keskiviikkona, toukokuuta 16, 2012

Vuosihuolto!

Tässä on taas tovi vierähtänyt kuulumisten kertomisesta, koska oon ollut ihan rätti. Vuorossa on ollut "soita tuhat ja kymmenen puhelua eri osoitteisiin ja kuuntele, miten mikään asia ei tunnu kuuluvan kenellekään" -osio.

Lähdetään siitä, että Taaviasen korvien ilmastointiputket on irti. Itseasiassa, toinen on ollut irti jo puolisen vuotta - toinen irtosi vähän sen jälestä. Viimelenssussa lääkäri sai ongittua toisen irronneen putken pois korvasta - nyt se toinen tunkee ulos. Näkyy ihan kun korvaan kurkkaa. Sitä nyt sitten on yritetty liotella, aluksi oftan akvakol tipoilla ja nyt sitten ihan ceridalilla. Tähän liittyen "erehdyin" olemaan yhteydessä korvaklinikalle.

Korviksella on pojan asioita hoideltu, koska kukaan normaali tohtori ei näe korviin. Korvat nääs on pikkuiset jonka lisäksi käytävä on mutkainen, vaikkuinen ja karvainen. Kenkkukorvapoika! Korviksella on sanottu, että nuo röörit on niin pienet ja case niin hankala että tänne vaan kun on ongelmia. Kunnes. Menin sitten soittamaan, että putket on poissa, tulehduksia ollut ja pelko liimakorvan uusimisesta sekä kuulonalenemasta. Vastaus oli, että ei tänne. Menette yksityiselle, se on edullista. Argumentoin tähän että down-sällit kun ei saa tuota vakuutusta niin ei ole ihan niin edullista mennä specialistille, koska keikka on aina sen 80-100 euroa erikoislääkärin vastaanotolla. "Ei se niin paljoa maksa, siitä saa kelakorvausta" vastasi korviksen täti. Juu. Tuo summa on sen korvauksen jälestä. Ja jos meidät on kirjattu jo teille, miksi emme saa tulla. Noh. Emme saa.

Siispä lähetettä hakemaan. Soittelin terkkariin pojan Vaippa-asioissa, kun neljä eri tohtoria/hoitajaa on vastannut että "meillä ei ole tapana, ei kuulu meille"- pomputetaan vammaisneuvolan ja perusterveydenhuollon väliä. Nyt sain selville vaippahoiturin yhteystiedot ja maanantaina mennään sitten valkkaamaan vaipat - kehitysvammaisuudesta johtuen kundi saa vaipat alk. 3v hoitotarvikejakelusta. Hieno juttu! Nyt toivotaan vaan ettei niitä tarvittaisi kovinkaan pitkään vaan, kesä toisi edistyksen asiaan - minkä pikkuveikan syntymä on taannuttanut.

No takaisin korviin. Hoitaja sanoi että laittaa lääkärille kyselyn miten lähetteen kanssa toimitaan. Ei toimita, oli vastaus tänään. Pitää varata erillinen aika ja se menee syyskuulle. Mutta tähän hätään saatiin maanantaiksi tsekkausaika lääkärille, jos hän nyt sais sitten ongittua sen karanneen putken pois korvakäytävästä kiusaamasta (poika rapsii korvaa koko ajan) sekä onnistuisi jollain ilveellä näkemään liimakorvatilanteen. Onnea ja menestystä toivotaan.

Samaan kasaan maanantaina on Taaviaisen 3v neuvola sekä Pullan 8kk neuvola & lääkäri. Että täyshuolto, alustan rassaus ja röörien puhdistus molemmille pojille! Mun pitäis myös pyörähtää labrassa, joten siinähän tuota aktiviteettiä riittääkin. Onneksi, oi onneksi mies on ottanut siihen vapaapäivän.

Nyt listasta puuttuukin enään vain hammaslääkärireissu Taaviaisen kanssa. Sitä en taida saada maanantain vuosihuoltoon enään sovitettua vaan aika taitaa tulla myöhemmälle.

