perjantaina, tammikuuta 25, 2013

Äiti ei koskaan ole kännissä.

Viikon pysäyttäviä oli tämä teksti.

Oma lapsuuteni on ollut aika kosteissa oloissa. Vieraissa porukoissa, mökkireissuissa, laivamatkoilla. Liian usein sai olla pienestä asti pihalla siitä, onko aikuiset kykeneviä auttamaan. Liian pienestä asti sai huolehtia, että onhan nyt kaikki hyvin. Liian pienenä näki liian paljon, liian monissa tilanteissa. Liian nopeasti joutui kasvamaan ikäänsä nähden aivan liian isoksi. Se oli liikaa.

Jo kauan ennen omia lapsiani, olin päättänyt, etten koskaan tule esiintymään päihtyneenä lasteni seurassa. Viina on nääs sellainen juoma, ettei sitä koskaan ole pakko ottaa. Ne kerrat, kun tahdon pistää elämän risaiseksi, tehdään täysin ilman lapsia. Viimekerran tämä tapahtui peräti toisessa kaupungissa ja ystäväporukassa, kun pilttiset koisasivat isänsä kainalossa kotosalla.

Lapset ja alkoholi ei kuulu yhteen. Ei todella. Lasi viiniä voi kuulua ruoalla monen listaan, hyvin harvoin minullekin. Mutta sitä päihdyttävää lasia en ota. Olen sitten kuinka kukkahattutäti ja pystyynkuollut fossiili.

Perkele että laittaa vihaksi.
Kyllähän sitä tietää, on nähnyt ja todistanut kaikenlaista, entisessä ja nykyisessä elämässä. Mutta se, mihin voin varmiten vaikuttaa on, että mun penskat eivät koskaan ole päihtyneiden vanhempien hoidettavana. Ikinä. Ei milloinkaan.

Puuh.

7 kommenttia:

 1. Asiaa. Samoin päätin aikanaan ja pidin. Turvallisuus ennen kaikkea lasten kanssa. Mä julistaudun kukkahattutädiksi myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat hattuun ja villeys ja vastuuttomuus näkykööt vaikka karkkipäivänä!

   Poista
 2. Mä oon kanssa ihan TÄYSI kukkahattutäti. IHAN täysi. Varsinki noi "suomalaiset ei tajua eurooppalaista juomakulttuuria, pitäähän lasten nähdä alkoholinkäyttöä..." kommentoinnit vituttaa ihan täysillä. Lasten ei todellakaan tarvi nähdä sitä. Mä juon sen yhdenkin todella mielummin ilman lapsia. Kyllä ne sitä juomakulttuuria saa nähdä ihan varmasti muutenkin. Kuka vtun idiootti lähtee ryyppyreissulle omien lapsien kanssa??? Ei ole ihan kaikki kynät penaalissa sillä.

  Sen lisäksi se kommentointi "lasteni risteilyn kohokohta oli kun pääsi discoilemaan" kuka urpo ei keksi lapsille parempaa tekemistä kuin risteilyllä kännisten kanssa diskolattialla heilumisen. Taisi olla äidin ja isän kohokohta se disko. Pistää todella vihaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tahdompärjätä laivalla ees ilman lapsia niin ettei se ördäys hatuttais, saati penskojen kanssa. Mun mukaujen lapsuuteen ei alkoholi kuulu, piste. Kukkahattuillaan kimpassa!

   Poista
 3. Here,here! Mä olen samaa mieltä ja juuri tuosta samasta syystä me emme vietä vappua, juhannusta tai joulua (tai mitään muutakaan juhlapyhää tai vaikka tavallista viikonloppua) miehen kotona. Olen saanut suoraa palautetta ja käskyn pitää huolta omista asioistani, mutta sitä ei tunnu kukaan ymmärtävän, että juuri niin teenkin. Minä olen valinnut lapsilleni raittiin lapsuuden.

  Me olimme kesällä lasten kanssa risteilyllä ja kävimme katsomassa molempiin suuntiin lasten esityksen ravintolassa ja sitten paineltiin kiireesti kaikki nukkumaan. Ihmettelin silloin, kun esitykset ovat niin kovin myöhään, ei meidän lapset yleensä ole enää yhdeksän jälkeen hereillä, ei maalla eikä merellä...

  Taas yksi kukka hattuun lisää mullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Me ei juhlita moisia missään, missä väki on jurrissa. Piste. Ei ole lasten paikka. Mä oon sitä vtun rälläystä katsonut pienen ikäni, mun pentujen ei tarvitse, ei niin kauan kun meissä vanhemmissa henki pihisee. Kukkahattuliigaan vaan :)

   Poista
 4. Viimeksi tuli laivalla vastaan tapaus, jossa äiti oli jättänyt hyttiin lapsensa nukkumaan (muistaakseni arviolta n. 2- ja 5-vuotiaat). Noh, vanhempihan oli herännyt ja tuli käytävällä vastaan äitiänsä etsien. Valokuvamuistilla varustettu mieheni jotenkin yhdisti lapsen aiemmin päivällä näkemäänsä naiseen ja aika nopeasti tämän paikallisti ravintolasta. Oli kuulemma ollut nainen vähän nolona... Noh, tuossa ei sentään ryypätty lasten nähden, jos jotain hyvää tuosta yrittää hakea, mutta ehkei ihan paras ratkaisu ongelmaan tuokaan :/

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...