maanantaina, tammikuuta 09, 2012

Uusi yöeläin löydetty!

Viimepäivinä tiedemiehet ovat löytäneet makuuhuoneen nurkasta majailevan kokonaisen heimon uusia yöeläimiä. Eläinten koko vaihtelee, mutta yhteneväisinä tekijöinä aikuisilla yksilöillä on sinertävät, suuret silmäpussit. Keskenkasvuisilla lajin edustajilla on tavattavissa kantavaa ääntä joka muistuttaa usein oven narinaa tai mölyapinan karjahtelua. 

Nämä uudet nisäkkäät valvovat öisin. Sekä päivisin. Silmäpussiyöeläimen tunnistaa alati sinertävistä silmien alla möllöttävistä pusseista, joiden koko vaihtelee yöelämän tahtiin. Aikuiset yksilöt ääntelevät alkuyöstä murahduksin ja örähdyksin, aamuyöstä kommunikaatioon sisältyy myös eritasoisia voimasanoja.

Tämä eliölaji ei ole kuolemassa sukuputtoon.
Siitä pitää huolen lisääntyminen joka mahdollistuu päiväsaikaan nähtyjen jälkeläisten suloisuuden havainnoinnissa. Yöaikaan useiten kuultu lausahdus sisältää sanat "ei ikinä enään" ja "sterilisaatio" - päiväsaikaan usein kuulee kuitenkin kommentteja siitä, miten ihanaa olisi jos silmäpussiyöeläimillä olisi liuta jälkeläisiä. Silmäpussiyöeläimellä saattaa olla piiloutumisvaiheita jälkeläisten kasvaessa, mutta viimeistään jälkeläisten teini-iän myötä eliö löytyy jälleen valvomasta öitään.

toiset jumppaavat pussejaan pois. Ei auta, lajin edustajat on havaittavissa aina.


Silmäpussiyöeläin nauttii ravinnokseen usein sitä, mitä kiinni saa. Ruokailu suoritetaan usein päiväsaikaan hotkien, yöaikaan jääkaapin kelmeässä valossa notkuen. Silmäpussiyöeläin on kaikkiruokainen, aamuyöstä kitusiin uppoaa usein talouden herkkuvarastojen jämät. Suklaata ja kofeiiniä kuluu sen mukaan, miten jälkikasvu sitä sietää toissijaisesti maitoravinnossaan.

National geographic ei vielä ole tehnyt tutkimusta/artikkelia tästä loistavasta eläinlajista. Eikä sitä kyllä kukaan jaksaisi lukeakaan, koska silmäpussit lupsauttaisivat luomet kiinni.


5 kommenttia:

 1. Aaaah-hah-hah-haa! Päivän parhaat naurut. :D :D

  VastaaPoista
 2. jeah! sainpa tähänkin päivään naurua... Loistavaa runoilua... :D

  VastaaPoista
 3. Repesin ääneen (ja pelotin taaperon)! :D Mokomat otukset ovat kuulemma leviämmässä tähänkin suuntaan lähikuukausina. Odotan kauhulla.

  VastaaPoista
 4. hei täälläkin päin löytyy tätä lajia!! kuusi kipaletta haahuilee päivät ja yöt.. >.<

  VastaaPoista
 5. Heh, mä arvasin että tää laji ei oo mikään harvinaisuus :D

  Ei mitään, jatketaan edustavaa ulkonäköä ja pidetään kanta hyväs kunnos! me alotettiin taas kun tosikko veti iltaraivareita toista tuntia! Oh Goody :)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...