maanantaina, marraskuuta 05, 2012

Heikomman aineksen esimerkki.

/erittäin mustaa huumoria, satiiria ja tragikomiikkaa/

Lähiaikoina uutisissa on ollut kokoomusnuorten älyttömiä laukausuja. Kertomuksia siitä kuinka lapsilisä mahdollistaa heikomman aineksen lisääntymisen ja viimeisimpänä tämä yksi kakarasankari joka oli sitä mieltä että kaikki sosiaalietuudet pitäisi lakkauttaa. Minä totesinkin, että mä oon tän heikomman aineksen paras esimerkki, kun kulutan perheineni verovaroja ja paljon.

Kaikki lähtee siitä että äitini oli yksinhuoltaja. Tuo syntinen rooli toi mukanaan lapsilisiä, yh-korotuksia, asumistukia sekä laman aikaan myös toimeentulotukija. Sain olla kesäsiirtoloissa alemmilla maksuluokilla sekä monasti saimme tämän takia alennuksia esim. harrastusmaksuista. Taisimme joskus olla lastensuojelunkin asiakkaita, en ole varma. Tästä se kierre sitten alkoi.

Minä olin niin itsepäinen, että lukio piti käydä ja opintotukea nostaa jo tuolloin. Olin kuitenkin sen verta kokkari, että reippaana kakarana kävin siinä samalla töissä joten maksoin myös veroa - vähän, mutta kuitenkin. Sitten menin töihin, mutta ohhoh - äitini sairastui vakavasti ja ryhtyi yhteiskunnan rahojen elätiksi; sai kallista erikoissairaanhoitoa syöpään. Kun mikään ei auttanut, äitini kuolema tuli lähelle. Tällöin hoidin äitiäni yhdessä mummoni kanssa, kotona. Silloin minä olin sairaslomalla, äitini sai kallista palvelua jonka lisäksi muitakin tukia tuli; mieheni oli tuolloin armeijassa ja kela kustansi osan vuokrasta. Kotisairaalan palvelut olivat varmasti yhteiskunnalle kalliita tuon saattohoidon aikana. Menikin sairastumaan ja poistumaan työelämästä. Kohtalo, sinä orja.

Kun ajat olivat takana ja pääsin työelämään, keksin lähteä korkeakouluun opiskelemaan. Heikompana aineksena, kun en sattunut paskomaan kultamunia ja virtsaamaan timantteja, sain opintotukea. Tein kyllä uskollisesti töitä tuolloin, jotta ees niitä veropennosia meni perille. Opiskelin niinkin huonon aineksen korkeakoulutusta, että tällä minun sosiaali-ja terveysalan tutkinnolla voi sitten auttaa niitä muita heikompia aineksia jotka vain kuluttaa.

Sitten kävi niin että satuin sairastumaa. Kasvaimia rinnassa. Aluksi tutkimukset olivat yksityisellä puolella, kuten kunnon kansalaisen tuleekin kokkarin mielestä asia hoitaa. Kuitenkin tilanne meni pidemmälle ja jouduin erikoissairaanhoitoon - sinne samaan yliopistosairaalaan, samoille rintarauhaskirurgian ja syöpäsastojen hullunmyllyyn. Tässä samalla kyllä kävin töissä, mutta kelakorvauksiahan niistä käynneistä paukkui - yksityisellä -ja kunnallinen puolihan on toki revitty jokaisen yrittäjän selkänahasta.

Tulin raskaaksi. Kulutin neuvolapalveluita, olin itse kunnalla töissä (ha -siinä vasta hyväntekeväisyyttä!) ja lopulta sain äitiysavustuksen sekä äitiyspäivärahat. Olin kuitenkin heikko kohdultani ja jouduin sairaslomalle, rv 31- tienoilla. Sain sairauspäivärahaa. Synnytin kehitysvammaisen keskospojan, jonka toiset näkee vain menoeränä - minä elämäni suurimpana lahjana. Jäin äitiyslomalle, hoitovapaalle ja kolmeksi kuukaudeksi työttömäksi. Up your's kokkarit, minä olen yhteiskunnan sakka ja loinen.

