tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Liimakriisi (ja kun kaikki on väärin päin)

Joku jossain mainitsi, että tietyssä pisteessä parisuhdetta sen taistelun saa aikaiseksi ihan mistä vaan. Olen täysin valmis allekirjoittaman tämän. Mutta mikä siinä on?
Tänään perhetilanne possahti asiasta Erikeepperi. Olen siis touhuamis-ja askartelupöpi tapaus. Kalenterini (suuri suomalainen kirjakerho- ilmaiskorruptiolahja) on todella tylsän näköinen. Löysin ikeasta niiiiiin nättiä kangasta, että oikein kuolasin päästä päällystämään kalenterini. Kauhealla tohinalla leikkailin kankaan ja laitoin hommat valmiiksi, lähdin metsästämään erikeepperiä. 

Niin.  Kirottu erikeepperi. Isäntä on tarvinnut sitä viimeksi puoli vuotta sitten opinnoissaan ja raijasi mun megapönikän koululle. Kuten arvata saattaa, asuu edelleenkin miedän hehtolitraerikeepperi siellä koulun kaapissa. Minkäs mahdat.

Kaivoin esille 4 tuubia kuivahtanutta paperiliimaa, jatkuvasti kiroillen ja meuhkaten. Ei tipan tippaa liimaa silloin kun sitä tarvitsisi. ''Täällä on kaikki tavarat ihan sekasin, en löydä mitään, nääkin paskaset sukat tässä, kato miten kamalat villakoirat, nää liimapurkit on ihan kuivuneet!'' Rakas Aviomieheni ehdotti että käytä sitä sun kuumaliimapyssyäs. Noku eikö se tajua, että kuumaliimalla ei voi kalenterin kansia liimailla, kun tulee rumaa ja muhkuraista. On siinäkin mies!

Erikeepperi.
Olisimme voineet tapella tiskeistä, pyykeistä, väsymyksestä, nälästä, puhelinlaskusta - mutta aiheeksi valikoitui Erikeepperi. Tärkein havaintoni on, että kun huudan savu korvista nousten sen erikeepperin perään, huudan oikeasti; ''Etkö sinä tajua kuinka väsynyt mä oon, tahdon hetken omaa aikaa tehden omia asioitani, olkaa kaikki tovi hiljaa ja antakaa mammalle lepohetki, olen väsynyt ja oma jaksaminen on rajoilla; näe liimapurkin taakse ja löydä väsähtänyt kotirouva''

Että naisetko ei muuten osaa puhua suoraan? 
''Pidä se erikeepperis perkule!!!'' (släm, pam ja möks)ps. sain yhdestä liimatuubista kaivettua sen verran liimaa, että kalenteri tuli tehtyä. Ilosta ja onnistumisen riemusta loistaen ja työpöydän viereen pompahdellen esittelin tuotoksen isännälle, joka yllättäin näytti ihan ilahtuneelta. Mahtoiko ajatella että tänk gööd se sai sen tehtyä ja on hiljaa.


5 kommenttia:

 1. Piukumaisen muheva kalenteri.
  Et voi uskoakaan kuinka tällä hetkellä allekirjoitan tuon ajatuksesi tuosta väsymisestä ja se mikä siinä oikeesti on takana se clue. Näin se on meikäläiselläkin. On se perskuletta, että niin selkee asia pitää sanoa erikeeperin kautta. Ja se vasta perskules onkin, että kun sen oman hetken saa ja toinen niin laupiaasti antaa tilaa ja aikaa tehdä luvaten hoitaa sillä välin kaikki huusholliasiat, niin sitten alkaa se huutelu ja kysely missä kaikki tavarat on. "joo, tee ihan rauhas, mut mis on sejase mauste??" "Tee kulta ihan rauhas,mut miss on.......!!!!" loputtomiin. Kunnes ajatus ja inspis on tiessään. Ei oo ihme jos tekee mieli huutaa "turvat kii" ja seis maailma, haluan ulos.
  Ja kuiteskin....aina me naiset venytään ja vanutaan ja kestetään. Ja siinä sivussa sitten yritetään harrastaa sitä luovuuttamme. Sinä voit vielä kääntää tuota uomaa oikeaan suuntaan, tää meikäläisen "erikeepperimies" on jo sen verran tapoihinsa urautunut ettei muutosta taida saada aikaan kuin ydinpommilla.
  Mutta porskutellaan etiäpäin ihan vaan pelkästä vinkeydestämme.

  VastaaPoista
 2. hieno on kalenteri :) Se on totta, että omaa aikaa ja rauhaa täytyy olla. Alussa riitti, että sai käydä yksin vessassa ja suihkussa, kukaan ei ollut kiljumassa ja paukuttamassa vessan ovea :D

  Mutta asiaan, marttyyriks ei missään nimessä kannata ryhtyä. Sitä omaa aikaa pitää vaan uskaltaa järjestää ja tehdä niitä omia juttuja, että virtaa riittää taas pikkulasten kanssa pelailuun. Olla itsekäs!!

  VastaaPoista
 3. Voi mie toimin just noin, kun väsyttää ja kaipaan omaa rauhaa. Siksi rupesi ihan hymyilyttään tuo tekstisi :).

  VastaaPoista
 4. Hieno kalenteri!

  Just nyt, koko tän päivän erityisesti, mulla on kolkuttanu takaraivossa OMAA AIKAA!MÄ TUUN HULLUKS!
  Ajankohtasesta aiheesta siis kirjotat:D
  Allekirjotan kaiken kirjottamas, ja vielä senkin mitä Maija kirjotti. Amen. Sanoittepas hyvin.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...