maanantaina, marraskuuta 21, 2011

Kyllä minä taas mieleni pahoitin!

Kyllä se niin on, että tässä yhteiskunnassa on jotain tosi pahasti mätää. Ymmärtää ei kyllä millään voi, miten äidit - nuo rahanahneet laiskamadot- vaunujen kanssa kehtaavat julkisissa liikkua! Ihan bussiin tulevat vaunujen kanssa, siellä lapsiaan julkisesti kuljettelevat. Noita haureuden hetkien hedelmiä.

Ei voi ymmärtää millään, että saa matkustaa lastenvaunujen kanssa - ja vielä maksamatta! Kuvitelkaa nyt! Mikä yhteiskunnallinen epäkohta! Mitkä veromarkat jäävätkään saamatta, kun lasten äidit kehtaavat kulkea julkisissa. Vielä välillä ihan ruuhka-aikaan. Kiusallaan silloin menevät lastensa kanssa lääkäriin tai naapurilähiön leikkipuiston pikkujouluihin. Sinne änkeävät kyytiin, kiusaavat tavallisia eläkeläisiä sekä muita kunnon kansalaisia.

Eläkeläisetkään ei saa matkustaa rahatta. Paitsi rollaattorin kanssa jos tulevat keskiovesta. Paitsi saavat sen 50% alennuksen lipustaan, jos etuovesta pääsevät sisään. Kiusallaan ei äidit opeta lapsiaan jalan kulkemaan, puhumattakaan näistä mukaolemassaolevista erityislapsista. Ei varmana ole, eivät vaan viitti sohvaperunat lastaan kävelemään opettaa -mikä asennevamma! Autismi, sehän on ihan humpuukia, ei silloin 30-luvulla mitään autismia ollut. Tai adhd:tä. Tai mitään. Sitä opetettiin kävelemään, joko itkettiin ja käveltiin.

Kyllä ei voi hyväksyä tätä yhteiskuntaa jonka rapautuneessa järjestelmässä hyysätään alta kolmenvanhoja. Ja milläpä oikeudella alle 7-vuotiaat ilmaiseksi kulkee? Ei tule kulkea, tulee maksaa tuplahinta! Niistä kuitenkin voi ääntä lähteä, saattavat kysellä tyhmiä kuten sitä, kuka se setä on joka bussia ajaa. Saattavat vielä heiluttaa iloisesti kanssamatkustajille. Ei kyllä tuollainen peli vetele.

Nyt kyllä kaikki äkkiä kansalaisaloitetta tekemään. Lastenvaunut pois julkisista ja lapset piiloon, ei niitä sovi kylillä käyttää. Ei varsinkaan vaunujen kanssa. Kyllä ei lasten vanhemmat koskaan töissä ole olleet, eivät veromarkanmarkkaa ole maahan maksaneet, kakaraa pukkaavat vaan minkä kerkeävät jotta saavat busseissa maksutta liikkua - raitiovaunuista ja metrosta puhumattakaan! Siinä on syy maailman ylikansoitukseen, kun Helsingissä liputta saa liikkua. Kyllä minä taas mieleni niin pahoitin ja lähden ostamaan eilispäiviän tarjouspullaa, puoleen hintaan.

Julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä
"Vanha ja vihainen, katkera käpy"

Otteita metrolehden tekstareista

Maanantai 14.11.2011

13.52 – Kyllä on bussit täynnä ja mukulat ei kävele metriäkään jos ilmaiset matkat joukkoliikenteessä menee läpi.onks järkee liik.min.Kyllönen?
09.58 – Oletteko kuulleet? Vauvojen äidit lykkivät vain huvin vuoksi vauvanvaunuja ruuhkabusseihin? Näin uskovilla voi tosin olla myös todentaju pahasti hukassa. Repe
08.15 – Ei voi kuin nauraa! Suomalaiset on niin kateellista ja katkeraa kansaa että ihmiset viitsivät valittaa että miksi äidit saavat matkustaa bussilla ilmaiseksi, ihan kuin maailmassa ei olisi pahempiakin ongelmia - Romeo

