keskiviikkona, elokuuta 01, 2012

Äitisaaren rauhan raja!

Erehdyin istumaan sohvalla kahvikupin ja kirjan kanssa. Yhtäkkiä reiteeni tömähtää hitaasti poliisiauto. Perässä tulee Taaviainen, höpöttäen "viiuu--viiuuuu--viiuu" - heti kun katsekotakti äitiin on vahvistettu, alkaa naureskelu. "Mees nyt siitä, muru" - ja poika menee puuhaamaan jotain muuta. Uppoudun taas kirjaani. Yhtäkkiä pomppaan kuin sätky kenguru ilmaan; hittovie että pieni marakassi on kylmä paljasta reittä vasten. Taas nauraa Taaviainen. "Hei, nyt ihan oikeesti, mene leikkimään vaikka junilla" - ja Taavianen menee.

Kahvia lisää. Yhtäkkiä tunnen jotain epämääräistä jalkapohjassani. Bullis. Nyt on vuorossa leikkivispilä.

Koko tämän ajan isäntä istuu sohvan toisessa päässä, kaikessa rauhassa. Pelaa pädillä jotakin. Molemmat mukelot on vetäytyneet magneetinomaisesti mun kimppuun. Tissivakoon tipahtaa marakassi, jalkaa nostetaan että sille poliisiautolle saadaan luola, lopulta molemmat kiipeää syliin. Toinen repii tukkaa, toinen paitaa.

Että kirja syrjään vaan ja riehuntatuokiota kehiin.

ps. Vessan oven on oltava lukossa. Muuten mulla on aina seuraa. Molemmat tiirikoi ovea auki parhaansa mukaan. Mun kakkantaminen ei vaan voi olla niin mielenkiintoista... mutta se paketillinen tamponeita, mitkä Bullis mutusteli piloille, oli. Vinhaa katsoa 10kk ikäistä vauvaa joka nauraa räkättäen konttaa karkuun tamponinnauha suunpielestä roikkuen. Ha ha.

pps. Olin kylvyssä kirjani kanssa kaikessa rauhassa. Pojat oli lähössä mummolaan ja ruokakauppaan. En siis lukinnut kylppärin ovea. Kuulen, kun ovella räplätään ja luotan että isänsä on hollilla. Yhtäkkiä suihkuverho repästään vauhdikkaasti syrjään ja Taaviaisen hämmästyneen voitonriemuinen lärvi ilmestyy ammenreunalle. "A-HAAA" -kuuluu kundin suusta. Sitten alkaa isänsä kauhia maanittelu siitä, että tule nyt pois, äiti on kylvyssä, anna sen olla rauhassa. Kuulen pitkälle (isäntä tulkkaa stooria) kuinka Taaviainen juoruaa viittoen ja puhuen omalla kielellään, että äiti on kylvyssä, hän haluaa mukaan. Lopulta sälli luovuttaa kun kuulee että menee mummolaan. Mutta sillä ehdolla, että pääsee kylpyyn kun tullaan kotiin. Ja niinhän tuo pääs.

9 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin tuota :D!

  Miun mies aina ihmettelee ai miten niin en pysty muka soittamaan kannelta lasten läsnäollessa, kun hän saa soittaa ihan rauhassa kitaraa ja lapset osallistuu marakassien sun muiden kanssa. MIe oon aatellu, että ehkä ainakin tuo pienempi on mustasukkainen kaikesta mitä äidin sylissä on, oli se sitten esine...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Mustasukkainen on oltava kaikesta :D

   Poista
 2. Joo, ei toivoakaan yksinäisestä vessassa käynnistä tai mistään omaehtoisesta tekemisestä minuuttia pidempään, kun ollaan kahdestaan kotona (niin kuin yleensä). Ja vaikka isi olisi täällä käymässä, Jäppisen pitää silti vahtia mitä minä teen ja mieluiten osallistua kaikkeen. Äidit on magneetteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maagista. Tässä on jotain tosi outoa vetovoimaa!

   Poista
 3. kyllä se vaan on ihmeellistä tuo. mä en vieläkään saa olla vessassa rauhassa, ja tyypit on siis kaks ja viis. ja vaikka mami heiluis vapaana asunnossa, mun kintereillä (tai vessan oven takana) kuuluu se määkivä "mamma, mamma!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :F Tässä on joku ipanoiden salaliitto. Ja välillä täytyy sanoa, että mä kuuntelisin ilomielin kun joku repii kynsillä liitutaulua, kuin sitä jatkuvaa määkivää "ätiiii, ätiiii, ätiiii, ätiiii" - huutoa. Se on suloista välillä, mutta kun ite yrittää hengittää hetken, se riipii. Huutakaa vaikka sitä toista osapuolta välillä! (mutta ei, ei koskaan.)

   Poista
 4. Repesin ihan täysin tamponijutulle, kiitos, kun jaat arjen asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäiskö laittaa tampaxille viestiä että teidän perstulpat on meidän 10kk riiviön lempiruokaa - lähettäkää lisää?

   Tätähän tää vaan on! Onneksi vielä naurattaa (välillä vaan itkettää...) LAitoin muuten miehen sitten matkaan kaupalle tulppaostoksille lasten kanssa. Sen verta piti hengittää!

   Poista
 5. Mäkään en saa olla vessassa rauhassa ... eilen reissulla illalla ravintolan vessa Sofia mukana:

  Istun pöntölle ja tyttö tuli mukaan koppiin kun halus ja mies jäi lukeen lehteä johonki leponurkkaan. "IIIIIIIIIIIIK"
  "ÄITI, ÄITI, ÄITI, ÄITI...!"
  minä: shhh
  Suljen korvat että voin keskittyä kakkosella asiointiin. Ei auta. Tyttö kiskoo housuista ja huutaa kurkku suorana joko iiik tai äiti, äiti. Sitten se puskee päällään mahaan/ haaroväliin. Lopulta se alkaa hakata päätään vessankopin seinään. Uhkaan soittaa isin hakeen. "EI ISIÄ!" Soitan miehelle.. se hemmetti oli jättänyt kännykkänsä mökkiin! Uhkaan jäähyllä.
  "EI JÄÄHYÄ"
  "Sitten oot nätisti, että äiti saa asioida rauhassa"
  "Mennään pois"
  "Ei voida mennä pois, kun ole saanut kakkattua vielä yhtään."
  "KAKKAA! KAKKAA! KAKKAA! ÄITI KAKKAA! KAKKAA!..."

  jne... en kakannut, housut ylös ja miehen luo ja pyyntö että pääsen mökkiin paskalle. Ei onnistunut. MIes naarmutti naapurimökin yöpyjän autoa ja jäin tytön kans kaksin...

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...