Samas kasas olen täyttänyt taas raksi-ruutuun kuponkia vammaistyön sossulle, keskustelin Kelton ja puheterapeutin kanssa päiväkodin haasteista ja vinguin perhetyöntekijälle että ei tämä poika, mutta nämä byrokratiat. Välillä tuntuu että tosissaan tää erkkaelämä on ammattimaista puhelurumbaa kera paperisodan. Hyyh. Ei tulisi ikävä jos joku fiksumpi tapa hoitaa asioita tulisi kehiin.


Söör omatahto tallusti ekan kerran päiväkodista kotia 
ihan ilman ensimmäistäkään karkausyritystä tai vikinää! 
Oi ILOA! Piti varata vaan oikeasti paljon aikaa koko hommaan.


Onneksi illalla pojan Kummitustäti tuli ja pääsin parintunnin höpöhöpö lenkille hänen kanssaan kaksin. Oli ihanaa olla kävellään ja kälätetään moodissa, pieni vesisadekaan ei haitannut.

Huomista aurinkoiseksi kaavailtua päivää odotellaan hiekkalapiot tanassa, meinataan taas lojua mahdollisimman pitkään ulkona! Saa purettua pienistä ihmisistä eneregiaa! Ja ladattua itseensä, jotta jaksaa sitten maanantaina vetää kunnon vuosihuoltorundin!

4 kommenttia:

 1. Onpa typerää toimintaa korvapolilla ollut nyt!!

  VastaaPoista
 2. Huh, aivan hengästyttää jo pelkkä lukeminen, niin etten ihmettele, että sulla on vähän väsy tuossa hässäkässä! Ja jo se nyt on kumma paikka, että jos on sanottu nimenomaan, että "tänne vaan", niin miksi siellä on joku "täti" tulppana edessä sitten!? (Vähän sama muuten meillä, lastenpolilla lääkärit/hoitsut sanoo "tänne vaan" ja kun soitat, niin sihteeri portsaroi terveyskeskukseen vaikka yrität kuinka selittää "että no mutta kun". Onneks meillä on supermahtava terveyskeskus. :))

  VastaaPoista
 3. Siis yksityiselle käskettiin korvataudeilta?! Onpahan törkiää! Jono siellä varmasti on syksylle, kun kesälomat pakkaa päälle. Kuka lääkäri teille on sanonut, että voisitte tulla suoraan korville kiertämättä terveyskeskuksen kautta? Jospas voisit laittaa suoraan ko. tohtorille viestiä ja vinkua putken poistoa, eihän se vie kuin puanisen minuutin ammattilaiselta? Tokihan tk:ssakin pitäis peruskorvasysteemit hoitua, mutta kun välineet (joita siis ei ole) ovat aika heikot, voi olla haastavaa onkia putkenpätkää korvasta viisipiikkisellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis kaivaa se epikriisi sieltä.. Yritin sille tädille sanoa, että kattois sieltä meidän papereista koneelta mutta juu ei.

   ja kun siis se putken onginta on pikkujuttu, mutta me tarvittais nyt niiden korvien perusteellinen syynäys - onko siellä taas liimaa ja mikä on kuulon tilanne! Kun nuo terkkarissa näkee vaan osan tärykalvoa, viimeksi kun oli se nieluruisa-ja kitarisapoisto ja molemmat putket oli paikalla, oli korvissa silti liimaa :( Meille pitäis samalla putkien uusimisessa (juu, ne tarvitaan- ainakin mun keittiönpöytädiagnoosin mkukaan) - tehdä se aivorunkoaudiometria nukutuksessa, koskaan ei sitäkään ole tehty. Yritti silloin foniatrialla tehdä pojan ollessa 3kk ikäinen, mutta se töykeä lääkäri ilmoitti epikriisissään että vanhemmat kieltäytyvät toimenpiteestä kun yritettiin kysyä että onko se nyt tarpeen juuri tehdä, kun pojalla oli painoa sen 3-4kg ja nukuttaa olisi pitänyt... Pyydettiin lykkäystä, saatiin hylsy ja kysessä oli se pässi joka sanoi että "eihän noista mongoloideista tiedä kuuleeko vai ei"...

   Aargh. ei oikein nappaa :(

   Poista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...