Lapseni on varsin toimintakykyinen, mutta tarvitsee silti kelan kustantamaa terapiaa. saamme myös vammaistukea ja minä olen omaishoitaja. Lapseni on maksuttomana, kuntouttavassa päivähoidossa. Kunta betalar. Olen hoitovapaalla, synnytettyäni toisen lapsen - yhteiskunta kiittää, toistaiseksi ainakin taviksen -toki hänestäkin kulutin sairauslomaa odotusaikana, sekä äitiysavustuksen ja -loman. Ja toisaalta, älkääs tuudittautuko uskoon, kukaan, että kerran terve tai tavallinen  on aina terve, tai tavallinen. Vahinko ei tule kello kaulassa.

Esikoiseni tulee tarvitsemaan yhteiskunnan tukea läpi elämänsä, selviytyäkseen arjessa - kuluttaa siis. Antaa kyllä, mutta eihän sillä kaikella ole arvoa, kun se ei ole rahaa. Parhaamme teemme, valtion ja kunnan rahoilla, että pojasta kuntoutuu täysipainoinen työntekijä. Antaisi joku edes takaisin sitä mitä me muut ahneet luopiot viemme.

Kaiken tämän päälle saamme kunnalta tukea lastenhoitoon, käytämme perhetyötä - koska olemme niin surkeita vanhempia ettei meillä ole tukiverkkoa tai kultamunia puskevaa hanhea. Miehen kohdalta en edes puhu, hän on tehnyt kaksi tutkintoa opintotukien varalla. On tuolla joskus ollut saraspäiviäkin.

Kaiken tämän jälkeen olen varmasti se heikoin lenkki. Kulutan ja teen vielä töitä mielenterveys-ja päihdeongelmaisten ihmisten kanssa. Olen sakkojen sakka, se kamala loinen ja luopio jonka takia tämä yhteiskunta suistuu turmioon.

Että onnea vaan, jos lopetetaan kaikki sosiaalietuudet. Tässä perheessä taitaa kuolo silloin korjata, koska on niin paljon muuttuvia faktoreita joiden rahoitukseen emme pysty antamaan 100% vastetta.

Että hoovee ja hyppää voltti.
Vtuttaa kuin pientä liito-oravaa (Valtion suojatti) hakkuuaukean laidalla (Valtion metsä) jonka hampaat on katki (Valtion eläinlääkäri) ja käpykin jäässä (Valtion ilmastonmuutos?).


/edit; unohtui! Olenhan minä heikkona ihmisenä ollut masentunutkin, saanut kunnalliselta puolelta terapiaa. Olen kaatunut monesti ja terkkarissa on paketoitu milloin raajaa, milloin päätä. Olen ollut myös ihotautautien puolella ja saanut hoitoa atopiaan. Näitähän putkahtelee ihan sarjatulella!
/edit; olisin ilman lapsilisääkin halunnut nämä lapset, kromosomeineen kaikkineen. Eipä sen lakkautuksella olisi estetty minua lisääntymästä.

tana kele ttu.
minä en tahdo asua näiden junnupoliitikoiden maalaamassa yhteiskunnassa. Kuinkahan moni heistä on saanut opintotukea, sairauspäivärahaa, kunnallisia terveydenhoitopalveluita, rokotuksia, lapsilisää. Mutta minkäs sille mahtaa, kun se kultalusikka vispaa siellä hanurissa tauotta. Meille ei käynyt yhtä hyvin.

40 kommenttia:

 1. Voi sinä ihana ihminen. Tämä on kertakaikkisesti paras teksti, minkä olen lukenut tämän aiheen tiimoilta.
  Kiitos tästä.
  Saanko jakaa tämän ikiomassa naamakirjassani?