Perjantai 11.11.2011

11.40 – Äidit ja lastenvaunut pitäkää puolenne! Te, jos ketkä olette ansainneet kaiken mahdollisen tuen. Lapsenne ovat tulevia veronmaksajia! Milloin loppuu 70-luvulla alkanut äitien ja lapsien vihaaminen. Äidin työ on tärkeintä ja arvokasta. Kunnioittavin terveisin, Ajatteleva henkilö

Keskiviikko 9.11.2011

 07.54 – Me jotka vastustamme vaunujen ilmaismatkoja, haluamme vain kaikkia kohdeltavan tasavertaisesti. Äidit eivät ole tehneet ilmaismatkojen eteen mitään. Koirani on lapseni, miksi en pääse ilmaiseksi? Tätä se tasa-arvo on. KOIRAVAUVA

Tiistai 8.11.2011

18.05 – Tuplamaksu lastenrattaille bussissa kun vievät tuplatilankin. Luulisi olevan varaa kun on lapsilisät ja kaikki. Nimim. Hesan kundi

21 kommenttia:

 1. Kyllä tuo viimeisin Hesan kundin kommentti veti pohjanoteerauksen. Kun on lapsilisät ja kaikki. No mihin ne luulevat sen lapsilisän menevän kun ei sitä lastakaan ihan ilmaiseksi elätetä-.- Kyllä taas huomaa ettei tainnnut hänkään edes ajatella ennen kuin kirjoitti -.-
  Ja syystäkin pahoitit mielesi. Niin minäkin!

  VastaaPoista
 2. Sawa ehtikin viedä sanat suustani: lapsilisät ja kaikki! Lapsen tulohan tunnetusti nostaa perheen tulotasoa roimasti. Kyllä ei nosta.

  VastaaPoista
 3. Sawa ja Ellu- kyllä on saatava ilmaiset taksikortit kaikille kenellä alta 3v lapsia on, silloin kelpaa kulkea eikä häiritä tavanihmisiä tuolla liikenteessä! Jei!

  VastaaPoista
 4. "13.39 – Olen ollut eläkkeellä yli 20 vuotta,kertaakaan en ole alennuksella busseissa enkä raitsikoissa päässyt! Ihan pienimmällä eläkkeellä kai pääsee? Se on ihan oikein! Mutta millä perusteella lastenvaunujen kanssa kulkevat nuoret ihmiset?! Jos on varaa ajaa soppailemaan ja kahviloihin istumaan aikaa tappamaan,on varaa maksaa matkansakin,niinkuin me eläkeläisetkin! IHO"

  VastaaPoista
 5. täältä siis löydätte näitä ihanuuksia http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/puskaradio/viestit/sms/

  VastaaPoista
 6. Tuo alkuperäinen teksti oli hyvä ja mielestäni siis selvästi puolsi ilmaisia bussimatkoja rattaille.

  1) rattaita/ vaunuja mahtuu yhteen bussiin rajoitettu määrä

  2)vaunujen / rattaiden jättäminen bussin keskelle ja itse maksamaan lähteminen = katastrofi

  Minä en ole shoppailemaan kulkenut. Sen sijaan olisin toivonut kaupungilta köyhänä opiskelija jotain avustusta kun bussilla ramppasin neljä kuukautta päivittäin lapseni luona sairaalassa. Mutta kaikkiahan ei voi auttaa..

  (Onneksi saatiin jälkikäteen vuodelta 2010 matkakorvauksia kun omavastuu tuli täyteen. 2009 se ei tullut ja 1.1.2010 koko korvaussumma alkoi alusta.)

