keskiviikkona, syyskuuta 28, 2011

Äiteeraato

Ennen Pullan syntymää Taaviainen oli viikonpäivät ihan kauhean sisukkaassa röhässä ja nuhassa. Röhä lähenteli minuakin, mutta väliin iski synnytys. Laitokselta tullessa nenä vähän tiputti.

Kunnes nyt lensu on saanut kostonsa. Äitee on jotakuinkin semitoimintakyvytön/kyvyllinen buranan armollisella voimalla; kuume kipuaa 38 asteeseen  ja päässä pyörii. Iskämieskin köhii ja nuhii. Hunajateetä ja sympatiaa käytetään parhaan mukaan.

Pulla kasvaa ja vahvistuu, on hankkinut ensimmäiset reisimakkarat. Miten ihanaa -esikoisella kun makkaroita ei koskaan ole ollut. Yöt menee parin-kolmen tunnin syöttövälein, hyvällä onnella pisin pätkä saattaa olla 4 tuntia. Sitten syödäänkin jo senkin edestä. Viimeyö oli yhtä hulinaa, kun Pulla ei yösyötön jälestä suostunut nukahtaan. Kahden tunnin hulinoinnin jälestä pää oli kuin piestyllä ja tunkasin Pullan isälleen; hulinaattori sai nimittäin kierroksia äiteen maidonkärystä. Isän sylkässä uni tuli heti.

Pulla on jaksanut jo parina päivänä olla tunnin verran "silmät kummituseläimenä" - silloin pällistellään ihan kaikkea ja koko ajan. Välillä ummistetaan ihan pieneksi hetkeksi silmät ja sitten taas pällistellään. Iskämiehen ja veikan tuijottaminen on suurin harrastus. Ollaan kuitenkin yritetty että "kummituseläin-tuijottelujakso" olisi joskus muulloin kuin keskellä yötä. Tänään se osui alkuiltapäivään. Luksusta!

Iskämies muutenkin on ollut korvaamaton apu. Väsymys on infernaalista jo ihan arjenkin opettelun vuoksi, puhumattakaan tämän röhäkuumeen vaikutuksesta. Päivä kerrallaan kohti terveempien kirjoja - onneksi sektiohaava taasen on täysin kivuton ja olo itse synnytyksen jälestä asiallinen. Mutta jos äiteen flunsalensu on pahin mitä vauva-aikoihimme kuuluu, otan sen kiitollisena vastaan.

Veikkapoika kulki taasen tänään TODELLA hienosti vaunujen kanssa seisomalaudalla! Oltiin monta tuntia liikenteessä ja hupsistaheijaa, pikkumies jaksoi seistä koko matkan. Kotiintullessä äitee oli se raato ja Taaviainen taasen täynnä ylpeyttä ja virtaa uudesta taidostaan!

5 kommenttia:

 1. Oih, täälläkin painitaan kaamean yskän kanssa, ja olen sentään "vaan" opiskelijanplanttu. Tsemppiä perheellisille ja jaksamisia, on hän NIIIN suloinen <3

  VastaaPoista
 2. Flunssa synnytyksen jälkeen on kamalaa. Mulle iski ihan karmee flunssa kuopuksen synnytyksen jälkeen, yleensä en sairasta ollenkaan ja sitten sairastin kunnolla pari viikkoa. Ihan raatona makasin sängyssä ja välillä vaan tissiä vauvalle suuhun. Pikaista paranemista sinne päin!

  VastaaPoista
 3. Voi tota pientä poikaa <3<3<3. Miten ihmeessä sun sydän kestää kahta pientä hurmuria siellä kotona ? Ei oo ihme jos päässä pyörii. Ja kohta on se aika kun alkaa se jokeltelu. Taaviaisesta on tulossa nim pal hiano isoveli. Hyvä on pikkuisen Pullan kasvaa sellaisen veikan kanssa Pitkoksi.
  Iso hali Taaviaiselle, sustahan on vaikka mihin.

  VastaaPoista
 4. Koittakeehan parantua siellä, ei ole herkkua tuo! Vaikka muuten herkkua onkin tuo Pullapoikanen :).

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista!

  Meilläkin pikkuE on yllättänyt seisomalauta-asiassa. Luulin, ettei laudan käyttö onnistu ollenkaan (ai minäkö kyyninen pessismisti..?), mutta ukko seisoo siinä niin mallikkaasti. =)

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...