tiistaina, lokakuuta 18, 2011

Räpätintti

Tiedättekös, nyt on jotkut planeettojen asennot kohdallaan. Meidän Taaviainen yrittää ihan tosissaan puhua. Nyt on tullut paljon kälkätystä, joka avainasemassa on sanojen ensimmäiset tavut. Sekä yksinkertaiset sanat.

Eilen illalla Taavianen luki eläinkirjaa. Osoitti vuorotellen elukoita ja kyseli, että mikä elukka (eli osoittaa kuvaa ja sanoo "tääh" eli tämä). Vastailin aika mekaanisesti että panda, antilooppi, virtahepo. Ja yhtäkkiä tajusin; muksu yritti tavat jokaisesta tavuja. Oli "pah", "aaant" ja "poh" - mä olin ihan ihmeissäni. Kun yritin kysyä uudestaan että mikäs se oli, ei tullut sanaakaan.

Iltapuuhilla totesin että vaihdetaas vaippa vielä, niin Taaviainen täräytti "Vaippah" - mä hihkasin niin että toinen meni ihan tuppisuuksi.

Yöt on ihan järkyttävän levottomia, joten nää uudet puuhat tulee uniinkin. Jonka lisäksi uhmaikä saa lisää vauhtia. Aamulla oli kieltäytynyt kävelemästä ja huusi kitapurjeet välkkyen matkalla tarhaan. Huh hei! Ihanan, ärsyttävän ikätasoista!

6 kommenttia:

 1. Jee! Tuo sanojen tavaaminen on ihanaa, voin vain kuvitella riemusi! :))

  VastaaPoista
 2. Riemukasta, Taaviainen aukaisee sanaisen maailmansa. Mahtaa olla ihan mahtitunne myös Taaviaiselle, kun on löytymässä ihan uusien ulottuvuuksien maailma. Aurinkopoika (mitäs niistä uhmiksista) kertoo kohta ihan itte, mitä päiväkodissa on puuhattu. Siittä se lähtee. Onnea matkaan muru, äläkä sitten opettele niitä rumempia sanoja.

  VastaaPoista
 3. Muistan hyvin tunteen, kun sitä puhetta yhtäkkiä alkoi tulla pitkän odottelun jälkeen. Hienoa Taaviainen!!!

  VastaaPoista
 4. Poikkeama - tuntuu uskomattomalle! Toisina päivinä yrittää ja pälättää enempi -toisina vähempi. Mutta sieltä se on tulossa!

  Riia - niin on <3 Kertakaikkisesti!

  WannaBeMama- Let's tsempataan urakalla, niin toivottavasti pälättää pian tauotta!

  Maija - niinpä, sitä ootankin ihan todella että saisin kuulla pojan kertomana, mitä oikein päivällä on puuhattu!

  Katja - tunne on uskomaton, kun vielä oikein lähtis kälkättään! Jännää!

  VastaaPoista






Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...