  VastaaPoista
 7. Hmmm...Mielestäni tuo KOIRAVAUVA:n kirjoitus on jokseenkin ontuva ihmeellisine selityksineen. Itse en toki ole lemmikin omistaja, joten en muutenkaan ymmärrä sitä koirien "hyysäämistä". Totta kai niistä tulee perheenjäseniä siinä missä lapsistakin, mutta siinä kohtaa lähtee mielestäni lapasesta kun lasta ja koiraa verrataan keskenään. Koiran voi jättää kotiin ruokakupin kanssa, ei sitä varmaankaan kovin useassa tapauksessa ole yhtä pakko ottaa sinne ruuhkabussiin mukaan kuin lapsi on! Jätäpä lapsi kotiin yksin ruokakupin kanssa. Äly hoi, älä jätä! Jos kerran äidit eivät ole tehneet mitään ilmaisen kyydin suhteen, niin mitäs ne koiran omistajat ovat sitten tehneet? Ostaneet koiran. Äiti kantaa, synnyttää ja kasvattaa lapsensa, jolla on ehkä hiukkasen suuremmat tulevaisuuden näkymät/toiveet yhteiskunnan puolelta/kohtaan, kuin koiralla on!

  PS: Kirjoitukseni EI ole missään nimessä tarkoitettu loukkaamaan koiraihmisiä tai heitä jotka todella kohtelevat koiriaan lapsinaan. Tämä oli omaa henkilökohtaista ajatelmaani, joka pohjautuu täysin omiin arvoihini ja ajatusmaailmaani. En ole koskaan itse ymmärtänyt sitä kuinka koiravauvaa voi tärkeydessään verrata ihmislapseen, siksi tuo kirjoitus särähti korvaani. Ihanaa talven aikaa kaikille! =)

  VastaaPoista
 8. Repesin ääneen Katjan disclaimerille, mutta tajusin pian, että kyllä blogistaniassa sellainen olla pitää, ellei tahdo haukkublogaajien vihaa niskaansa ja koirankakkaa (sähkö)postiluukustaan tonnikaupalla.

  Mutta siis, Tampereella sama ilmiö havaittu, ugh! Jännästi viikon sisään minulle tuli kaksi eläkeläistä valittamaan. Ensimmäinen siitä, kun KEHTASINKIN kuljettaa puolitoistavuotiastani (!) vaunuissa, koska kyllä ennen käveltiin neljän tunnin kaupunkireissu puolivuotiaina! Eilen jouluavaisiin suunnatessamme jätimme vaunut kotiin (koska eihän niiden kanssa olisi ikinä bussiin mahtunut), ja eikös joku rouvat ollut valistamassa sinua, miten lapseni talvikengät tahraavat koko bussin (öö, poika istui polvellani kiltisti ja katseli ikkunasta ulos koko matkan) ja sitä paitsi on edesvastuutonta antaa niin pienen juoksennella vapaana: auton alle jää, pedofiilit vievät ja silleen.

  Että joo. Voisi vaikka joskus itsekin avautua aiheesta tästä. :D

  VastaaPoista
 9. Tii, :DD Olen oppinut täällä nettimaailmassa sählätessäni, että omat tunteensakin täytyy perustella tai todellakin saa vihat niskoilleen. Tietysti olisi helpompaa vain jättää kommentoimatta, mutta se ei ihan ole mua ;) Helppo tietysti muutenkin ymmärtää toinen väärin, kun vain lukee kirjoitettua teksitä, joten en sitten suotta halua ketään loukatakaan. Vaikeaa tämä elämä toisinaan :D

  VastaaPoista
 10. Ei siitäkään varmaan hyvä heiluis ku alkaisivat äidit vastavirtaan ruuhkabussissa puskea maksamaan. Pitänee siirtyä käyttämään taksia kun onhan sitä "varaa kun on lapsilisät ja kaikki".
  Mitäköhän ne "kaikki" on?
  Vähän kyllä ääneen hekotin tuosta kommentista. Ja vähän ehkä itketti toi koiravauvajuttu.

  VastaaPoista
 11. En millään ymmärrä noita kateellisten kirjoituksia. Ei kai kukaan vaunuja ota ruuhkabussiin ellei ole ihan pakko?

  Minulla hartiat eivät kestä vaunujen kanssa sitä staattista työntöasentoa, joten se, että nyt parivuotiaan kanssa voi kuljeskella kaupungilla ilman vaunuja on kyllä iso helpotus! Kyllä minä siitä ilosta bussimatkani maksan, ettei vaunuja enää tarvitse mukaan ottaa.

