi perheellesi.
  Kaikki naiset maailmassa; kieltäytykööt olemasta duracelleja.

  VastaaPoista
 5. JEAH PIUKU JEAH!!! tää mamma ottaa OMAA AIKAA koko viikonlopun =) tää lähtee HELSINKIIN!! "täyshoitoon" ystävän nurkkiin ja teatteriin <3 ja aion katsastaa suklaakahvilan =))))

  VastaaPoista
 6. Joskus näin t-paitoja tekstillä "pelastakaa edes äidit". Hymyilytti, niin se on, ja se pelastaminen lähtee juuri riittävästä unesta ja omasta ajasta. Ja uimahallivisiitti on aina jees!

  VastaaPoista
 7. Hei Hylje,
  pidäthän huolen että oma aika olisi säännöllistä! Äitit tarvii sitä. Joka ikinen viikko on kivaa kun on ees yks päivä jota odottaa, hetki jolloin maailma pyörii ilman äiskän ponnisteluja. Itse käyn kolme kertaa viikossa urheilemassa, myönnän että omaa aikaa on vähän turhankin ruhtinaallisesti. Mutta aloitettuani tuon harrastuksen olen taatusti mukavampi ihminen! Niin itselleni kuin muille.

  Haleja!

  VastaaPoista
 8. Juuri näin! Pystyin tekstistäsi kuvittelemaan sen ihanan puhtaan ja levänneen mutta silti myös liikkuneen olon, mikä uimahallireissusta seuraa. Minäkin olen ottanut omaa aikaani tällä tavalla, vaikka viime uintikerrasta on jo luvattoman pitkä aika. Tänään kuitenkin tunsin saavani omaa aikaa, kun shoppailin niinkin hulppeassa ostosparatiisissa kuin Citymarketissa hyvän ystävän kanssa :D Kyllä ne Mammuttimarkkinatkin tälle kotihiirelle kelpaa virkistäytymistouhuksi paremman puutteessa.

  VastaaPoista
 9. Hei, bongasin tällaisen kampanjan ja ajattelin, että ehkä haluaisit mainostaa sitä täällä, kun lukijoissa tuntuu löytyvän käsityöihmisiä, joilla on sydän paikallaan: http://nupullepeitto.blogspot.com/

  T. Pipari

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...