  VastaaPoista
 2. Minut nuo kommentit veti täysin sanattomaksi. Jos ihminen uskaltaa laukoa tuon asteista julkisesti, niin mitä pyörii mielessä meiltä muilta salassa? Ihminen on vieläpä nuoriso-osaston varapuheenjohtaja, missä on vastuu? Väistämättä tulee mieleen millaista ainesta on muu jäsenkanta. Tuskin tätä mainittua heikompaa johon taidan itsekin kuulua, on sitä sen verran kulutettu yhteiskunann varoja kotiäitivuosina. Sitähän ei toki lasketa että on tehnyt 4 veronmaksajaa tähän yhteiskuntaan.

  Mutta hyvä kirjoitus, aiheesta huolimatta sait hymyn huulille! Ei anneta näille periksi!
  Tässä kohtaa muuten hävettää olla entinen kokoomuslainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen reaktio oli minulla kans "leuka rintaan tipahtaneena" että mitä just äsken tapahtui. Mitä nämä ihmiset sanoivat. Sitten jotenkin tuli sellainen fiilis, että sanojat on sen verta nuorta sakkia, että elämä ei ole ehtinyt muotoilla kokemuspohjaa. Joten, toivon että nuorille toivoille avautuisi ne elämän realiteetit. Ikä rypistää, mutta kasvattaa.

   Tässä kohtaa olen edelleen iloinen tästä epämääräisestä vihervassari-asettelustani. Kaikissa puolueissa on jotain hyvää, kaikissa on jotain minkä kanssa olen eri mieltä. Ehkä sen pienimmän pahan valinta on parempi?

   Ja periksi ei anneta elos, ei ennen kuin sydänkäyrä vetää viivaa. Sitten kun nauru loppuu ja musta huumori katoaa, on tosi kyseessä.

   Poista
 3. Heh, tämä luopio pissasi pöksyyn ja sektioarpi rytkyi (joka toki on leikattu yhteiskunnan rahoilla) tahdissa.

  Meinasin kirjoittaa aiheesta minäkin, vaan nyt tyydyn jakamaan. Sillä lisättävää ei ole.

  Hyvästi hyvinvointiyhteiskunta. Lakataan maksamasta veroja ja kustannetaan ihan kaikki itse. Taitaisi se vikinä loppua näiltäkin gaiffareilta äkkiä, kun tarttis rueta tosissaan painamaan töitä, että pärjää. Eivät taida ajatella mitä kaikkea näillä verorahoilla oikein maksetaan ja mitä kaikkea tuo kamala ja yhteiskunnan pohjasakkaa kannatteleva sosiaalietuus oikeasti käsittää.

  Onneksi tälläiset ehdotukset eivät saa tuulta alleen, mutta kertoo minusta ihmisestä ja hänen empatiakyvystään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvä Luopio rakas, että kunta kustantaa lapsillemme vaipat; voidaan sitten sieltä vähän liberoa lainata. Juu.

   Mulla on sama fiilis, että tälläinen kommentointi asioihin ei voi saada suuren yleisön kannatusta, mutta aina löytyy niitä höyrypäitä - kaikkiin suuntiin. Ja jotenkin tulee myös sääli; mikä on ihmisen kokemusmaailma kun sanoo näin.

   Perustetaan surkeat luopiot ry - iloisten veronmaksajien alayhdistys :D

   Poista
 4. Kiitos, että kirjoitit ja toivottavasti tämä saisi edes jonkun heräämään näkemään mitä arkitodellisuus voi olla. Ilman, että omilla valinnoillaan sitä yhtään vaikeuttaa.

  Voi kyllä me sinun kirjoituksia luetaan, nauretaan ja jäädään pureksimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   mulla aina välillä vähän keikkaa tämä kiukkuvene - kun katsantokantoja on tähän planeettaan niin monta.

   Kiitos :)

   Poista
 5. Bingo!

  En voi lisätä tähän mitään muuta kuin, että oli pakko linkata sinut huomiseen kirjoitukseeni. Toivon (aiemmat kommentit luettuani uskon), ettet pahastu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pahastu :)
   Tää taitaa olla asia, mihin monella on sanottavaa.