  Tii, meidän parivuotias käyttäytyy Tampereella bussissa todella huonosti, kiipeilee penkillä, yms. Koska seurueeseen kuuluu myös hyvinkäyttäytyvä isoveli, joka kovaan ääneen paheksuu pikkusiskonsa käytöstä, minä en saa ympäriltä paheksuvia vaan lähinnä sääliviä katseita.

  VastaaPoista
 12. Minä itse asiassa muistan sen ajan, kun Helsingissä äidit vielä puskivat vastavirtaan maksamaan ja jättivät vaunut itsekseen keskisillalle. En omasta kokemuksesta, vaan Hesarin yleisönosastokeskusteluista. Olin tuolloin lukiolainen ja kyllä siinäkin kaikenlaisia mielipiteitä riitti. Elettiin 80-luvun loppua.

  Yhden mielestä maksaminen oli lähes mahdotonta ja tosi hankalaa; toinen oli pistänyt pelkän lippunsa menemään kädestä käteen (kerran jopa setelin) ja saanut paluupostissa lipun leimattuna (ja vaihtorahat) takaisi. Aika pian tämän kirjoittelun jälkeen vaunujen kanssa matkustamisesta tule Helsingissä ilmaista ja muutaman vuoden kuluttua myös Tampereella.

  VastaaPoista
 13. Todettakoon vielä disclaimeriksi tähän perään, että kyse oli satiirisesta tekstistä liittyen erittäin "laadukkaaseen" tekstiviesti-heippalappu ilmiöön metrolehden palstalla!

  Täytyy samaan tapaan kuin Katja kirjoittaa se disclaimeri, koska muuten ropisee sähköstä paskaa tuulettimen verran tännepäin!

  VastaaPoista
 14. Aloin jo vakavasti tuntea syvää myötätuntoa eläkeläisiä ja lapsettomia matkustajia kohtaan. Onhan se kamalaa joutua matkustamaan lasten(rattaiden) kanssa samassa bussissa! Siksi ajattelin ehdottaa päättäjille, että kaikille alle 20-vuotiaiden lasten kanssa liikkuville äideille ja isille myönnettäisiin rajaton taksikortti, jotta pysymme poissa saastuttamasta julkisia kulkuvälineitä läsnäolollamme.

  Kas muuten, kun kukaan ei ole vielä ehdottanut, että parivuotiaat lapset voisivat matkustaa itseksensä ilman vanhempiaan joulukadulle ja soppailemaan ym. Näin yhteiskunnan ei tarvitsisi kustantaa äitien ilmaismatkoja...

  Meillä kulkee kolmivuotiaskin vielä rattaissa julkisissa (omansa ja muiden turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi). Vinoilijoille olen huomauttanut kiltisti maksavani oman lippuni, turha tulla siis inttämään ilmaismatkoista!

  Ja loppuun vielä huomautus, että suurin osa eläkeläisistä ja ei-vanhemmista on siis hyviä tyyppejä, ikävä vain, että ne suuriäänisimmät inttäjät saavat eniten huomiota.

  VastaaPoista
 15. MEillä Lahdessa oli vielä hetki sitten kuulkaas lisämaksu meille "mielenpahoittajile". SIis huh se oli musta jo paksua. Onneksi siitä luovuttiin, olis kyllä tämä perhe joutunu jättämään bussilla matkustamisen siinä tapauksessa. Lahdessa siis maksetaan ja kävellään hankalasti vastavirtaan lapsi kainalossa (joskus kakskin). Tääl ei oo busseissa niin ruuhkaa onneks, että se menis liian hankalaksi. Luulis et toi ilmaismatkustaminen helpottas ihan kaikkien matkustajien olemista siellä bussissa, luulis et ihmiset ois sen verta älykkäitä et hoksais sen.

