perjantaina, lokakuuta 14, 2011

Riittävää

Tänään puin Pullalle yöpuvuksi 56cm yökkärin. Puntari näytti 4,5kg painoa. Taaviainen ylsi samoihin mittoihin n.4kk ikäisenä - joten tuo vajaan kuukauden ikäinen pötkelö tuntuu ISOLTA.Arjessa riitävää on, että kaikki on syönyt ja ainakin peruspuhtaita. Kun on tarpeeksi väsynyt, huomaa että joutuu vessareissun jälestä tarkistamaan itseltään, että tulikos se oma peppu pyyhittyä. Yritin myös pestä Pullan hanuria niin, että pashavaippa oli yhä kohteen yllä.  Ruoanlaitto on rakettitiedettä, puhelin on äänettömällä ja 15 minuutin suihku ihan yksin on luksusta - puhumattakaan korttelin ympäri ulottuvasta koiranpissatuslenkistä. Syli on täynnä lasta koko ajan. Pinna välillä tosi kireällä, varsinkin aamuyön tuntien aikana. Ne on pahimpia hetkiä mulle. Silloin lentelee ärräpäät, tirahtaa kyynel äidinkin poskelle ja epätoivo valtaa mielen. Pulla valvoo melkein järestäin joka yö n. 04-07 välisen ajan/välisenä aikana. Tilasin netistä kapalon, mutta jostain syystä toimitus tökkii enkä saa firmaan yhteyttä. Prkl.

Yöunilta toivoisin venymistä, edelleen mennään n. 2-3 tunnin syöntiväleillä, satunnaisin öin on pisin pätkä ollut 4 tunnin pintaan. Isäntä on onneksi muutamaan otteeseen antanut mun nukkua, päiväunet tai aamu-unet, antaen mammanmaitoa pullosta Pullalle. Tuttia yritetään tutustuttaa lapseen, koska mieluisin harrastus skidillä on lupsia. Itseasiassa perinteinen turvatutti tuntuu olevan pars hitti, ainun ensitutti taasen ehdoton yök. Sitä vaan en tajua, miksi ensituttia ei ole luonnonkumisena - vaan ainoastaan kovana silikonisena?

Arkea on, väsymystä on, flunssaa on - onneksi toimivat antibioottikuurit isommille miehille. Pulla toistaiseksi vielä kuivilla, yskähtelee silloin tällöin mutta ei saada selkoa liittyykö se ylenpalttiseen maitoahmimiseen vai muuhun.

3 kommenttia:

 1. Kovasti on Pulla pyöristynyt :) Tuotahan se on niin ihanaa ja niin kamalaa arkea! Meillä heräilee neiti 10kk vieläkin öisin 2-3 kertaan mutta kait tähän on jo tottunut :)

  VastaaPoista
 2. Ja meillä valvottu yli kuukausi vaikka lapsi syntyy vasta joulukuussa;D
  Ja Taaviaisen ikäinen + 3 muuta pitää huolen, että valvotaan päivisinkin ja isäntä painaa aina pitkää päivää.
  Tätähän se on ; elämää, arkea - sitä parhainta ihteään:)

  VastaaPoista
 3. PikkuHoo - ihanankamalaa on oikea sana. Mun täytyy myöntää rehellisesti, että nautin enemmän arjesta pikkasen isomman naperon kanssa. Onneksi massuvaivat on nyt vähän helpottaneet skidillä, joten positiivista suuntimoa! Esikko muuten heräilee kans yhä n. 1-2 kertaa yössä, harvoin nukkuu kitisemättä koko yön! Siihen on tottunut juu :)

  Anonyymi -oih, mä muistan ton. Mulla loppuraskaus oli pelkkää kroonista unenpuutetta, viimeisen 1-2kk. Argh. Tsemppiä! Suurperheiden äitien arkeen on vaikea samaistua, kun mulla on tassut täynnä duunia jo näiden kahden kanssa! Joten hatunnostot öö - kaikkiin perheisiin, koosta riippumatta :D

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...