lauantaina, lokakuuta 01, 2011

Arpi.

Tällä kertaa en puhu henkisistä arvista. Vaan nyt ihan todellisesta arvesta. Tuosta vasemman tissini arvesta.

Kun rinnasta leikattiin kasvaimet kesällä 2010, oli leikkauksen jälkeen suurena kysymyksenä imetys. Mikäli vielä lapsia joskus siunaantuisi, voisinko ilmettää leikatulla rinnalla. Kirurgi sanoi, että noin vuoden päivät rinta ottaa aikaa parantua; osa rinnasta saattaa kuitenkin jäädä tunnottomaksi joka voi haitata imetystä. Näillä ajatuksilla mentiin. Imetyksen onneksi rinnasta saatiin vietyä vain pieni palanen, jolloin tuo boobsi on vielä käyttökelpoinen ruokintaväline.

Synnytyksen jälkeen odottelin maidon nousua. Maito nousikin vasta kotona ja kuinka ollakkaan, arpi aiheutti ongelmia. Turvonnut, maidontäyteinen rinta kirrasi arven kohdalta. Ensimmäinen tiehyttukos vaani arven reunalla. Rinta oli kuin vesi-ilmapallo, johon joku on vetänyt narua ympärille; Arpi ei joustanut. Sanomattakin taisi olla selvää, että kaiken päälle naiseus oli kipeä.

Esikon jälestä meillä on onneksi kotona sähköinen rintapumppu. Ei auttanut kuin huolellisesti tyhjentää tissiä, hieroa tukoskohtaa, käydä kuumassa suihkussa. Ja kuinka ollakaan, pahimman maitojysähdyksen jälkeen tuo vehje on käyttäynyt ihan tisseiksi.

Mamman maitobaari on - ja pysyy siis avoinna. Välillä arven kohtaa tuikkii, mutta pääasiallisesti se on ollut ihan rauhallinen. Rintaleikkauksen jälestä voi kuin voikin imettää, vaikka pelkäsikin suuresti homman onnistuvuutta. Niin se vain onnistui.

Baari on auki!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun se nyt kuitenkin on vaivan arvoista ja jos loppupeleissä alkaa sujumaan se on myös helpoin tapa pitää aina sopivan lämpöinen mutta tuore ruoka mukana,onnittelut sitkeydestä arven kanssa.

    VastaaPoista
  2. Sinulle on tunnustus blogissani: :)
    http://unelmiajamurheita.blogspot.com/2011/10/tunnustus.html

    VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...