   Poista
 6. Loistava kirjoitus! (ja juu ihan samat fiilikset tuli miullekii...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos.
   Mä jäin miettimään, että mähän olen periaatteessa kokoomuksen unelma; olen tehnyt läpi opiskeluni töitä jolla olen rahoittanut opintoni, olen korkeakoulutettu ja vakituisessa työpaikassa, heteronormatiivisessa parisuhteessa ja asun omistusasunnossa jota ihan itse pikku pennosimme maksetaan. Mutta. Jotain meni vikaan, jotain, mikä ei ollut minusta kiinni. Nyt kun ne sosiaalietuudet liittyen esikoislapsen vammaisuuteen tulee tarpeeseen ja lapsilisällä onkin käyttöä, olen muuttunut maagisesti vääräksi aineeksi tässä yhteiskunnassa.

   Sylettää nämä asenteet. Edelleen, nuoruus itsessään on iän korjaama virhe - mutta tyhmyydelle en tiedä voiko tehdä mitään.

   Poista
  2. Aivan! Meitä kun ei ketään voi luokitella johonkin yhteen. Että mitä se "heikompi aines" sitten oikeestaan on. Elämässä kun tapahtuu asioita joille kukaan ei itse mitään mahda, mutta sitä eivät ihan kaikki tunnu ymmärtävän. Varakkaasta perheestä voi ihan yhtä lailla kasvaa sitä "heikompaa" (voi hitsi, mitä useammin sanon ton niin sitä enemmän tuo sana yököttää...). Kuka tahansa voi tippua...

   Mie todella toivon, että tuo kommentti menee nuoruuden ja kokemattomuuden piikkiin, mutta kyllä silti mietityttää mistä hän on sen "heikomman aineksen" termin keksinyt, itsekö?

   Poista
  3. Joo. Käsite "Heikompi aines" on kieltämättä sanahirviö jonka ois suonut jäädä sinne 30-luvun hamaan historiaan :(

   "Ei kukaan osaa olla niin ylimielinen kuin nuori mies, joka on löytänyt vanhan idean ja luulee sitä omakseen."
   - Sydney Harris

   Poista
 7. "Ei kukaan osaa olla niin ylimielinen kuin nuori mies, joka on löytänyt vanhan idean ja luulee sitä omakseen."
  - Sydney Harris

  VastaaPoista
 8. Ei se nuoruus ole tae tyhmyydelle. MUTTA nuori kasvaa ja vanhenee, eli nuoruudesta tosiaan "pääsee" eroon. Monesti kuvittelisi sen tarkoittavan myös kasvamista viisaammaaksi - ja moni luulee niin tapahtuneenkin omalla kohdallaan. Mutta viisaus on muutakin kuin kirjoista luettuja teorioita maailmankaikkeudesta. Viisaus on ennen kaikkea kykyä ymmärtää muita, nähdä kaueammas ja kykyä tuntea empatiaa ja auttaa. Tämä viisaus jää monella puolitiehen. Siksi meillä on valitettavasti paljon myös niitä vahempia tyhmiä ihmisiä, jotka kuvittelevat olevans viisaita, parempia kuin muut.

  Mutta hyvä kirjoitus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunopuheiset puhuu kirjaviisauden lisäksi sydämen viisaudesta ja elämänviisaudesta. Ikä tuo jälkimmäistä, opinnot ensimmäistä. Ne kun osaa yhdistää, on jo hyvillä kantimilla.

   Poista
  2. Oma nuorisojärjestöni puhuukin sydämen sivistyksestä - tämä oli se sana jota hain.

