perjantaina, syyskuuta 23, 2011

Hengitysharjoituksia.

Tänään pakattiin Isompi veli ja Pienempi veli vaunuihin, suuntana vaatekauppa. Vaikka Pulla laitoksella heti syntymästään mitattiin 51cm mittaiseksi, ei tämä pidä pätkääkään paikkaansa. Se 48 tunnin synnytys oli tehnyt pikkumiehen kuupasta niin ConeHead:mäisen, että veikkaisin tuon mittojen olevan likempänä sitä 45-48cm totuutta. Eli meillä yksinkertaisesti ei kotona ole riittävän pieniä vaatteita - suurin osa niistä lahjoitettiin etiäpäin taaviaisen jälestä!

Tämän lisäksi äitee tarvitti imetystarvikkeita. Ensimmäisen kohdalla ei näille ollut tarvetta, omistan tasan yhdet liivit jotka tilasin muutama viikko sitten, sekä ikivanhan imetystopin. Kaikkien tissiosapuolien mukavuuden vuoksi muutamn vaatekappaleen hankkiminen aiheutti retkeilytarvetta.

Niin se vaan oli, että pikkuinen Pulla matkusti elämänsä ensimmäisen kerran metrolla. Hänestä tuleekin ihan reissuvauva, koska Taaviaisella taasen on kaikenmaailman palaveria ja menoa tässä loppuvuodesta. Eli ajoissa treenit aloitettiin. Ainoa, että suojeluvaisto oli luokkaa "tule kymmenen metriä likemmäksi niin kuristan" - hyvä etten seissyt maalivahdin raivolla vaunujen edessä. Tai no, tunnustan. Seisoin maalivahdin raivolla vaunujen edessä.

 Koko matkan ajan Pulla Pelonkesyttäjä nukkui. Uskomatonta. Täydellisesti ajoitettu päiväunitoiminta. Vaikuttaa siltä, että Pulla on samaa kastia Taaviaisen kanssa; niin kauan kun vaunut liikkuu, vauva nukkuu.

Syömisen huoli on naurettavan hassua. Vauva pissaa REILUSTI ja KOKO AJAN, vaippa on tuntuvasti märkä. Tämän lisäksi perätuuppari tuottaa tutunturvallista maitoshaissea säännöllisesti. Lapsi saa siis ruokansa ja äiti vatsahaavansa - tai sitten ei. Maidon noustua tuntuu, että syömismaraton on lyhentynyt ja ruokavälitkin pidentyneet. Sanokaa, että tämä on tavallista? Päivän aikana imetyskertoja tulee 10-18 laskutavasta riippuen (eli mikä lasketaan samaksi syömiseksi ja mikä uudeksi haukkapalaksi - mene ja tiedä!)

Pikkumies.

Täällä sitä opetellaan hengittämään. Jokainen hengeveto kerrallaan, olo muuttuu kevyemmäksi. Toivottavasti ensi maanantain neuvolareisu aiheuttaa lisää voimaantumista tähän imetystaipaleelle. Vaikka järki sanoo, että kaikki menee nyt hienosti, on tuolla takaraivon perukoilla joku pikkupeikko joka rääkyy asiosta jotka voivat mennä vikaan.

ps. Pulla kävi tänään ekan kerran kotona kylvyssä. Liikuttavaa. Ei se kyllä hommasta erityisemmin nauttinut, pienen pulahduksen jälkeen huusi kuin hinaaja. Mutta pestyä saatiin.

pps. Sektiohaavan kanssa taisteleville; mulla tuo haava taas erittelee - kuten teki Taaviasesta, vaikka mitään tulehdusta ei ole. Alushousun reuna tietenkin riipii haavaa koko ajan ja kun tämä löysä perunasäkkiä muistuttava vatsaröllö roikkuu ventin päällä, on tuloksena hautova pipi. Patentti; laita "puuvillapintainen" (alwayslibressecottonlikesysteemi) terveyside taittaen siihen reunaan. Imee ja pehmentää. Toimii!

                                                                                                                                                                                         

5 kommenttia:

 1. Ihana kuva ♥

  Mielestäni tyytyväinen vauva ja märät vaipat kertovat, että on ravinnossa pysytty :) Ja voihan sitä vaikka käydä puntarilla ilman vauvaa ja vauvan kanssa, niin saa ainakin osviittaa painonkehityksestä ;)

  VastaaPoista
 2. Riitäiskö sulle Piuku vatsahaavaksi toi sektiohaava? Kaikki vaikuttaa Pullalla olevan just niinkuin pitääkin.

  Itelläkin taipumusta sellaiseen ajatteluun, että kun varautuu aina siihen huonoimpaan vaihtoehtoon, ei pety. Joskus voi jopa yllättyä positiivisesti asioitten sujuessa.

  Kuinka olis jokin pienenpieni tatska sinne niskaan. Sieltä konkreettisesta kohdasta vois sitten sormella painamalla aktivoida sen relaamisen, toi olis mielikuvaharjoittelua jotenkin konkretisoituna. Mä ittekin tarttisin sellaisen. Mä vaan en ota tatskoja.

  Pulla näyttää raitapotkareissaan niin hellyyttävälle, että ohhohhoijaa. Mieli tekee lapsenlapsia.

  Äiti 57

  VastaaPoista
 3. Voi iikkis mikä pikkuinen jättipotkareissa siellä<3

  VastaaPoista
 4. sininenkirsikka - Kiitos, se tuoksuukin ihan uunituoreelle :D
  (me lauleskellaan pullalle sitä Pullava-mainoksen biisiä; "Helppo herkku jokaisen, pieni söpö pullanen, valmiina vauvana, söpönä muruna, pullanen, pullanen pulla-pulla pullanen!" - kajahtaneet vanhemmat :D)

  Terhi, niinpä! järkikin sen sanoo, järkikulta vaan on karannut autuaammille maille :D Niin me muuten tehtiinkin mun paniikin yltyessä, että nakupainoa vaa'alla sylissä. Sai hengähtää taas hetkeksi!

  Äiti57 - eiköhän tuo ventti juu vatsahaavata käy! Sehän se tässä tyhmässä, pienessä päässä onkin että kun on kerran käynyt sen vaikean radan, oottaa aina niitä vastoinkäymisiä. Ja sitten kun niitä ei tule, on ihan hoomoilasena!

  PikkuHoo - niinpä! huvittavaa vaan että nuo potkarit on kokoa 44 - mitäköhän saa nvlantäti mittauksissaan tulokseksi pienestä maanantaina!!!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...