tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Kompastuttuaan oppii?


Tässä blogimuutoksen kourissa tarkastelin vanhoja tekstejäni ajalta, jolloin kestovaippailu oli uutta ja kummallista. Olin tehnyt vaippoja, jotka näyttivät suloisilta mutta kuivuivat viikon, elleivät mätäne pyykkinarulle. Vaippoja, joiden tarroilla saa taatunvarmasti aiheutettua eriasteisia raapimavammoja pienelle pehmeäihoiselle vauvalle. Vaippoja, jotka toimisivat vanhaikodin vuodeosastolla, mutta ei meidän kaksikiloisena kotiutuneen keskosen päällä. Osa vaipoista muuten todella toimi ja oli hyviä, se toinen osa taas on jättänyt lähtemättömän muiston tuohon olkkarin sohvan kankaaseen. Varo minkä tahran päälle istut!Joukkoon on mahtunut myös monta muuta hyvää ideaa. Kuten...

Päätin neuloa kauniin kypärämyssyn Minille. Koska olen luova luonne ja säännöt ovat aina olleet enemmän rajoite kuin etu, valitsin ohjeesta täysin eroavan langan. (Mä tykkään aina värittää niiden rajojen ulkopuolelle ja kuljen aina sukat erivärisinä, nyt on vihreä ja pinkki sukka!) Lanka oli kaunista puuvillaista, sinistä löytölankaa (upee tarjous, ei voi ohittaa). Noh, eihän tää voi Nallesta erota, eihän?Lopputulemana on, että omistan nyt aikuisten kokoa olevan kauniin sinisen kypärämyssyn. Myssy päässä näytän siltä, että olen karannut jostain star trek-kokouksesta, mikä sinänsä ei ole kovin loukkaavaa tässä nörtti-insinööriperheessä. Mutta eihän tuota kehtaa julkisesti käyttää... Mikäli siis joku moottoripyöräilevä aikuinen tahtoopi ittelleen kypärän alle erinomaisen myssyn, täältä saa!

Käsityöt sinänsä ovat juttu erikseen. Nyt hiljalleen olen oppinut, että jotain merkitystä niillä ompeluohjeilla kaavojen ohessa saattaa olla. Olen ommellut minille housuja joiden pituus riittää vielä pitkälle esikouluikään - mikäli paino ei nouse grammaakaan. T-paitoja ommellessa saumat saattavat olla ulko- tai sisäpuolella, riippuu fiiliksestä. Huonekalujen tuunaamisen olen toistaiseksi jättänyt ihan siitä syystä, että ei se mene niinkuin strömsössä, ei. Olen kyllä tuota yhtä nojatuolia tuijotellut tiiviin katseen kera, siinä on onneksi taattuun ikea-tyyliin irtopäälinen. Mies on tuolloin kummasti tarjoutunut keittämään kahvia ja kehoittanut siirtymään tv:n äärelle. Lie miksi?

Onhan meillä vielä nuo Haukkarin kolmipyöräiset rattaat, jotka olen vannonut tuunaavani. Ehkä sitten eläkepäivillä lapsenlapsille, vai kuinka?

Tärkein viestini kuitenkin on, että ilo elää tehdessä. Paitsi silloin, kun se syntisen kallis ja järettömän kaunis kangas on yhdessä umpisolmussa saumurin jalan alla - kun ohjeissa luki että öljyä kerran viikossa ja minä huristelin huoltovapaalla jo toista kuukautta. 

Niin että tasottaako se äitiys vai ikä? Ehkä seuraavien lapsien/käsitöiden/intospurttien kohdalla osaisin rauhottua. Aika Iso Ehkä?9 kommenttia:

 1. Hih, tutulta kuulostaa ;)

  Huomasin laskurissa niin kivan rivin (korjattu ikä tosin; 1y1m1w1d), että kai siitä voi hyvinkin Onnea toivottaa Minille!

  VastaaPoista
 2. Hallelujaa, mä en ole yksin!!! xD

  VastaaPoista
 3. Kerro ihmeessä, jos joku motoristi ilmoittautuu, mä TODELLAKIN haluan nähdä sen näyn, ku karski moottoripyöräilijä (nahkapuku ja bootsit...) ottaa kypärän pois jollain huoltsikalla ja sieltä tulee taivaansininen kypärämyssy alta! xD

  Eiks käsitöiden viehätys ookaan just siinä yllätysmomentissa: koskaan et tiedä miltä lopputulos oikeasti näyttää! ;)

  VastaaPoista
 4. Käsitöiden tekemisen tarkoitus on se tekeminen, samoin kuin matkustamisen tarkoitus on matkustaa, ei päästä perille jonnekin.
  Muuta kyllä minäkin haluaisin nähdä sen motoristin, kerro!!!

  VastaaPoista
 5. Voin paljastaa...

  ei tasoita ikä, eikä kyllä äitiyskään. Väsymys vähän rajoittaa, mutta siinä se.

  VastaaPoista
 6. :D Kuullostaa hyvin tutulta. Mie aloin ompeleen miehelle housuja sen itte valitsemasta kankaasta ja mallista, sitten ku olin johki asti päässy siinä projektissa, hän totesi "ai näistä tuleekin naamiaishousut?". Sinne on jäänyt keskeneräisenä odottamaan housut.

  Mua niin nauratti toi kypärämyssyjuttu :D.

  VastaaPoista
 7. HIh, ihana kuulla, että muutkin nauttivat itse porosessista; olisi se kuitenkin ihan jees jos vois näytellä onnistuneita tuotoksia. Onneksi silloin tällöin niitäkin tulee!

  Tee; minille toimitettu onnitteluhalaus ja suukko :) Oiva päiväkombinaatio!

  Katja; eimen, niinpä! sählätään yhres!

  saara; mä lupaan kysyä kuvatodistetta jos joku ton myssykän tahtoopi :)

  tuulia; ilmoitamme motoristin. Tekeminen on terapeuttista, toiminta parantaa. Niinhän se vaan on :)

  Puuhis. Nonni. sinne män seki toivo tasoittumisesta :D

  Riia; teilläkin mies joutunut ''kestämään pettymyksiä'' ja sinä pitämään hermot kasassa moisen kommentin jälkeen. Voimia ja iloa touhuiluun :D

  VastaaPoista
 8. olipas vahinko se vaarin poismeno ,se olisi varmasti ollut onnellinen siitä kypyrä-myssystä

  VastaaPoista
 9. Löysin tänään blogisi. Aivan superhauska kirjoittaja olet. Vedet silmissä nauran täällä yksikseni tätäkin tekstiä :D

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...