   Toki ikä saattaa tuoda sitä lisää, tai viedä kyynisyysyyttään entisetkin rippeet pois. Mutta silti tätä ei tulisi muodostaa pelkästään ikäkysymyksen varaan. On monia nuoria, joilta löytyy sydämen sivistystä ja monia vanhempia ihmisiä, joilta ei löydy. Niin se vain on, vaikka kuinka toivoisi elämänkokemuksen ja iän tuovan viisautta ja ymmärrystä, niin ei se läheskään aina mene niin. Enkä tarkoita, että nuori tietäisi elämästä kaiken. Hiukan vain harmittaa taas tämä yleistäminen ja nuorison jyrääminen. Kyse kun on joka tapauksessa ihmisestä, jonka edustama näkökulma ei ole kiinni iästä. Eikä kyse tosiaan ole sanavalinnoista, vaan siitä mihin ideologiaan ne ajatukset perustuvat. Ja ne kyllä saavat mielen kiehumaan. x(

   Niin ja sitten se sairaslomapäivä palkattomaksi juttu, jolle naurahdeltiin, että "se on tuo meidän puoluevaltuuston porukka tuommosta, ei pääministeri ole tätä mieltä". Nyt tämä. Niin ja vielä: "Eikös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuoren puoluekokouksessa esitetty käsitys tuloerojen kasvattamisesta, tunnetun kokoomusvaikuttajan ja -valtuutetun Harry Bogomoloffin näkemys maakuntayliopistojen alasajosta tai kokoomuksen puoluevaltuuston kannanotto sairauslomien karenssin kasvattamisesta kerro kokoomuksen oikeistolaistumisesta?"
   "

   Poista
  3. Niin, ei se nuoruus automaattisesti tyhmää tee eikä ikä fiksua.
   Mutta miettien sitä miten minä omistin maailman ja olin aivan ehdoton (voinko mä olla vielä ehdottomampi :D) - niin kyllä se oli sitä nuoruutta, konkreettista elämänkokemuksen puutetta. Nyt kun on mennyt 15 vuotta siitäkin ajasta, on asiat saaneet omien lasten ja vastoinkäymisten myötä perspektiiviä.

   Ihminen joka lapsettomana, nuorella iällään ilman suurempien vastoinkäymisiä lyttää 6-0 esim. lapsilisät, tai tämä toinen fiksu 19v- joka ilmoittaa että kaikki sosiaalietuudet tulee lakkauttaa- rehellisesti fiilis on se että he eivät tiedä sitä paskalastia mitä elämä voi tuoda, hyvsitä suunnitelmista ja aikeista huolimatta.

   Ikä kasvattaa, sitä se tekee ja piirtää uurteita. Useammat vuodet antavat eri mittaan perspektiiviä, vaikka ne eivät teke autuaaksi automaattisesti. Jokaiseen ikäsukupolveen kuuluu niitä idiootteja, yhtälailla kuin kaikkiin kanssallisuukseen ja sukupuoliin.

   Nuoruus on tulen, palon, tarmon ja tahdon aikaa - siinä kaikessa roihussa välillä unohtaa, että pisimpään palaa rauhallisella liekillä. Tässä ei ole mollattu koko suomen nuorisoa, ajan takaa oikeasti nyt sitä että ihan eittämättä - elämä tuo kokemusta, jota ei mikään koulus korvaa. Toisia elämä kohtelee pumpulilla ja toisia puukoilla, vaikka olisi kuinka hyvät aikeet.

   Ei, mielestäni vajaa parikymppinen nuori ei ole esim. pätevä päättämään lapsilisien tai sosiaalietuuksien kohtalosta; ei koulutukseltaan, ei elämänkokemukseltaan - toivoisin että asioista päättävillä tahoilla on kokemusta sekä koulutusta.

   Mustavalkoisuus ja vastakohta-asettelu on persiistä. Sen lisäksi täytyy todeta, että kuten tekstin alussa mainitsin, se sisälsi mustaa huumoria, satiiria ja tragikomiikkaa. Yhtälailla tässä ajassa leimataan persut, leimataan vassarit, leimataan vihreät - sen mukaan mitä koviten huutava saa aikaiseksi. Se on surullista, mutta ei poista sitä että se harmittaa - ne alkuperäisetkin sanomiset. Jos meidät lapsilisien tarvitsijat on leimattu homogeenisenä joukkona "Heikommaksi aineeksi" jotka ovat päihdevanhempia, voin yhtälailla käyttää käsitettä "mediassa olleet kokoomusnuoret".

