tiistaina, marraskuuta 01, 2011

Tropit ja diagnoosit

Taaviainen; mahdollinen adenovirus. Verikokeissa kaikki ok. Tulehdusarvot 21 ja lääkäri sanoi että taitaapi olla poispäin menossa koko tauti. Ei antibiootteja, paitsi...

Taaviainen päätti oppia nopeasti kierrekorkkien avaamisen. Eilen laitoin simmutipat jätkälle ja kuinka ollakaan, Pulla huusi pää punaisena. Näin, että ukkeli otti pullon pöydältä (oftan akvakol 10ml) mutta ohitin asian, hän kun usein tahtoo itse näyttää miten lääke otetaan ja lelujenkin simmuun on leikisti laitettu troppia yhteistyön parantamiseksi. Ja tiukka kierrekorkki on liian haastava. Not. Havahduin siihe kun jätkä hihkuu ja imee troppia pullon suusta kuin pillillä. Äkkiä pullo pois ja soitto myrkytystietokeskukseen; nautittu annosmäärä ei aiheuta syytä pelkoon. Kuulemma yliannostuksen pahimmat voisi olla rytmihäiriöt ja ks. troppia on tainnutukseenkin käytetty. Jätin sitten kysymättä että mikä annos tainnuttaa uhmaikäisen... (ry musta huumori...) Myrkytystietokeskuksen täti piti luennon siitä, kuinka lääkkeitä ei saa pitää lasten ulottuvilla (no shit Sherlock!) - jätin sitten kertomatta härdellistä mikä ennakoi tätä tapahtumaa.

Vinkeän Äiti; nielu ja nielurisat tulehtuneet sekä märkäiset, nielu täynnä proppuja. Molemmat korvat tulehtuneet, sekä välikorva että ulkokorva. Silmätulehdus puhkesi tähän aamuun, oikea nilkka kipeä kun kompastuin kuumepäissäni apteekkin rynniessä. Infernaalinen päänsärky ja huimaa niin helvetisti. Lääkäri piti luennon, kuinka äidin on tärkeä pitää huolta itsestään ja aiemminkin olisi suotavaa hoitoon hakeutua. Kuulemma 7 viikkoa eestaastautia ei ole normaalia. Niinpä. Oppitunti vastaanotettu.Samalla tohtoritäti kertoi, kuinka silloin pitää äidin nukkua kun vauva nukkuu. Niinpä. Mutta kun on se esikoinen siinä koivissa kuumeilemassa ja räkimässä. Täti toivotteli parempaa vointia ja sanoi, että nyt ois isännän aika hypätä passiin.

Apteekin täti olikin sitten varsin näsäviisas tapaus. Ensinnäkin, mun oma kelakortti on eksyksissä. Miehen ja lapsen kortit tallessa, oma kadoksissa. Kauhia luento sitten siitä kuinka soitat kelalle ja tilaat uuden ja ei sitä saa hukuttaa - no hevonpee en tahallani ole hukuttanut enkä harrasta tavaroiden kadottelua, mutta nyt vaan sattunut lipsahtamaan. Antibiootit antoi nurisematta, bafucinista ja imetyksestä kysyessäni hän rupes selittään kuinka raskausaikana ei saa käyttää. NIIN MUTTA IMETYS? Noh, finrexinkin kuulemma ei raskaana ollessa käy. JUU MUTTA IMETYS - MÄ EN OLE ENÄÄN RASKAANA! Tämän jälkeen hän kertoi, kuinka panadol on sitten sun särkylääkkees. JUU MUTTAKO LÄÄKÄRI KÄSKI SYÖDÄ BURANAA KUN IMETTÄÄ. Täti oli sisukkaasti sitä mieltä, että kaikki tropit on pannassa. Sitten narahti. Tuli todettua tädille että tätä tautisirkusta on pidetty 7-8 viikkoa, enempivähempi. Siinä alussa synnytetty, yskitty sektiohaava soikeaksi, hoidettu sisukkaasti kipeänä olevaa kehitysvammaista esikoista, hyssytetty masuvaivaista vauvaa ja nukuttu parin tunnin pätkissä ja joo - isäntäkin on kipeänä. Täti kattoi vähän aikaan ja sanoi, että kuisää jaksat. Niinpä. Että ihan vaan vois myydä ne tropit mulle ilman luentoja kiitos hei.

Noh, isäntä jäi tänään kotiin, kun aloitin aamuni itkemällä. Pääsin ylös ja keittiöön hakemaan lääkeannosta, pää särki, nielua särki, itketti, väsytti. Yritin vielä änkätä että mee sä töihin mutta isäntä ilmoitti että en mene. Onneksi. Huomenna päivä uus.

Kun sais tuon Taaviaisen nyt terveeksi, ois astetta etiäpäin. Oma vointi tässä on se mikä voimat vie - kun ei kykene ja pysty kaikkeen.

Mutta nyt on lääkittynä tämä lauma. Kyltäätästä vielä. Eiks Jeh?

