keskiviikkona, helmikuuta 15, 2012

Kotipalvelu

Kotipalveluun soitettu.

Pohtivat että ollaanko täällä kuinka vammaisia että miten meidän kanssa pärjätään. Vammaistyön puoli sanoo, että kotipalvelu.

miten mulla on välillä sellanen olo, että me ollaan kyllä kaiken maailman puiden ja kuorien välissä?

Soittelevat ensiviikolla, kun ovat käsitelleet meidän casen tiimissä. Jei! Taas uusi sosiaalityön taho meidän perheeseen. Saanko sanoa, että vähän väsyttää olla kivenä byrokratian rattaissa.

Lastensuojelun asiakkaana ei olla oltu vielä, mutta saas katsoa että pitääkö täälläkin tehdä se veto että tekee itsestään ilmoituksen saadakseen tukea? Äitiensuojelua ei taida olla olemassa? Mites se perheen oikeuksien suojelu?

Päivä vain ja hetki kerrallansa, siitä aina lohdutuksen saan...

9 kommenttia:

 1. Siis soittivat oikein kysyäkseen, että kuinka vammainen ipana teillä on? Uskomatonta. Eiköhän näiden meidän tenavien kanssa pärjää kuka vaan, joka tavislapsenkin kanssa pystyy olemaan. Täytyy vaan olla nopsat jalat ja silmät selässäkin ;) Ellet sitten itse ole vailla aac-taitoista ihmistä, joka kommunikoi lapsen kanssa täydellisesti viittomin ja kuvin... Toivottavasti saisitte järkevää apua mahdollisimman pian.
  Itse olen toivoni menettänyt noiden kunnan perhetyöntekijöiden kanssa enkä enää sieltä apua pyydä. Sen kerran kun olisin tarvinnut apua tilanteeseen, jossa mulla oli käsi paketissa ja hoidettavana pari keharia ja vauva, sain ko. työntekijän tänne auttamaan 3x1,5h kellonaikaan 7-8.30. Jee. Nyt kun on yksi tenava lisää, ne ei varmaan uskaltais tulla ollenkaan.

  VastaaPoista
 2. joo siis mulle riittää täti joka osaa olla lasten kanssa; ei tuo meidän spessupenska niin erityisen hankala ole! Puhumaton kolmevee, eipä siinä sen kummempaa. Se viittomataito ois plussaa, mutta kun muksu ymmärtää puhetta niin pärjää tän kanssa ihan tavistädit!

  mulla on tosissaan kahden vuoden takaa tästä nihkeet kokemukset ja nihkeeltä tuntuu yhä. Täti soitteli sitten kertoakseen paljonkko maksaa ja millanen kööri täällä on, mutta tuntu kyllä hullulta että sanamuodot kysyttäessä esikon vammaisuudesta on luokkaa "kuinka vammainen lapsi on" vai miten se kysy, "kuinka vaikea downi"- tuli taaas vähän sellanen hoomoilanen olo. Vois kysyy vaiks että miten se näkyy lapsen toiminnassa tai millaisia erityistarpeita lapsella on, jos on.

  noh. mä yritän ja yrittänyttä ei kuulemma laitella?

  VastaaPoista
 3. Mie en nyt kans ymmärrä, etteikö ihan perusmaalaisjärjellä varustettu ihminen pärjäis teijän tenavan kanssa (en vähättele erityisyyttä tällä kommentilla). Ei ei en ymmärrä kuinka näistä yksinkertaisista asioista tehään niin helevatun vaikeita...

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa kurjalle asenteelle. Itse lastensuojelussa työskentelevänä sorrun myös ongelmakeskeisyyteen, koska lähtökohtaisesti jotain "korjattavaa" pitää olla, jotta lastensuojelun asiakkuus alkaisi. Meidänkin kaupungissa on vammaispalveluissa kotipalvelutöntekijät erikseen, jotta osaaminen ja tietotaito olisivat kohdillaan. Ja monista kunnista on karsittu pois ns. Tavisperheiden perhetyö tai kotipalvelu, vaikka se juuri olisi parasta ennaltaehkäisyä! Eikä sun tarvi tehdä ilmoitusta itsestäsi, tee lastensuojelutarpeen selvityspyyntö, jos asia ei tuotq kautta etene. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kelpuutan kotipalvelun tädin kuin tädin; nää meidän skidit ei tartte mitään niin ihmeellistä. Tuollainen luksus että vammaispuolen tyypit ois erikseen, ois jo niin upeutta että. Ja joo, monissa kunnissa vastoin lakia on se ennaltaehkäisevä osuus jätetty pois - miten väärin se onkaan!!!!

   toivottavasti ei tartte tehdä mitään ilmoja vaan että tää läksis kulkemaan! Kiitos tsempeistä!

   Poista
 5. On se kumma miten erilailla kunnissa nämä asiat hoidetaan. Me kun tarvitsimme tänne apua, otin puhelin kauniiseen kouraan ja soitin meidän palveluohjaajalle. Hän lupasi esittää asian pomolleen ja tehdä kaikkensa, että palvelun saamme. Iltapäivällä sitten tuli puhelu, että homma kunnossa, hoitaja tulee Väestöliiton kautta. Ainut mikä aiheutti jonkun verran miettimistä oli infektioeristys. Ei ketään kiinnostanut/ihmetyttänyt Neidin kehitysvammaisuus tai sen aste.

  Tsemppiä. Toivottavasti nyt kuitenkin saatte hoitajan vaikka sossu vähän pöllö onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on oma vammaispuolen sossu joka vaan antaa puhelinnumeroita joihin soitella. Palveluohjaaja joka toimis kuulostais upeudelta! Täällä tuntuu olevan ammattitaitoinen luukutussysteemi missä ihmistä laitetaan lokerolta toiselle pörräämään.

   Mä kans hämmästyin tuosta esikon vammaisuuteen liittyvästä tenttaamisesta hieman. Tai ehkä hieman enemmän; ne sanavallinatkin oli niin perinjuurin outoja. Toivotaan että saadaan jotakin! Alustavasti oli puhetta siitä että 3h viikossa voitais saada, parhaassa tapauksessa 2x3h. Mutta, he palaa asiaan ens viikolla viimeistään.

   Kiitos tsempeistä, tulee tarpeeseen!

   Poista
 6. Sano ensi kerralla, että et tarvitse apua lapsen kuntoutukseen, vaan ihan samanlaista apua, mitä tällaisessa tilanteessa ihan missä tahansa perheessä tarvitaan. Taaviaiselta puuttuu joitakin taitoja, mitä monella samanikäisellä lapsella jo on, mutta on niitä puhumattomia tai vaippaa käyttäviä kolmivuotiaita, jotka ovat (ainakin vielä) ihan normaalin kirjoissa. Viittomien osaaminen on plussaa, muttei mitenkään välttämätöntä.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...