keskiviikkona, tammikuuta 25, 2012

varpusparvi.

Viime yönä keskiyön tunneilla aloin oksentamaan. Sitten iski se toisen pään kosto. Norovirus, hyvääpäivää. Järkyttävät vatsakivut. Olo alkaa hiljalleen tasoittumaan, viime yö oli helvettiä. Nyt toivotaan ettei kukaan muu sairastuisi.

Määenjaksa.
Nyt puuttuu enään länsi-niilin virus ja lie mitkä muut harvinaiset; kaikki muut taudit on tässä perheessä tavattu.

9 kommenttia:

 1. Mistä tietää että on noro? Siis liittyykö siihen jotain tietynlaisia oierita erotukseksi tavan vatsataudista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro sano Noro!

   Totas, mä määrittelen vatsataudin noroksi silloin, kun oireet alkaa kuin veitsellä lyöden äärettömän rajuna (tauotta molemmista päistä) ja aktiivivaihe kestää 6-12 tuntiin, oksunpaksun päätyttyä myös kuin veitsellä leikaten. Näin meillä duunissa aikoinaan sairaalassa noro määriteltiin. Sitten menee ne muutamat päivät voimien keräämiseen, kun koko elimistö on aivan sekaisin. Norokakka myös "haisee" tietyltä, osasivat konkarihoiturit aikoinaan kertoa. Valitettavasti mun nokka oppi myös siihen käryyn...

   Tää on infernaalisin kaikista vatsataudeista, alkaa täysin varoittamatta ja loppuu yhtä vikkelästi, jättäen "tiejyrällä yliajettu" -fiiliksen.

   Poista
 2. No jo on teillä ollut oikein tautisirkus, koeta jaksaa jotenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3
   jaksettava se on. Isoin isäntä jäi himaan eilen hoitamaan pienintä, kun en saanut häntä ees sängystä nostettua. Tänään pitääkin jo pärjätä omillaan, otetaan tosi varovasti. Ajattelin ryhtyä makaronivellin keittoon..

   Poista
 3. Voi itku !!! nim. sama virus koettu. Ja niin perskuleen herkkä tarttumaan, I´m sori. Mutta onneksi ei kestä pitkään. Mulle nosti noiden parvien jälkeen kuume, ei korkee mutta tulipa kumminnii. Jos apuvoimia lähistöltä löytyy, kutsu jo apuun. Ethän sä jaksa tommosta. Voi kun nyt löytäsin muistini lokeroista jonkun ihmeaineen teille avuksi, jotta saisitte voimaa ja loppuis tuo kierre. ei oo ihme jos oot ihan rätti. Toisaalta tää myös nostaa teiän vastustuskykyä. Vaikka ajatus siitä tuntuukin nyt ihan hullulta.
  Tsemppiä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itkupa hyvinkin!

   Kuumehan täälläkin kiekkui siinä 38 tuumissa, meni tovi että uskals ottaa lääkkeen, se auttoi. Apuvoimina oma mies löytyy, jäi kotiin eilen koska musta ei mihinkään ollut - ketään muuta ei uskalla ottaa kun taatunvarmasti ovat sitten umpisairaina!

   Mä kans toivon, toivon, uskon ja rukoilen että nyt ois paletti kesään asti käyty läpi... yhyy... Kiitos ajatuksista <3

   Poista
 4. Voi ei.... Petra: tavallinen vatsatauti kestaa vuorokauden, Noro n. 3 vrk.oireiden loppumisesta pitää odototella vielä 2 vrk, ennen kuin lähtee esim.töihin.... =) Tääll lisää: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00738

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noro -tuo kaikkien äärettömien korpimaiden pahin yrjöpaskotauti! tuo duokkarin ohjeistus on jännä, siin o paljon samaa kun osastolla työskennellessä opetettiin - mutta sitten muutamia mitkä on eri. Samase, mä oon ristinyt kaikki helvetinvoimakkaat vatsataudit noroksi, koska ei tavispöpö kykene tälläiseen ihmisen nirhaamiseen, että lähes rukoilee mielummin kuolevansa kuin oksentavansa enää kertaakaan.

   Tartuntatautien kauheimmasta päästä :/

   Poista
 5. Voi sua, tiedän taudin, olen ollut kaksi kertaa sairaalassa siitä. Kuolema meinas tulla, kun olen suoilistoleikattu, niin menin totaalikuivaksi. Aivan kauhea tauti myös lapsilla, toivottavasti eivät saaneet (pitää peukkuja, vaikka aivot kertoo toista)tartuntaa. Koittakaa kerätä voimia. Kaikkia sitä pitää kokea, mutta muistan myös ajat jolloin omat lapset olivatten oksutaudissa, siinä sai pestä kaikki petivaatteet ynnä matot parhaassa tapauksessa. Virtuaalihalit

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...