   Terveisin, se yhteiskunnan loinen joka vaan ei ole riittävän rikas.

   Poista
  4. Siis (pahoittelen epäselviä kommenttejani, mutta :D ) en siis tarkoittanutkaan etteikö ikä toisi elämänkokemusta ja viisautta joka tapauksessa - toisille enemmän toisille vähemmän. Ja ainakin itse huomaan kasvaneeni 15-vuotiaasta aika paljon, joskin noin periaatteessa mielipiteiden pohjat on pitkälti samanlaiset. katsantokantoja on toisin joutunut muuttamaan ja näkökanta laajentununut vuosien varrella reippaasti. Eli ymmärrystä ja tietoakin on tullut lisää ja sitä, kautta esim. osaan perustella mielipiteeni ja ajatukseni paremmin (joskin en edelleenkään hyvin).

   Ja siis myönnän: Minäkin tykkään yleistää - ja yleistää nimenomaan näitä kokoomuksen huonoja puolia. (Suprise, sattuu nimittäin ehkä olemaan puolue, jota inhoan eniten.) Niin ja tässä yksi uutinen lisää: http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kokoomusnuorten%20aktiivin%20raiskausmielipiteet%20ihmetytt%C3%A4v%C3%A4t/1135266985010?ref=fb-share

   Koitan kaiketi vain sanoa, että en jaksa uskoa esim. näiden otsikoihin nousseiden nuorien herrojen mielipiteden muuttuvan, vaikka ikävuosia tulisi mittariin lisää. He ehkä oppivat elämästä jotain - kuten sen, että kaikkea ei kannata sanoa ääneen. Ja he ehkä oppivat perustelemaan kantansa perinpohjaisemmin. Nythän tuo oli varsin epäjohdonmukaista scheisseä, joka oli hätäpäissään keksitty puolustuspuheeksi yli typerälle ja ala-arvoiselle lausahdukselle. Mutta ei. En usko, että heidän ideologiansa ja ajatusmaailmansa paranisivat. Näitä maailmannapoja, oman onnen seppiä, markkinoihin uskovia tolloja on niin paljon ikäihmisissäkin. Ja jos nämä nuoret heidän seurassaan kasvavat niin mitään kovin suurta valaistusta ei ole odotettavissa. :(

   Eikä minulle päättäjän ikä ole merkitsevä tekijä, vaan se mitä mieltä hän on asioista, ihmisistä ja luonnosta.

   Edelleen: Kirjoituksesi on hyvä ja ymmärsin myös tuon mustan huumorin/
   sarkasmin. Takerrun silti aina näköjään johonkin joka jää minua kaihertamaan. :D

