torstaina, lokakuuta 13, 2011

Tartuntavaara

Mykolplasma nimeltään. Perheen ihmisistä 3/4 sairaana, Pulla tervein meistä. Jopa koira oksentelee. Isoveikka ja Isi antibioottikuurilla. Pulla kärsii aika tymäköistä vatsavaivoista, D-vitamiini ei ollut hitti jonka lisäksi suihkutissiongelma aiheuttaa aika päheet pierut. Pulla yskähtelee vähäsen, mutta ei ole räkää, ei lämpöä - ja yskähdykset on sellasia sulosenpieniä hentosia, josta ei saa selvää että onko aivastus vai yskähdys. Sitten arvotaan että liittyykö syömisenjälkeiseen vai onko sieltä joku rutto tulossa. Lapsissa pitäis olla sisäänrakennettuna digitaalinen näyttö jossa näkyis perustiedot jatkuvasti; energiataso, lataustarve, bugit ja muut ongelmat sekä tyytyväisyysaste. Olis niin paljolti helpompaa - sitten vielä vois olla sellanen "apuri" joka ehdottaisi toimienpiteitä. (väsyneenä tulee parhaat ideat...)

On tää yhdenmoista. Yhden lapsen kanssa sitä kauhisteli oksennustautia että apua vaan. Nyt kun näitä on kaksi, kauhulla ootta tulevaisuuden ruttoja. Suurperheiden äideistä en ees samassa lauseessa puhu, ne vetää varmaan jotain sellaisia nappeja joita mullakin pitäis olla ämpärikaupalla kotosalla (pyyd. koht. huom. huumoria!)

Eilen startattu antibioottikuuri Isoveikalle tuntuu jo auttaneen, lapsi repii tuossa mun pankkitunnuksia palasiksi ja nauraa rätkättää. Voiton puolella(kö?) toivottavasti. ps. Bruno änkeää babybjörnin sitteriin koko ajan nukkumaan. Rontti koiraksi. Ha!

8 kommenttia:

 1. Mä luulen, että toi naurun saattelema pankkitunnusten repiminen on hyvä merkki. :) Voimia, toveri!

  VastaaPoista
 2. Ihana Brunis. Tervetuloo meille repiin laskut kun toi Messinen ei oo vielä ymmärtänyt. Vaikka ihan syötille oon jättäny pöydän kulmalle.
  Kannatan ideaa lapsen digitaalisesta näytöstä lämmöllä. olis myös aika kätevää miehellä.
  Ja tahtois myös kiitos niitä pillereitä, jolla mennään läpi vaikka mistä. Joissa olis semmonen energiabuusti, että kevyesti vetäsis polkkaa,ompelis, kirjoittais ja keittelis ruokaa kaikki yhtäaikaa ilman väsymystä.
  Luulen, että niitä oli edesmenneellä anopilla niitä 11 lasta hoidellessa,karjaa pidellessä ja kotitöitä tehdessä ja vielä sen päälle käsitöitä. Eipä kertonu sitten mulle mistä ja mitä lienevät olleen. Ilman jäin.

  VastaaPoista
 3. Pakko kertoa, että sellainen tunnetiloja aistiva tietsikkaohjelma on tuolla rapakon takana tehty. Saatiin kokeilla sitä (tuntoanturat) ja näytölle ilmaantui mm. ihana maisema hlön rauhoittuessa+ rentoutuessa. Harmi, kun en muista tuon ohjelman nimeä :(. Helpottaisi tulevaisuudessa muitakin hoito- ja vuorovaikutustilanteita.

  Bruno tietää missä on lämmintä ja pehmoista oleilla.

  VastaaPoista
 4. Elilis, niinpä :) Päivä menikin paremmin kuin viimeiseen viikkoon, hymyä ja iloa riitti. Jonka lisäksi ainoot megaraivarit tuli siitä, kun hukkapätkä pyysi päästä ulos leikkimään, viittoi viuhtoen kuin vihtapiru ja kun vastaus oli aina että ei vielä, huomenna - sai megaraivarit. Toinen.

  Maija, mä liisaan ton hukkiksen repiiin laskuja.Burnauskis jättää ne rauhaan ja varastaa suvereenisti herkut. ja paskavaipat :D

  PikkuHoo; kiitos -paranemissäteet tais jo vaikuttaa, koska koko lauma voi jo paremmin!

  Seija - IIKS, mä tahtosen sen! Valitettavasti täsmentävät määreet taitaa tuosta näytöstä uupua :/ Kuten se, kuinka kauan kohde vielä nukkuu (kannattaako äiteen siis syödä tai nukahtaa itse) ja missä kohden ravitsemus menee :D Bruno rakastaa tuota lampaantaljaa, ei voi vastustaa moista lämpöpörröä!

  VastaaPoista
 5. Lampaantaljat on ehdottomasti tehty koiria varten. Meillekin mummi osti lamnpaantaljan talven pulkkailuja varten, mutta se on suurimman osan ajasta venynyt pöydän alla koiruuden epävirallisena petinä. Jospas joulupukki toisi lapsille uuden, kun tämä vanha alkaa olla aika kuoputettu ja nuhjaantunut :)

  Meillä on pikkuveikalle sen verran aikakäsitykset vielä hämäriä, että hyväksyy kyllä hymyssä suin sen, että jotain kivaa tehdään vasta huomenna, mutta kysyy sitten heti perään, että "onko nyt se huomenna?", sitten "miksi ei?" ja lopuksi seuraa meillä myös se raivari.

  Oliko Taaviainen muuten ehtinyt tyhjentämään tilin ennen pankkitunnusten silppuamista?

  VastaaPoista
 6. Voi ei :( Onneksi saitte antibiootit! Meillä sairastettiin kyseistä vaivaa viime talvena oikein olan takaa. Meni nimittäin kuukausia ennen kuin saatiin mykoplasmaan tehoavat antibiootit. (Eivät siis lääkärit osanneet epäillä mykoplasmaa.) Mutta sitten lähti! Ja on oltu terveenä. Eli valoa varmasti kajastaa teidänkin tulevaisuudessanne!

  VastaaPoista
 7. Aivan aiheen sivusta, mutta meidänKIN parsoni viihtyi aina poikien sittereissä ;)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...