keskiviikkona, heinäkuuta 28, 2010

Ei mennyt ihan putkeen (HUOM ÄLLÖVAROITUS!!!)

Nonni, ei se mennytkkään ihan käsikirjoituksen mukaan (tässä vaiheessa sanon kaikille sukulaisille jotka vetää paniikkihernettä nenään - että ei hätää!!! Mä oon kunnossa!)

Aamulla kuuden jälkeen rupesin heräämään ja lähtemään töihin. Menin kylppäriin ottamaan puhtaita vaatteita narulta ja kurottautuessani kuului vasemmasta ryntäästä ''poks'' ja yhtäkkiä oli valtava lätäkkö lattialla ja jotain omituista, vaaleaa verensekaista valui pitkin vatsamakkaraa. Kurkkasin rintapieleen ja sieltä suihkusi kuin truutasta mömmöä pitkin lattiaa. Helvetti, se räjähti! Olin kuin puulla päähän lyöty ja huusin miehelle että mun täytyy lähteä sairaalaan, nyt on jotain vialla. Mies tuli unepöpperöisessä paniikissa kattomaan ja ekat sanat oli ''ristusperkele, mitä tapahtui'' - minä änkytin etten tiedä, mutta ihanaa, rintaan ei satu enään. Naisen logiikka, nääs.

Pikainen puhelu osastolle, äkkiä taksiin, puhelu esimiehelle ja työkavereille että en nyt ihan heti pääse töihin, tuun heti kun polilta päästävät. Punktiopolilla sain vasta numeron 8 joten tiesin, että tässä kestää.. Ei muutako soittelemaan että en taida ehtiä töihin tänään. Odotellessani aulassa, yöside liiveissä ohi käveli Hanna-kirurgi- ''mitä sä täällä teet''. Katoin lääkäriä hölmistyneenä ja sanoin, että mun tissi räjähti!  Hän otti mut suoraan luokseen ja totes, että siellä on tulehduseritteestä abskessi, nyt se tyhjäksi, antibioottikuuri ja hyvää vointia. Ihmetteli, että olen pärjännyt kivun kanssa. Totesin, että joo olihan toi nyt arka mutta mikäs tässä - kuulemma kipukynnykseni on jotakuinkin huumatun hevosen luokkaa. Tunkivat tuonne sisään pumpulipuikon jolla napattiin näyte joka viljellään ja sitten saa tietää, tarvitseeko vaihtaa antibioottia. 

Olo oli aikas helkatin hutera. Tärisytti, huimas ja pelotti - mitä ihmettä. Kefeksiinikuuri ja tämä päivä kotona, huomenna saa mennä jo duuniin. Että näin meillä, eihän se nyt ihan putkeen kuitenkaan mennyt... Eilen oli jälkitarkastus ja haava oli helvetillistä kipua lukuunottamatta ok - mitä nyt pieni puolendesin/desin paine... 

Laitoin Nipsulle viereiseen taloon viestin, että täällä istun - yhtäkkiä hää käppäilee paikalle kahvikupin kanssa, kun juuri olin marmattanut että kun kahviokin on vielä kiinni. Kuin tilauksesta!

Nyt istun kotona valuttelemassa ''tavarat pois'' haavasta - onneksi toisella puolella haavaa on pieni aukko.  Näin meillä!

(Ja mummo, jos nyt soitat paniikissa, mie hermostun, täällä on kaikki HYVIN!!!) 

14 kommenttia:

 1. Olet sä aika sissi! Mä en olis kestänyt, ainakaan pyörtymättä tuota alkuräjähdyskohtaa. Paranemista!

  VastaaPoista
 2. Ohhoh ja huhhuh melkoista! Empä ole vastaavasta kuullutkaan ennen...

  VastaaPoista
 3. Katja - toi alkuräjähdys oli aika osuvasti sanottu :D Taksissa ryhty kummasti heikottamaan...

  Riia-Ruu, kerta se on ensimmäinenkin, en mäkään villeissä kuvitelmissanikaan mitään tämmöttistä oo ajatellut... Aika hurjaa!

  VastaaPoista
 4. No jopas. Toivottavasti nyt paranee nätisti. Ota nyt sitten ihmeessä kipulääkettä tarpeeksi, jos on kipee. Ei kivun kärsimisestä mitalleja jaeta.

  VastaaPoista
 5. Adelhaid - mutta ihanintä tässä on, ettei toi ole yhtään kipeä! Kivut on kokonaan poissa. Ottelen nyt täyttä lastia varmuuden vuoksi, mutta tosissaan se paise oli se mikä kivun aiheutti. Eilen tenttasin lääkäriltä että mitä saa ottaa ja kuinka paljon, ottelin täyttä lastia ja ihmettelin kun ei auta. Mutta nyt on kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
 6. Ha haa, ei se kipu sitten ollutkaan "mustelma" vaan vanha kunnon paise :) tervetuloa joukkoon, suvussa kun tuppaa niitä olemaan mitä ihmeellisimmissä paikoissa, iso-mummilla aikoinaan kainalossa, minulla silmän alla ja korvakaytävässä ja iso-enolla varmaan aika monessa paikassa. Se kipu oli yhtä hel....ä, mutta kun puhkesi, niin ahh kuika helpotti.

  VastaaPoista
 7. No voi hyvänen aika sentään! Toivotaan, että paranee nyt lopullisesti!

  VastaaPoista
 8. Voi jösses. Ihme ettei se patti eilen näkynyt. Mutta uskon että pelästyit!! Voisin siirtää edellisen kommenttini tähän: NYT se on ohi! :)

  VastaaPoista
 9. Muistaakseni aiemmin mätäkuun jutuista kirjoititkin, niin jopas turskahti, huh. Hyvin tuo ihmiskeho toimiin, kun toivottavasti juoksuttaa pahatkin ajokset tyhjiksi.

  Elimistö se vaan, pistää toimimaan rauhallisemmin ;)

  VastaaPoista
 10. Ninpe - jep. Mutta hyvin piiloutunut versio.
  Lettu- uskon että tää nyt tästä! Ehdottomasti!
  Anniina, mulla mysteerinaisekkeet jotka jemmaa kaiken. aluks kasvit ja nyt märkäpesäkkeen :D Vähän ku taikurin hattu!
  seija - niinpä! onneks toi haavan toinen reuna on ollu koko ajan vähän auki, syystäkin!

  VastaaPoista
 11. Hui sentään!

  Itsellä oli aikoinaan ajos pakarassa ja hinkkasi siinä kivasti kun ajoin fillarilla...Mutta kun posahti, niin ah sitä helpotusta!

  VastaaPoista
 12. Aika hurjaa! Ja melkoinen huumattu heppa oot, kun menit jälkitarkastuksesta läpi tuon kivun ja paiseen kanssa ;) Mitä siellä oikein katsottiin..?!

  VastaaPoista
 13. Jarna - ihme asioista sitä saap helpotuksen :D
  Tee -no sanos muuta! Mutku se lekuri törkki ja puristeli ja väänti haavaa ja naiseutta, sanoin vaan että ottaa kipiää mutta ei hätää, kyllä mä elän. Tänään nauroin että hih hujaa jos se ois passahtanut sen lääkärin päälle se koko setti... Huh huh!

  VastaaPoista
 14. No hui! Kyllä mäki olisin pelästyny! Get well soon!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...