   Poista
 9. Kaveri kertoi tänään radio Novassa, että katuu huonoa sanavalintaansa. Minä ajattelin; et sitten kadu sitä ajatusta joka nuo sanat toi.
  Siinä olen samaa mieltä hänen kanssaan, että vastuu pitää lapsestaan ottaa ja lapsen elämästä. Ja siitäkin olen samaa mieltä, että lapsen hankkimisessa elämäänsä pitäisi asiaa ajatella ensin, pystynkö tähän. Jos kaikki osaset omassa päässä osuu kohdalleen , että lapsen haluaa, niin kyllähän sitä sitten menee vaikka läpi harmaan kiven taatakseen lapselleen kaiken hyvän.
  Luokittelua vastustan edelleen henkeen ja vereen. Siksi en siedä ajatuksia tai sanoja heikompi aines. Silloin on minusta kyllä määrittellijässä jotain vikaa. Kuka pystyy sanomaan, että on olemassa joku heikompi aines joka ei ole yhteiskuntakelpoinen. Kuka semmoiseen pystyy rajat asettamaan. Albert Einstein oli heikko matikassa koulussa. Olisiko hänet pitänyt poistaa yhteiskunnasta siksi, mies joka osoittauti kuitenkin neroksi. Pilvin pimein löytyy samanlaisia esimerkkejä. Ja kas kummaa, suurin osa tulee ihan tavallisista jopa köyhistä perheistä.
  Jos saa elää helppoa elämää taloudellisesti eikä joudu niin asioiden eteen ponnistelemaan, se usein myös luo ylimielisyyttä, joka sitten tuommoisina sammakoina putkahtaa maailmalle.
  Kyllä meitä kaikkia täällä tarvitaan. Jos ei muuhun niin opettamaan toisillemme, mitä on imhimillisyys ja ihmisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastuu pitää ottaa, tottakai. Aina. Täytyy ymmärtää että jokaisella teolla on seuraus. Mutta syyttämällä lapsilisien olevan roolissa "Heikomman aineen lisääntymisessä" mennään niin heikoille jäille että rutisee; suurin osa ihan tuikutavallisista perheistä varmasti tarvitsevat sen rahan ihan arkisiin asioihin (tavallisia.fi?) - eikä vetääkseen perseet olalle tai nokkaan kokkelia. Siihen hommaan tuo sata euroa on hyttysenshaisse valtameressä.

   Lausunto loukkasi meitä "ihan tavallisia" lapsiperheitä. Asiallista keskustelua sosiaalitukien, tulonsiirtojen ja verotuksen olemuksista tulee käydä, mutta lausumalla tälläsiä luokattomia aivopieruja, ei saada aikaan mitään järjevää.

   Ihmisyys -suurin rikkaus. Meitä on moneen junaan ja silleen.

   Poista
  2. Näinhän se on. Aikoinaan lapsilisät perustettiin juuri sitä varten, että lapselle voidaan taata hyviä asioita, koulua, vaatteita ruokaa jne jne. Ja se oli tarkoitettu juuri heikompituloisille helpottamaan sitä arkea.
   Kyllähän sinä minut tiedät, en siedä tuommoista heikompi aines-luokittelua yhtään. Eniten mua näissä tämmöisissä jutuissa ärsyttää se, että ensin lauotaan jotain tämmöstä täyslannoitetta ja sitten joutuessaan selittämään sanojaan, ollaan niiiiin väärinymmärrettyjä tai kadutaan sanavalintoja. Se ajatushan ne sanat on suuhun tuonut. ei sitä voi kieltää.
   välillä hirvittää kyllä, että onx meidän nuorissa ihan tosissaan näin kapeasti maailmaa ajattelevia hemmoja.
   Onneksi on kaltaisiasi ihmisiä, jotka uskaltavat aukaista suunsa ja joilla asia on hanskassa. Kiitos kirjoituksesta.

   Poista
  3. Sepä!
   Se on jotenkin niin järkyttävää ajatella että toisillä se katse riittää vaan siihen omaan tonttiin, eikä mihinkään muuhun. Ja toi selittely - oikeesti, mulle voi hyvin väittää että musta on valkoista; voin siitä keskustella - mutta argumenttien pitää olla kohdallaan. Alatyylinen style keneltäkään ei mene läpi, jotain prokuraa täytyy olla millä keskustella. Ja mä olen sadisti; tykkään välillä oikeen vääntämällä vääntää jonkun kanssa joka on aiivan toista mieltä. Niin kauan jaksan, kun keskustelu pysyy kunnoittavana; Saul-poika kusi samantein aamumuroihin ja homma loppui siihen. Tuolla tavalla ei avata mitään keskustelua.

   itseasiassa, mä oon sitä mieltä että jos jätkällä on munaa (mulla on enemmän munasarjaa) - hänen kuuluisi erota. Tulkoot takaisin hommiin kun osaa pitää kielenkantasa kurissa moisessa asemassa. Sanojensa takana pitää seistä, vaikka laukoisi mitä. On osattava myöntää olleensa asiassa väärässä, pyydettävä aidosti anteeksi eikä ryhtyä kauttarantain maalailemaan anteeksipyyntöjä "sanoin vähän hassusti mutta asia kyllä oli pätevä" - hevonkakkaa!