12 kommenttia:

 1. Huhhuh.
  Aika järjettömän kuuloinen setti teillä menossa! Miten ihmeessä sä ite pysyt tolpillasi noin kipeänä?! Mulla oli vuos sitten syksyllä joku vastaavankuuloinen kurkkupöpö kuin sulla nyt, ja muistan että se jo pelkästään oli ihan kamalaa. Hengittäminenkin sattui. Siihen päälle vielä molempien korvien korvatulehdus.... ai hitto! Ei todella tarvis alkaa apteekintädin moralisoimaan tuossa kohtaa enää yhtään. Hmpf.

  Voimia ihan valtavasti, toivotaan että loppuviikko tuo helpotusta tullessaan.

  VastaaPoista
 2. ohho :(

  paranemisia edelleen toivottelen, kun en muutakaan voi...

  VastaaPoista
 3. Mikään ei oo sen parempi kohde avautumiselle kuin viaton vrikailija tai myyjä. Ne ei jaksa moisia kauaa miettiä, kun homma tapahtuu kuitenkin töissä. Ja eipähän tuu ite lauottua sopimattomia henkilökohtaisuuksia kun ei tunne koko ihmistä.

  Mä sain kesällä luennon pankintädiltä, kun en ollut huomannut että nettipankin systeemit oli muuttuneet ja mulla oli laskut jääneet siksi maksamatta. Kuulema asiasta oli tullut jo kuukasi sitten viesti nettipankin kautta. Oli pakko avautua tädille, että kuukausi sitten mun kaksoset joutuivat teho-soastolle taistelemaan hegestään, että nettipankkiin tulleet viestit ei oo olleet prioritettilistan kärjessä. Hiljeni se täti ja neuvoi kiltisti miten saan maksut taas menemään ajallaan.

  Voimia ja toivottavasti teidän taudit on tosissaan jo pikku hiljaa paranemaan päin!

  VastaaPoista
 4. Heippa!
  Jonkin aikaa olen blogiasi lueskellut ja pidän huumoristasi:D Nyt ekaa kertaa kommentoin.
  Oletko selvittänyt onko paikkakunnallasi lapsiperheille tarjolla kotipalvelua?Tuon härdellin keskellä tulee mieleen, että lisäapu olisi varmaan tarpeen...Jos Helsingissä asustatte niin siellä ainakin on ko. palvelua.
  Ja tsemppiä ja paranemisia!
  Lila

  VastaaPoista
 5. Anniina - rehellisesti en tiedä. mä veikkaan että tää hormonimyrsky ja saatananmoinen sissiluonne; mikä siis EI ole hyvä asia. Kyllä on myönnettävä että nyt on romu olo. kyltäätästä. jooko. pliiiis...

  Poikkeama - kiitoksia

  WannabeMama - niinhän se on että on parempi ettei ala lässyttään moisista, kun ei tiedä mitä kaikkea siellä takana mahtaa olla...

  Anonyymi - juu, kyllä pitäis kotipalveluun ottaa yhteyttä. Rajaa on pitänyt se, että Taaviaisen aikaan ja mun rintasyöpätutkimusten keskellä kun oltais tarvittu apua, se palvelu oli tosi outoa. Ei paljon auta vuorovaikutussuhteisiin säätäminen kun konkreettisesti tarvitaan apua siihen, että äiti pääsee kirralle kontrolleihin!

  VastaaPoista
 6. Hei minäkin oon satunnainen lukija ja vielä satunnaisempi kommentoija. Onko Taaviaisella avustajaa tms pk:ssa? Eikös avustaja voi tulla kotiin auttamaan tämmöisissä tilanteissa, vai oonko ihan väärässä?

  VastaaPoista
 7. Ja vielä että TSEMPPIÄ!! Oot hurrrjan sitkeä tapaus.

  VastaaPoista
 8. Maija: Taaviaisella on avustaja päiväkodissa, niin onnettoman surkia tapaus ettei tosikaan. Tästä aikanaansa lisää. Mutta siis hän on kaupunign päivähoidon palkollisena, eikä missään olosuhteissa tule kotio. Toiseksi, en avaisi sille tädille oveani...

  Taaviainen kun on siis tavallisessa päiväkodissa jossa erityisenä tukena on vain tämä avustaja. Eli muuten mennään ihan tavalisen päiväkodin säännöin. Haaveissa olisi ollut superihana avustaja mutta aina ei käy tasan onnenlahjat... tosissaan tästä vielä jossain vaiheessa lisää.

  VastaaPoista
 9. Siis nimenomaan teidän tilanteessa kotipalvelusta lisäkädet tai hoitajaa lapsille niin, että äitee saa levätä.Ja olen kuullut, että tuollaisiin lääkärimenoihinkin saisi hoitajaa jos tarve.
  Lila

  VastaaPoista
 10. Paranemista sairastuvalle!!!

  Ja se ikuisuuskysymys Burana&imetys. En ymmärrä, miksi edelleen elää sitkeänä urbaanilegenda, ettei ibuprofeeni sovi yhteen imetyksen kanssa. Ko. lääke on mm. rintatulehduksen ensisijainen lääke (se kun on kotona valmiina sekä vie pois kivun ja kuumeen toisin kuin antibiootti, jonka saa vasta päivystykseen raahauduttuaan ja auttaa vasta päivissä).

  VastaaPoista
 11. No voi Jösses! Ja jeh!
  -jonsku

  VastaaPoista






Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...