torstaina, tammikuuta 19, 2012

Mysteerimustelma

Meillä on nyt Aghata Christie - tasoinen mysteeri. Mustelmamysteeri.

Viime yö oli taas laatua; eipä nukuta. Jostain syystä mä en saanut unta, valvoin kymmenestä sinne aamuyhteen jolloin Söör otti huikkaa. Sitten asettelin patukan takaisin petiin ja jäin torkkupyörimään. Kolmenkorvilla tapaus heräsi taas, otti huikan ja lähdin pyörittelemään pientä miestä kapaloon. Tästä tuli niin helve*illinen huuto, että isäntä otti pikkumiehen hoteisiinsa. Yritti laittaa uudestaan pakettiin - mutta huuto yltyi vain.

Kolmesta neljään hyssyteltiin pää punaisena karjuvaa kakaraa, joka ei meinannut tyytyä yhtäänmihinkään.

Aamulla pojan herätessä kummastelin jätkän poskea. Oikeassa poskessa on ikäänkuin puremajälki. Ei kokoa haikala, lude tai susi - vaan kokoa "velipoika haukannut". Eli aivan puremannäköinen, kahden symmetrisen sinertävän puolikuun haukkasu.

Tästä päästään mysteeriosuuteen. Isoveikka nukkui yön. Äiti ja isi oli plakkarissa. Kukaan ei muista tai tiedä kolauttaneensa toukan poskea mihinkään. Meillä ei siis ole ollenkaan tietoa, mistä tuo haukkasunoloinen jäki tuohon palloposkeen on saapunut.Ainoa vaihtoehto on se, että kun se infernaalisin karjunta alkoi kolmen korvilla, on lattialla ollut joku lelu kun poikaa kapaloitiin. Mutta kukaan ei muista sellaista nähneen tai olleen.

Poski ei ole arka, laps on oma ittensä.
Kuka hiivatti sitä haukkas?

21 kommenttia:

 1. :(

  Niin ja unia ja jaksamista tulevielle öille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle tuli välittömästi mieleen mahdollisuutena parvovirus. Omalla lapsella se kun alkoi muutama talvi sitten juuri näihin aikoihin täsmälleen samalla lailla. Ihmeteltiin naamassa ollutta mustelmaa, ja kohta niitä tuli sitten lisää.

   Poista
  2. poikkeama <3 kiitos

   terhiP - toi ei punota millään tavoin :O Kaikki kyllä on mahdollista, varsin täällä meidän tautituvalla :D ei auta ko kummastella menoa!

   Poista
 2. Voi Pulla Churchill, mitkä posket! <3 Kamala mustelma, toivottavasti selitys löytyy eikä ole mitään vakavampaa. Parempia yöunia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana liikanimi <3 Emmä usko että meidän möökö on sen kummempi ollu, kuin poskenalle jääny lelu tai isoveikan hellä dinosaurusesittely. sen ois oltava niin. tai koira ja potkassu koivellaan- Nakki sai aikoinaan kans pataan brunolta niin että oli poski mustana!
   tää neruoottisuuden perikuva on sekasin vaan heti näiden tavisten kanssa :D Ja ekana mä nään meidät istumassa sossulassa selittelemässä, jossa pelätään pahinta... mitenniin vilkas mielikuvitus!

   Poista
 3. Minä taas sanoisin että pakkanen puraissut. Meijän pojalla oli samannäköinen poski vauvana, ja tietävemmät osasivat sanoa että se oli paleltunut. Muistaakseni siinä tuntui vielä semmoinen patti. Kesti tosi pitkään ennenkuin se lähti pois. Onko siellä etelässä ollut nyt pakkasia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei täällä ole nyt ollu kuin -2 astetta jolloin me ollaan oltu ulkona. Eilen oli eka kerta kun oli ulkona ilman rattaita, eli oli maducassa. Pattia ei ole.

   kun kattelin tota poskea, niin toi alempi osuus on punotusta (kuolaa, nukahtaminen tissille) ja ylempi on ihan mustelma?!?!

   On voinut nakata naamaansaa leikkimatolla lelun päälle tms. mutta luulis toisen raportoivan jos ottaa kipeää, kun normisti kyllä pitää mekkalan jos vähänkään tuntuu epämukavalta!!

   Tää on kyllä supermysteeri. en taida saada sielunrauhaa ennenko ratkeaa. Guuglailin myös puremajälkiä, (kauheita juttuja tuli lasten pahoinpitlystä..) eikä toi haukkasulta sittenkään näytä; Esikoisella on "harvat hampaat" ja jos ois purrut, ois jääny niitä legonjälkiä!!! mene ja tiedä. EHTA mysteeri??!!

   Poista
 4. Millä ihmeellä sä oot saanut toiselle noin onnettoman ilmeen? "Voi mua, kattokaa, mulla on mustelma poskessa." <3

  Jospa Pulla on imenyt niin tinkaan tissiä, että on tullut fritsu poskeen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D tää oli ehkä paras!

   Poista
  2. Kaikki kas on mahdollista :D
   Pullalla on samat teatterielkeet kuin veljellään :D

   Poista
 5. Hämmentävää. Hyvin hämmentävää. Kertakaikkisesti.

  Toivottavasti joku selitys löytyy- sillä ollaanhan me äidit sellaisia,että muutoin tuo jää kaivelemaan ja kehitämme vaikka millaisia teorioita.
  Peukkua asia ratkeamiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, siis nää mysteerit on lapsiperheessä suvaitsemattomia. pitää tietää tai äitee kävelee itse sossuun ilmoittamaan ettei vaan osaa :D

   että paskamutsilasta vaan päivää!

   Poista
 6. Meillä on pienemmällä tirppanalla - kiitos isoveljen - ollut aika taajaan puremajälkiä milloin missäkin, ja ne kyllä erottaa selkeästi puremiksi. Niistä voi jopa laskea yksittäiset hampaanjäljet... Eli jos ois teillä isompi muksu haukannut, niin sen kyllä erottaisi selkeästi taaperon puremajäljeksi. Toivottavasti mysteeri selviää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no tätä mä kans pohdin,että luulis erottavan...

   mutta nyt kun mysteerimustelma vanhenee, alkais vähän näyttää siltä että siin ois legomallistoa myös. Isoveikka antanu "pusun". prkl...

   Poista
 7. Ihan ensiksi, posket ovat miehellä aivan ihanat (mustelmalla tai ilman)...

  VastaaPoista
 8. Joillakin (kuten itselläni) mustelmat tulee pitkälläkin viiveellä. Siis jos joku kolhaisu tulee, niin mustelma alkaa tulla näkyviin vasta seuraavana päivänä. Eli joku lelu on voinut painaa poskea jo aiemmin?

  VastaaPoista
 9. Se voi olla joo. Totaalimysteeriksi tuo taitaakin jäädä - siin o vähän sellasta näköä, että oisko sittenki velipoika päättänyt suukottaa?

  ihmeellistä.

  VastaaPoista
 10. Suloinen Pulla.
  Olisikohan mahdollista, että hän olisi ihan itse vetässyt itseään turpaan?

  VastaaPoista
 11. Mun pojalle tuli poskeen mustelma, kun teki hampaita. :)

  VastaaPoista
 12. Miten voi olla toisella niin lutunen ilme?? :) Tekis niin mieli vähän puristella noista ihanista poskista :)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...