keskiviikkona, heinäkuuta 07, 2010

Palosammuttimen protesti.

No huhhhuh. Emmäämitäänmutku. Pieni mies on päättänyt, että äiti on totaalisen out. Kun se tulee ulko-ovesta sisään voi karjua. Ja vetää tukasta, purasta ehkä varpaasta. Tuolla pienellä on kyllä aikuisen kostonhalu; nyt se mamma meni ja jätti mut isän luo.

Äiti tahtoisi halia ja suukotella pientä miestä kotiin tullessa, päivän päätteeksi. Leikkiä vähän yhdessä, olla likellä. Mitä tekee Napu? Huutaa, rimpuilee, karjuu ja potkii. Ainoastaan n. metrin päässä mammasta voi leikkiä huutamatta. Jos äiti syö, pitää vetää puntista ja raivota.

Näin. Tämän empiirisen kokeen perusteella voin todeta, että 1v 5kk vanha tapaus osaa kantaa kaunaa ja on kostonhimoinen.

Kummasti tekee mieli tehdä työtunteja lisää, vaikka tietää ettei se kuin pahentaisi tilannetta. Äitiyden dilemma - koita nyt sitte päättää mikä on perheen parhaaksi. Väsy ja kiukku se on äidilläkin hikisten työpäivien päätteksi, kun yöunet menee märissä lakanoissa vääntelehtiessä.

Kyllätäätästä. Eiks nih?

5 kommenttia:

 1. Voi pientä! Meillä on ollut samanlaista aina kun on ollut hoidossa, joten kai toi on sitten ainoa sisäänrakennettu keino pienellä kertoa että "samperin äiti, mulla on hätätila ku oot ollut poissa ja se on sun vika!!" Mut hyvä puoli on se että menee ajan kanssa yleensä ohi kun pienen ihmisen muutoskriisi on käsitelty. Sillon ku ei oo sanoja niin puhuu nyrkit ja hampaat :D Mut rankkaahan se on kun nahoissaan tuntea ja samaan aikaan pitäs jaksaa olla viisas ja empaattinen vanhenmpi! :))Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen miettinyt, että miksi Äiti on juuri se ihminen jolle kiukutellaan, Isille ei. Ehkä se on luottamuksen osoitus. Varmasti helpottaa vielä!

  VastaaPoista
 3. Voi piäntä miestä! Ottaahan se luonnon päälle kun äiti-mokoma ei olekaan enää joka päivä koko ajan lähettyvillä. Protestointia ilmassa. Meillä tuota samaa tehdään joka ikisen viikonlopun jälkeen aina maanantaisin isälle joka palaa töistä. Ei oo heleppoo, mutta tasaantuu varmasti ajan myötä kunhan Napu tottuu uuteen tilanteeseen! Äiskälle rutkasti tsemppiä. Olet Napulle niin rakas sitä pureskeltua varvasta myöten, että siksi se tämmöstä tekee :)

  VastaaPoista
 4. Sitähän se tosiaan "vain" on.. Olet pikkuiselle se tärkein ihminen maailmassa.. <3 Siksi kiukuttaa. On ollut ikävä, eikä nämä pikkuihmiset osaa sitten käsitellä tunteitaan sen kummemmin. Jos pahalta tuntuu, niin vaikka puren. Kadehdittavaa oikeastaan.. :) Itse kun aina tunkee pahan olonsa jonnekin komeroon ja itkee sitten joskus ehkä yksinään.

  *voimia* <3

  VastaaPoista
 5. Yep, been there, done that. :) Käytös on osa sitä prosessia, mitä äidin ja lapsen välillä tapahtuu, kun aletaan hieman irrottautua siitä symbioosista. Meillä Miksu veti aina ihan kauheat pultit, kun hain sen hoidosta esim. 10 h:n koulupäivän jälkeen, ei antanut mun pukea, potki, löi, huusi... Kotonakaan ei jaksettu olla, ei syöty, kiukuteltiin vain... Mutta se menee ohi! Ja se on tosiaan osoitus lapsen kiintymyksestä, kuten muutkin ovat tuoneet ilmi. :)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...