   Kiitos! Kiitos ajatuksista taas, johan tästä turahti kunnon aivopöläytys minultakin :)

   Poista
  4. Samassa Radio Novan haastattelussa sanoi ettei hänellä ole aikomusta jäädä politiikkaan ja todellakin seisoo ajatustensa takana jep jep
   Mutta saanko minäkin jakaa?

   Poista
  5. Näitä haastatteluja ja aivopieruja oli useampia. Oli novassa, 45min, a-studiossa...

   Saap jakaa! Julkisen blogin osuuksia saa jakaa :)

   Poista
 10. Ihan mielettömän hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
 11. Mua kanssa huolestuttaa se, että vaikka (vanhempi) kokoomus sanoutui rivakasti irti tyypin sanomisista, niin jotain jostain kertoo se, että tyyppi on edennyt (ajatuksineen, olemuksineen, mielipiteineen, karvoineen ja sarvineen) varsin ylös kys. puolueen hierarkiassa, vaikkakin sitten nuorisopuolella. Mitä se kertoo kys. puolueen nuorison arvoista, jos tällainen tyyppi on ns. "hyvä tyyppi", johon luotetaan ja jota pöngätään ylöspäin? Mitä se kertoo kys. puolueen tulevaisuuden päättäjistä? Koko puolue on jotenkin ajautumassa niin kauas siitä, millaisena itse olen tottunut sen näkemään (yrittäjiä ja työpaikkojen syntymistä ja säilymistä tukeva maltillinen oikeistopuolue), että en äänestä enää ees sukulaisianikaan niiden listoilta. Nih. Mutta mää oonkin vanha, aattelen varmaan jotain viime vuosisadan kokoomusta, kehitys kehittyy. :/ (Sorry poliittinen vuodatus, mutta iteppä alotit. :DD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sas se! ytimessä olet! nämä junnut on niitä tulevaisuuden toivoja. APUVA...

   Poista
  2. Toisaalta Schubak on ollut Kimmo Sasin avustajana ja 2.11 Sasi kommentoi Taloussanomissa, että Schubakin kommentointi tuo vain väriä keskusteluun. En ymmärtäisi tälläistä kommentointia selkeäksi irtiotoksi. Ja onhan Rydmankin Helsingissä yhdistänyt maahanmuuttovastaisia mielipiteitään markkinaliberalismiin. Vieläpä sanoo nettisivuillaan, että kannattaisi pohtia mitä palveluita yleensäkin sopii tuottaa julkisin varoin.

   Poista
  3. niinpä. Rydmaniakaan en osaa nähdä millään mittakaavalla positiivisena asiana. Huih. Ja niin ala-arvoinen kommentti kun se onkin, se setä on pelottavan näköinen :D Hrrrrrr. Pahat vibat!

   Poista
 12. Sinun näkökulmillesi on paljon tarvetta tässä yhteiskunnassamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei pelkoa että niitä uskaltaisin laukoa korkeammilla palleilla, tämä ruohonjuuri näyttää juuri mukavalta paikalta!

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Todellinen tunneoksennus, mutta blogistiurani äärellä on todettava, että kunnon tunnevyörytyksestä irtoaa parhaat heitot.

   Poista
 14. Kiitos kun kirjoitit! Ei voi muuta kuin yhtyä ihan ensimmäisen kommentoijan näkemykseen!

  VastaaPoista
 15. aivan loistava kirjoitus, peukut tälle!

  Yhtä vain taisi jäädä puuttumaan - nimittäin se, mitä on luultavasti jokikinen meistä yhteiskunnan kustantamana kuluttanut: koulunpenkki. Sinänsä surullista, että tällainen iso panostus yhteiskunnalta ja silti läpi pääsee tuollaisia läpipäitä...

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...