perjantaina, maaliskuuta 09, 2012

Tuunaa Retroruoka?

Mä jäin nyt ajatustasolla fiksoitumaan tohon "retroruoka-ajatukseen". Toisessa blogissa hehkutettiin vanhan ajan curryä - eli sitä kirkkaankeltaiseksi värjäävää stuffia.
 

Hannan sanoin;
 "sitä keltaista, jota äiti laittoi 80-luvulla kanankoipiin ja jota et ikinä olisi uskonut käyttäväsi yhtään mihinkään"

sitä tarttis kokeilla. Namslurps.

Lisälemppareitani on munakasrulla, johon survon sisään mitä vaan keittiöstä löytyy. Sisäelinruokiin tai veriruokiin en koske pitkällä tikullakaan. Raakaa kalaa en syö (myös graavikalat lukeutuu tähän) ja lihan on oltava täysin kypsää.

Mitä muita retroruokia pukkaa mieleen, mitä vois tehdä ja tuunata?

Kanaviilokista tykkään edelleen, mutten koskaan ole duunannut sitä ite. Sen pitäis olla juuri sellaista ydinjäte-keltavihreää mitä koulussakin oli! Tillilihasta kans tykkäsin, se pitäis kans hanskata kotona (ilman kumiperunoita ja niitä hyöööööögh- joustopaloja).

7 kommenttia:

  1. Juu minäkin muistan, että lapsena syötiin kanankoipia, joissa vahvasti maistui curry! Sitä saatettiin vielä pöydässä ripotella siihen päälle lisää. Äiti teki kanankoivet ja riisiä sellaisessa savipadassa.
    Uunimakkara kuuluu kyllä ehdottomasti tähän retroruokien sarjaan :) Ja lämpimät voileivät myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunimakkara, se on kyllä tuon Taaviaisen herkkua; sitä vois varovasti tuunata kasviksilla. tai ostaa jotain muuta kuin hookoonblåååta tai suomilenkkiä uuniinlaitettavaks :)

      Lämppäreistä on tehty ns. "uunipizzaa" eli sellasia isoja reiättömiä ruoisleipiä käytetty pohjana! Täytetty ihan kuin pizza ja ai että ko on namia! Leipää tuo Taaviainen ei kuitenkaan kauheesti syö joten ei niin toimiva suunnitelma...

      Poista
  2. Kanaviilokki on IHANAA, mutta sitäpä ei Suomessa ole ihan helppoa tänä päivänä valmistaa. Suomessa nimittäin ei myydä kanaa missään. Broilerista viilokki ei onnistu.

    Käyn usein Tanskassa siellä asuvan suomalaisystäväni luona. Siellä kanaa myydään joka kaupassa. Ja niinpä me valmistelemme siellä sitten yhdessä viilokkia:-) Nam nam nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hola!
      Hyvä kun sanoit, mä oisin duunannu broiskusta. Olen kaupan pakastealtaassa kyllä nähnyt nimenomaan luomukanaa. Täytyys kokeilla!

      Poista
  3. Itäkeskuksen Prismassa myydään pakastekanaa. Myös luomua! Mut ne liettualaiset, tai mistä nyt tulevatkaan normikanat on tosi laihoja raukkoja mut liemestä tulee hyvä! Sitä lientähän tulee kanaviillokissa enemmän kuin mitä itse viillokkiin tarvitaan joten seuraavana päivänä voi tehdä vaik herkullista kanakeittoa tai risottoa siitä liemestä.
    Tilliliha on kans ihan älyttömän hyvää itsetehtynä. Njams! :)
    Olethan jo käynyt katsomassa Pioneerwomanin sivut? Amerikkalaisia herkkuja mut esim. porsaankyljyksistä löytyy modernimpia versioita. http://thepioneerwoman.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jesh, sehän se kauppa oli josta löytyy - Viikissä taitaa myös muuten olla, ennen väärin muista! Ja luomuosiota juur!
      Hyviä idiksiä, pistetään ruokalistalle.

      Mies muuten ilmoitti että tarttee pidemmän varoitusajan kanaviillokkiruoalle, kun ehdotin että oltais tänäviikonloppuna loihdittu :D Ei kuulu suosikkeihin hällä.

      Kiitos likistä, sinne siis seuraavaksi!

      Poista
  4. Italianpata! Sairaan hyvää lapsuusmuistoruokaa, mutta se pitää ihan ehdottomasti tehdä alusta asti itse, ei pussista. Helppoa ja halpaa. Nam! Jälkkäriksi vispipuuroa, retrokasariherkku suoraan lapsuudesta sekin. :)

    VastaaPoista






Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...