perjantaina, helmikuuta 25, 2011

Perjantai - viikonloppua kohden.

Koko perhe on kotosalla viikonlopun. Lupaavasti minä olen pienessä yskässä ja Kakaralla tulee jojoa nokasta. Isä on "vain" väsynyt. Kaiken päälle olemme koko kolmikko valmiiksi kiukkusia.

Maanantaina on tarjolla nappulan 2v neuvola. Meidän neuvolantäti on ihana pakkaus ja hän osaa arvostaa upeasti Taaviaisen taitoja; hänen mielestään kaikkien lasten ei tarvitse kehittyä samaan tahtiin. Neuvolan tätsyn kanssa ollaan myös kiroiltu, kun Helsingin Kaupungin terveyskeskuksen mielestä trisomiaseulapaperin mukaan "lapsi sairastaa Downin syndroomaa, seulotaan sikiöitä jotka sairastavat Downin syndroomaa" - tätsy on monesti sanonut minulle että eipä tämä kakara sairaalta vaikuta! Meinaan tuosta laittaa palautetta, kunhan saan sen paperin kouraani.

Pieniä asioita mitkä särähtää korvaan. Onneksi meidän täti osaa ne asiat huomata ja todellakin kokee että Minin syndrooma on vain pikkuinen osa jätkää. Ihana, arvokas täti.

Sekava sepustus kaikenlaisesta.
Iloista viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. On varmasti ihanaa, kun on ymmärtäväinen ja ihana neuvolatäti, jonka kanssa voi asioista jutella ja olla vielä samaa mieltä! :) Oikein hyvää viikonloppua teidän perheellenne, toivottavasti saatte levättyä.

    VastaaPoista
  2. ompa ihanasti ajatteva neuvolantäti!! meillä nuorin neljästä on ainut ketä ei oo käytetty jumpparilla (tai erityisellä se jumppari tuli jo kotiin..) mutta meillä kun nuo vanhimmatkaan, ilman sairauksia tms ei ole menneet neuvolankäyrien mukaan... heti vaan jumppaan. Silti vuoden iässä ovat juosseet ja kiivenneet. Mun puolen suvusta periytyy tuo myöhänen liikkeelle lähtö alle 1v.

    VastaaPoista
  3. Miksi pitäisi kutsua sairaudeksi sitä osaa Ministä, joka on kiinteä osa Miniä ja hänen minuuttaan? Yhtä lailla mua ärsyttää tuo luokitus "vammainen", joka kuulostaa melkein kamalammalta kuin sairaus. Vähäpätöistetään ihmisiä jo pienestä pitäen ja sama jatkuu hamaan maailmantappiin. Tää on just sitä mistä meidän pitäisi päästä jo irti, tästä ainaisesta ihmisten luokittelusta. eiks vois jo lopultakin ottaa asioita vaan rikkautena ennemminkin kuin haittana. Murrgghh. Onneksi sentään jossain instanssissa on ihminen, joka osaa ajatella asioita laajemmin eikä vain pelkkinä diagnoosikoodeina.

    VastaaPoista


Kunnioita blogirauhaa! Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, ole kiltti ja jätä sanomatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...