  VastaaPoista
 16. Kaikesta perskuleesta ihmiset viittii melua nostaa. Mua ei häiritse yhtään, jos yhteiskunta tulee edes tämän verran lapsiperheitä vastaan. Ei oo takuulla keltään pois, eikä niitä vaunuja nyt ihan pilvin pimein autoissa ole. eikä kukaan äiti varmaan vapaaehtoisesti ole ruuhkabussiin tunkemassa vaunujen tai rattaiden kanssa.
  Eri asia on sitten ne yksilöt, jotka ovat väkisin istuttaneet viittä vaille kouluun menevät muksunsa rattaisiin, jotta pääsevät ilmaiseksi. Kaiken huippu oli se yksi mies, jolla oli vaunut mukana tyhjinä, jotta olisi päässyt ilmaiseksi. Mutta mies kun oli, oli sen verran tyhmä, että jätti vaunut sinne välikköön ja tuli eteen istumaan. Ja senhän kuski siitä sitten nappasi eikä auttanut miehen muu kuin maksaa. Että ehkä ne on sitten tämmöiset tapaukset jotka on saaneet jotkut immeiset kiihdyksiin.
  Koirastani en ole bussissa joutunut koskaan maksamaan, itsestäni silloinkin kyllä. Tottakai.
  Ja sekin on ihan totta, että nämä lapset ovat tulevia veronmaksajia. suomalaisten tulisi kasvaa ulos tuosta kateuden perisynnistä jo lopultakin.

  VastaaPoista
 17. Kateus vie kalatkin vedestä - ja rattaat busseista. Sekä istumapaikat eläkeläisiltä - ihan vaan henkisesti :D

  VastaaPoista
 18. Pitääkin pistää Maijalle luettavaksi merkintä Leijonaemojen blogista: http://leijonaemojenblogi.wordpress.com/2010/04/12/noin-iso-ja-viela-rattaissa/

  Minä en kyllä usko, että kukaan kuljettaisi tervettä, normaalia läheskouluikäistä lasta rattaissa vain päästäkseen matkustamaan ilmaiseksi. Tai jos on niin köyhä, että näin toimii, niin kyllä jo suon sen hänelle. On niistä rattaista niin paljon riesaa ja vastusta...

  VastaaPoista
 19. Riitta rakas, kyllä näin on asia että ihan terveitä lapsia meilläpäin kuljetellaan rattaissa juuri kuten kirjoitin.
  Missään tapauksessa en olisi niin kirjoittanut muista , en niin tyhmä sentään ole. Minua vaan sapettaa nämä tyypit, jotka tosiaan kuljettaa rattaissa isoa lasta ja arvaa miksi. Koska he vievät paikan bussien vähistä vaunupaikoista niiltä jotka sitä todella tarvitsevat. Kyllä säälittää joka kerta, kun pysäkille jää äiti vaunujen kanssa odottamaan seuraavaa bussia juuri tämän takia.
  Järjestään nämä isoa lasta, joka jo hyvin kulkisi mukana muutenkin, rattaissa kuljettavat äidit ovat maahanmuuttajia. Tätä en halunnut aiemmin mainita ettei siitä syntyisi mitään rasisti-puheita. Enkä minäkään halua tässä sitä olla. Mietin vain sitä, että kuka heille tällaisia tapoja neuvoo käyttämään. Ja eivätkö he sitten itse todellakaan huomaa miettiä asiaa muitten kannalta lainkaan. No, niin tai näin, meilläpäin asia on todella näin. Köyhyydestä siinä tuskin on kyse. ei bussilla kulku niin kallista täällä ole.
  Tarkoitus ei ollut ketään loukata, asioilla on monta puolta ja tämä oli yksi niistä. suoraan elävästä elämästä kerrottuna juuri sellaisena kuin se on. ei sen kummempaa.

  VastaaPoista
 20. Myös maahanmuuttajaperheisiin syntyy erityislapsia eivätkä kaikki erityisyydet näy päälle.

  VastaaPoista
 21. Kyllä on mun kans pakko sanoa, että tottakai näitä etuuksia väärinkäyttäviä löytyy - aina! On ne sitten vihreitä tai punasia. Kaikkien etuuksien kohdalla AINA on ne jotka pyrkii siitä hyötymään.

  Kaikki erityisyyden ei näy päälle,soon taivaan tosi, mutta jokainen rattaissa istuva 4v ei ole erityislapsi. Sekin on fakta.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...