sunnuntaina, huhtikuuta 24, 2011

Vikkelästi vaakatasoon!

Olen aina tälläisena puutarhatontun kokoisena kärsinyt matalista verenpaineista. Olisi luullut, että elopainon reipas lisääminen viimeisen 10 parisuhdevuoden aikana olisi vaikuttanut suotuisasti nostaen paineita, mutta mitä vielä. Uusimpana hittinä on jälleen edellisen odotusajan kertaus, eli erittäin matalat verenpaineet!

Olen ehtinyt jo tovin aikaa kummastella tätä vetämätöntä ja huteraa oloa. Nälkä on mutta ruoka ei maita ja satunnaisia vatsalaukun sisällön hissinostoja tehdään yhä. Yöaikaan olen herännyt aina välillä vatsakipuun, joka on selkeästi närästystä. Paineita olen mittaillut enempivähempi koti-ja työolosuhteissa. Nyt vedellään sitten vanhan kaavan mukaista aallonpohjaa; alimpana ennätyksenä tänään 86/58. Normisti mittari heittää sinne 90/65 alueelle! Matapainetta komppaa alhainen hemppa, joten olo ei varsinaisesti ole kovin "freesi".

Pääasiallisesti olon huteruus ja väsymys ovat ne vattumaisimmat oireet - mutta kun kaupan päälle lisätään isäntä, joka aina välillä unohtaa emännän olevan "tasapainoton" sekä veri- että tunnearvoiltaan, saadaan aikaan lähes keskiaikaisen dramaattinen daami; Arvon Lady aina välillä nimittäin tunnekuohuissaan tarttuu pöydänkulmaan valittaen, että kohta pyörtyy!

Ottaen siis huomioon luonnostaan draamanhakuisen ja äärettömän räiskyvän temperamentin, saa tämä elämävaihe lähes koomiset piirteet. Madam kun välillä kipittelee jääkaapille tankkailemaan lihaa ja suolaisia ruokia, ihan vain sen vuoksi että paineet pysyisivät parempana. Kuulemma isäntä onkin duunikavereidensa kanssa nauranut tätä erilaista odotustani, joka mieheni runsaslihaiseen ruokavalioon käy; ennen tätä nimittäin ajatuskin täyslihasta sai minut usein voimaan pahoin. Menneenä viikolla seisoin lihatiskin ääressä, valitsemassa ostoskärryyn peräti 4 erilaista lihaa, samalla konsultoiden isäntää puhelimitse.

Lihaisaa ja aurinkoista viikonjatkoa. Ajattelin nostaa vielä paineita pienellä pätkällä lenkkimakkaraa. Löytyisiköhän jostain vielä lakua?

9 kommenttia:

 1. Tsemppiä :)
  Minä kärsin aikoinani ihan samasta ongelmasta verenpaineen suhteen. Siihen tosiaan vielä päälle alhainen hemoglobiini niin olo ei kummoinen ollut. Lakua ja salmiakkia söin hyvällä omalla tunnolla kaikki raskaudet!

  VastaaPoista
 2. Minä olen 2xpuutarhatontun kokoinen mutta silti paineet on aina olleet matalat, etenkin Esikoisen odotusaikana. Ja nyt kun muistelen, niin Esikoisen odotusaikana punaisen lihan himo oli kohdallaan, kerran vetäisin pari pakettia pekonia kerrallaan, onneksi maltoin paistaa ne ensin;D
  Jaksuja raskauteen.

  VastaaPoista
 3. Mulla kyseenalainen ennätys oli paineet luokkaa 60/38. En edes tiennyt, että ihminen on silloin vielä hengissä...
  Hb oli toki matala, jotta olisi ollut oikein heikko olo. Kompensaatioksi sydän joutui sitten pitämään LEPOsykkeen 120. itse huomasin, että liikkeellä pysyminen oli ainoa keino saada sykettä vähän matalammaksi - jalkojen lihaksilla sai pumpattua vähän verta liikkeelle, niin sydän pääsi helpommalla.

  Ei oo tuommoinen kivaa, muistan hyvin tuon olon.

  VastaaPoista
 4. Sahrami, ennen raskautta vuosia sitten, mun aiempi enkka on ollut 60/40 - lääkäri mittasi neljästi ja oli jo aivan varma että mittarissa on vikaa. Kysyi, millanien olo ja vastasin, että vähän kevyt ja hutera mutta muuten ok :D

  Matalapainetta siis ollut ilmassa jo aiemminkin!

  T: Vinkeän Mamma joka ei jaksanut kirjautua

  VastaaPoista
 5. Näin jättiläisenä olen sitä mieltä, että olet just mukavan kokoinen. Olisin vihreenä kateudesta, mutta se on niin huonosti sopiva väri tähän naamaan.
  Verenpaineesta kärsivänä en voi muuta sanoo kuin, että syö lakua munkin puolesta. satun nimittäin tykkäämään lakusta enkä saa sitä syödä, en verenpaineen enkä keliakian takia. sovitaan, että sinä syöt ja minä maiskutan. On sitten ilo puoliksi.

  Veikkaanpa, että typykän synnyttyä et kestä lihaa katellakaan. Ne on noi raskausaikaiset himot outoja kerrassaan. Minä rakastin tomaatteja.

  VastaaPoista
 6. jos saat tyttären anna nimeksi Unelma Sirpa-Leena!:D

  VastaaPoista
 7. No siinähän oli oikein anonyymillä iskenyt huumori huonosti kohdalleen. Saatan ristiä myös Heli Kopteriksi.

  VastaaPoista
 8. ei heli kopteri oo hauska, kun kopteri ei oo nimi.. Myös merituuli, lumipäivä, unelmahely ym on kivoja:D

  VastaaPoista
 9. Jätetään laittamatta harkintaan. eiköhän tämä meidän tosikko ole ihan Unelma Täyttyneenä jos menee hyvin.

  VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...