tiistaina, heinäkuuta 27, 2010

Hyviä uutisia patologilta.

Yleensä patologin nostaminen keskusteluun kuulostaa pahaenteiseltä. Tapaamani patologit ovatkin kovin mielenkiitoista sakkia. Tällä kertaa en patologia itse tavannut, mutta ihana Hanna-kirurgi oli saanut kirjeen.

Istiuin sanamukaisesti paska jäykkänä ja täristen rintarauhaskirralla tänään päivällä. Kuulostelin oloani, heikotus johtuu tulehduksesta ja huimaus syövästä - tietenkin. Hanna-kirurgi käveli ohi ja sanoi, että relaa ja hengitä, hällä on hyviä uutisia. Tässä vaiheessa totesin, että voinkin hoitaa itkemisen täällä odotustilassa. Pienet itkut tirautettuani huikkasi ihana hoituri (sama joka leikkauksenkin aikaan minua hoivaili) minut huoneeseen jossa kirurgi istui lappu kourassa. Aloitti uutisensa kertomalla että diagnoosi oli osunut oikeaan, eikä kasvista ollut edes syövän esiastetta löydettävissä - jatkohoitoja ei ole. Aiemmin oli arvailtu, että sädehoidot voisivat tulla kyseeseen, koska kasvaintyyppini saattaa muuttua pahanlaatuiseksi ajan kanssa - ja olihan tätä kasvia tutkittu jo vuodesta -04 alkaen. Kuitenkin, kasvi oli osannut kasvaessaan käyttäytyä ja eikä ollut kehittänyt itseensä tai lähiympäristöönsä syöpäisiä soluja. Poistettuja pahkoja olikin ollut kaksi, toisen olivat löytäneet leikannessaan. Alustavastihan niitä oli kolme, joista yksi kurpahti paksuneulakidutuksessa osaksi toista.

Nyt minut on kirjattu ''ulos'' rintarauhaskirralta eikä onkologia tarvitse tavata. Mikä valtaisa helpotus. Ainoa huonommaksi lueteltu uutinen oli, että kasvain oli ollut sellaista laatua joka uusii herkästi - mutta hyvätapaisesti leivämättä. Joten, jatkossakin voi odottaa puukkoa, mikäli oireita ilmaantuu. Yhden vuoden takuu on leikkauksella, jonka jälkeen tarvitaan uusi lähete. Eikä kontrollitarvetta tällä hetkellä ole. Hanna-Kirurgi lupasi kuitenkin kirjoittaa sellaisen lausunnon, että ei tule epäselväksi että HETI oireiden ilmaannuttua pääsen lähetteellä tutkimuksiin. 

Ainoa häiritsevä asia tässä utareessa on helvetinmoinen kipu. Lauantaina Rakas Lapseni potkaisi minua tuohon haavaan ja siitä eteenpäin olen ollut kivulias. Tohtori totesi kivun johtuvan jonkinlaisesta repeämästä/hematoomasta kudoksessa eikä tulehduksen merkkejä ole. Kuulemma voi olla pitkäänkin kivulias, joten nyt kilttinä tyttönä napsin määrättyjä lääkkeitä - eikä sairaslomasta ollut puhetta kun heti ekana ilmoitin että saikulle en jää ellei pakko ole - eikä ollut pakko. Täytyy vaan yrittää käyttäytyä ihmisiksi tuon etumuksen kanssa. Ja jos näette kolmekymppisen naisen juoksemassa vasen tissi kourassa bussiin, se olen minä. Onhan spaissari Gerikin löydetty kopeloimasta omia tisuloita

18 kommenttia:

 1. Ihan superia! Onnea!

  Uutiset on uutisia ja iloiset uutiset saa lukijankin päivän paremmaksi!

  VastaaPoista
 2. Voi miten hienoja uutisia! Paljon onnea!! Nyt voit nauttia loppukesästä täysin siemauksin :) Ihan juttu <3

  -katja-

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa!!! Ja tuo "loppukevennys" oli paras. :D

  VastaaPoista
 4. Hienoa hienoa mitä uutisia! Kestämistä sen kivun kanssa!

  VastaaPoista
 5. Oikeasti niin mahtavia uutisia. Helpotuksen huokaus pääsi täällä ja olo keveni! :-).
  Pyydä vaikka miestä kantamaan sun tissit bussiin; sen sä oot ansainnut!

  VastaaPoista
 6. Nyt on ihan pakko (ja ilo) onnitella sua!!! Mikä helpotus. :D

  VastaaPoista
 7. Hauska mielikuva tuo tissi kourassa juokseminen :) Mukava lukea hyviä uutisia, vaikken sinua tunnekaan. Muutenkin tykkään lukea blogiasi, kirjoitat ihanan elämän makuisesti ja rehellisesti.

  VastaaPoista
 8. OIjee! Ihania uutisia!!! <3 helpotuksen huokaus!

  Onnea kovasti!

  VastaaPoista
 9. Kiitos jokaiselle yksin ja erikseen myötäelosta ja tsempeistä!

  -S-, Katja, Lettu, Riia-ruu, Satu, Ylva, Kuninkaan tytär, Elina ja edellisen postaukseen kommentoineet ja tsempittäneet Tiina, Anniina, Maija ja aiemmin tsempittäneet Tee, RK, Äippä ja Lumia Ada Olivia, Heidi, Tiia, Maiju, sokkis, Helena jne... Ja taustalla vaikuttavat Puuhis ja Rusakko, Ninpe, KunniaMummi Tuulia,. Joku jää aina porukasta poijes, mutta kiitos siis kerran vielä teidän IHanasta Tuesta.

  Kaikille Rintasyöpävertaistukijoille erityinen kiitos, että olette ottaneet minut mukaan kööriin vaikka tuota pahinta mahdollista diagnoosia en ole saanut. Mä voin olla ''pikkusiskojäsenenä'' mukana :) Kiitos.

  Meillä on vähemmän ystäviä kuin kuvittelemme mutta enemmän kuin tiedämme.- Hugo von Hofmannsthal-

  VastaaPoista
 10. Ja joukosta tietenkin jäi Cathya, Nipsu, ja Ulpuka, Katja(t) (teitä on useampi), ja moni moni moni moni muu...

  Tiedätte keitä olette ja tiedätte, että olen kiitollinen!

  VastaaPoista
 11. Ihania uutisia! Tätä proteesia voi kyllä ihan huomaamattaan vähän tulla koplanneeksi ;)

  VastaaPoista
 12. Hih, "pikkusisko". Onnittelurutistus. Mäkin joskus juoksen tissit kourassa, en tosin bussiin, enkä kivun takia - syy on kiinnittäjälihaksissa:) Mutta siis vielä: onnea tuloksesta! Ja pysyhän tissi-tiimissämme!

  VastaaPoista
 13. Piti ihan vielä iltakyyneleet tähän tiputella :') Onnea vielä kertaalleen hyvistä uutisista! Se on muru OHI NYT!

  VastaaPoista
 14. Aivan mahtava juttu! Tissit järjestyksessä, ja oot melkein sukua julkkikselle. Parhautta!

  VastaaPoista
 15. Mahtihali <3
  Olo on mukava, kun eloon tipahtaa ihan kultareunainen pilvi paahteelta suojaamaan. Kasvissyöjänä voinkin todeta, ettei oo kaikki kasvit pahoja.:)
  Tämä oli hieno uutinen. Nyt voitkin sitten koko energiallasi ( jota sulla on edelleenkin kadehdittava määrä), ahertaa arjessa. Tissi kourassa tai ei.

  VastaaPoista
 16. Olipa hyvä, että asia kääntyi noin.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...