tiistaina, elokuuta 16, 2011

Tärkeä päivä.

Toisissa päivissä on enemmän magiaa kuin toisissa.

Tänään oli päivä, jolloin ylitettiin tärkeitä etappeja. Olen raskaana enemmän, kuin koskaan aiemmin.  2v 6kk 1vk 4vrk sitten olin itse yhdeksän tuntia aiemmin tullut pienen keskospojan äidiksi. Kaikki oli pelkkää pelkoa, kaaosta ja kauhua.

Nyt olen uudelleen raskaana. Samoilla viikoilla, kun viimeksi Miniä odottaessani (lääkäreiden sanoman mukaan) Raskaus Purettiin.

Vatsassa on kamala myllerrys. Mielessä myös. Mutta nyt myllertää positiivisesti, ajatukset oikeasti kohdistuu siihen, että meillä voi olla hiljalleen täysiaikainen vauva.

Vatsassa mennään niin että suolet ja kylkiluut saavat kyytiä. Mikä helpotus sekin.

Nyt hiljalleen, päivä kerralaan kertään viikkoja. Supistuksia ei enään ole samanmoisia, kun silloin sairaslomalle jäädessä. Nyt uskaltaa jo vähän tehdä ja varovasti nauttia. Pelottavaa ajatella, että nauttia raskaudesta. Huh - minäkö, hermoraunio, nauttia?

Ensi viikolla neuvolaan, sitten siitä viikon päästä synnytystapa-arviointiin. Sekin jännittää.

Mutta synnytys ei jännitä. Jostain reijästä se vauva ulos tulee, jollain tavoin otettuna. Luotan lääkäreihin ja troppeihin. Vielä kuukausi ja sitten, antaa tulla vaan!

5 kommenttia:

 1. Onnea tästä etapista ja tsemppiä viimeisiin viikkoihin :) Joskohan mielessäkin hiukan helpottaisi, kun esikoisen syntymäviikkojen rajapyykki ylitetty.

  VastaaPoista
 2. Klups.....on jo ihan pala kurkussa, kun lueskelen tekstiäsi. Odotuksen onnellisuus kun kuultaa siitä läpi. Vaikka siinä mukana on vielä hitunen maustetta pienestä pelosta, että uskaltaako olla ihan täydesti jo onnellinen. Semmoistahan se odottelu on meillä naisilla. Tulee niin aidosti mieleen muistot omista odotteluista ja niiden mausteista.
  Onnea ja tsemppiä loppuosalle matkaa, joka onkin näköjään enää vaan tulitikun mittainen. Sehän on tallusteltu ennenkuin ehtii kunnolla huokaista.
  Voi kun kirjoittelisit kirjan nuoren äidin arkipäivästä. Se olisi ,uskon näin, huumorihöysteinen ja maukas kuvaus arkipäivästäsi täynnä toimintaa. Antaisi samalla paljon mietittävää ja opittavaakin lukijoille. Kun sulla kerran tuo kirjoittamisen lahja on.
  Tervetuloa Pulla Pelonkesyttäjä, sinua odottelee jo muutkin kuin vain vanhempasi. Taidat olla sellainen pippurinen tummasilmäinen ja tummatukkainen kaunotar. se Prinssi siellä huushollissa jo onkin. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea matkaan! Kaikki tästä eteenpäin onkin sinulle uutta. Muistan elävästi sen hetken, kun kuopuksen synnytys oli edennyt siihen vaiheeseen, kun esikoisen kanssa suunnattiin sektioon. Ajattelin, että hei, minähän olen nyt ensisynnyttäjä.

  Nautihan tästä ajasta!

  VastaaPoista
 4. Pokkeama, Maija, Tahruska ja Riitta, iso kiitos <3

  Täällä ollaan ihmetelty jo päivää +1 etiäpäin kriisipäivistä. Pieni on potkinut ja riehunut ja pitänyt äiteen tolkuissaan.

  Kaikki on ihan uutta!

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...