perjantaina, helmikuuta 17, 2012

Pakko lukea.

Täällä pidetään yhä sairastupaa pystyssä- Esikko alkaa tokeentumaan, tosikon tilaa seurataan tarkasti. Ongelmana on ollut liian vähäinen maitomäärä, mutta kuiva tuo ei onneksi ole. Eilen pikkarainen oli kiukkuisempi kuin ampiainen, mutta tänään enemmän oma itsensä.

Mulla alkaa oleen nuppi sekaisin kuin Haminan satama, mutta se on kaiketi ymmärrettävää. Jostain ihmeen syystä mä oon tähän väsymykseen kerännyt himon lukea kerta toisensa jälestä  koskettavampia kirjoja. Jos ei itte tunne kuin kiukkua ja väsymystä, niin kaiketi sitä hakee kirjoista sitä koskettavampaa skaalaa.

Adoptiomatka kolkutteli jotain tosi primitiivisiä tunteita äitiydestä. Jäähyväiset Einolle taas aiheutti pakonomaisen krampin tarttua kirjaan ja lukea se alusta loppuun, kuin repäisemällä laastarin irti. Se häivähdys sitä tuskaa, mihin voi eläytyä itse vastaavaa kokematta- oli lähes kuristavaa. Seuraavana listalle menee ehdottomasti Jäähyväisten jälkeen - joka toivottavasti valaa uskoa siihen, että kaikesta voi selvitä elossa, vaikkakin pirstaleina.

Siinä sivussa on tullut luettua sitä, tätä ja tuota, otteita kaikenmoisista. Viimeisimpänä blogituttava vinkkasi, että uusimmassa kotivinkissä on juttua blogistanian "vauvantekoprojekteista" -sitäkin odotellessa. Mulla alkaa olla nuppini kanssa sellainen pakojärjestelmä, että tavaan vaikka shamppoopullojen taustoja lukemisen tarpeessa.

Olenkin sanonut, että kun lapset on isompia ja saa sitä ihan oikeaa omaa aikaa; se tulee sisältämään hiljaisuutta, litratolkulla kahvia ja suklaata sekä läjäpäin kirjoja.

6 kommenttia:

 1. heippa! Nyt täytyy ihan kommentoida tuota kirja-asiaa vaikken kai ole koskaan aiemmin tänne kommenttia jättänytkään :) Adoptiomatka oli itselle myös huikea lukuelämys. Toinen tosi hyvä,ja tunteita herättävä jos et ole vielä lukenut, on Anna-Leena Härkösen onnen tunti. Käsittelee sijaisvanhemmuutta.

  Omalla listalla on pitkään ollut tuo jäähyväiset Einolle, mutta olen hieman viivytellyt. Mietin juurikin aiheen rankkuutta,mutta toisaalta taas juuri niistä itse pidän. Saa vähän perspektiiviä omaankin elämään ja pikku murheisiinsa :)

  Sinun blogiasi olen lukenut jo pitkään, mutten muistaakseni ole aiemmin kommentoinut :)
  Itse toimin tilapäis/perhehoitajana teidän esikon ikäiselle ihanalle down-tytölle. Neiti on ystäväni tytär ja vierailee meillä n. 2vrk kuukaudessa. Siksi on mukava seurata Taaviaisen touhuja ja edistysaskeleita kun ovat niin saman ikäisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissunkaa!!
   Onnen tunnin luin, mutta pinttyneenä härkösfanina olin jotenkin pettynyt; se jokin puuttui. Einon kirjan kanssa kannatta olla "varovainen" ja valita se siihen juuri oikeaan hetkeen, sen verran tiukka opus on kyseessä.

   Voi, me niiin tahdottais oma tilapäisperhe/tukiperhe, mutta kun eioota tarjotaan vaan. Nyt on pari rautaa tuttavipiirissä laitettu tuleen, saas kattoa natsaiskos.

   Terveiset siis arvokkaalle lainamutsiroolille sinne <3 Taaviainenkin lähettää varmasti terkkuset sinne suuntaan :)

   Poista
 2. paranemisia teille! hyvältä kuulostaa nuo suunnitelmat sit kun oikeeta omaa aikaa, itsekin jo suunnitellut vaikka mitä, mut ihan ekaksi unta, unta ja UNTA! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, Unta. Miten mä unohdin ton kaikkein tärkeimmän :D Unta saa parhaiten kun on lukenut ees ihan pikkasen. Tai sitten siihen kirjaan jää jumiin ja... Ei. Eka unta, sitten kirjaa. Marssijärjestys on selvä!

   Poista
 3. Mä olen myös lukenut Jäähyväiset Einolle ja Jäähyväisten jälkeen -kirjat. Ihan mielettömiä molemmat! Luin ensimmäisen alunperin kouluprojektia varten, mutta ei sen lukeminen ollut ollenkaan mitään pakkopullaa. Niin taitavasti ja koskettavasti kirjoitettu.

  Paranemisia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on varauksessa toi jäähyväisten jälkeen, siihen kiinnni siis seuraavaksi! Aiheet on niin rankkoja ettei tosikaan, mutta samalla ne tuo mukanaan niin valtavan paljon.

   ps. pyritään parhaamme mukaan parantumaan :)

   Poista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...